1.19.2002

Nogmaals Komrij
Overigens van voetstuk gedonderd na zien van De Show Van Je Leven. Liet hij (uitgerekend hij) zich lachend vuistneuken door de "charmante en intelligente" Astrid Joosten, terwijl Aalsmeers klapvee toekeek en zich afvroeg wie of dat die meneer nou ook al weer was. "Is dat niet die Theo van Gogh?" -"Nee, het is een of andere schrijver, kweetniet, nog nooit gezien." "Potverdorie, moeder, moet ons weer gebeuren. Gáán we een keer naar de teevee..." "Maar Astrid Joosten kennen we toch?" -"Dat is waar. Ze ziet er weer bééldig uit. Echt een intellegente vrouw, en toch zo gewoon." - "Sssstt... we moeten weer klappen, kijk die meneer met die koptelefoon zwaait weer met die opgerolde krant". En Komrij maar lachen en ontroerd zijn na het zien van zijn debiele neefje, die later net als ome Gerrit schrijver wil worden.
Soixante-neuf
Waarom Jeronimo geen showbeffer is (zie reacties).
Januari 2002
4
Bespreking te samen met mijn manager bij "CK Producties"
i.v.m. mijn nieuwe singel

6
Naar een feest van "Arjan van Dijk Groep"
te Geertruidenberg

7
Opname TROS LunchTV

8
Uitzending interview bij TROS LunchTV
Te zien op NED2 tussen 12.00 & 13.00 uur

9
Optreden bij "Keukenkampioen" te Waalwijk

11
Opname "de Week van Willibrord"

12
Een CD uitreiken te Berkel Enschot

20 t/m 27
Lekker een weekje op vakantie naar Cran Canaria

(kijk ook eens in het gastenboek)
Ik rijm erg rot
Bij vandenb gaat het inmiddels over de Dichter des Vaderlands. Een vermakelijke man, al kan je hem beter lezen dan horen (laat staan zien). Ergens onder z'n kleren is een klein, niet al te duur luidsprekertje ingebouwd, waardoor hij spreekt. Let maar eens op als hij weer eens op tv is. Het geluid komt niet uit z'n mond, zoals bij andere mensen. Ingeblikt stemmetje, met raar accent.

Het kan niet op, en daarom hier een sonnet van Komrij:

Nirwana

Sla de agenda dicht. Zet de klok.
Hou op, hou op met twijfelen en gissen.
Vergeet de schopstoel en het struikelblok:
Geen rekensommen nu, geen compromissen.

Ambitie en geknoei zijn voor de dommen.
Maak korte metten met de jachtigheid.
Laat ieder toekomstplan in je verstommen:
De tijd staat stil. Er is voor alles tijd.

Heel kort verkeer je in het paradijs.
Wees zalig. Maak jezelf voor één keer wijs
Dat kwaad gelijk staat met verdommenis,

Dat Holland geregeerd wordt door een Turk,
Dat er een God van liefde en vrede is
En dat er een atoombom valt op Urk.
Wenken, bedienen
Meneer J. is een fijnproever. Vandaar ook dat wij fan zijn van Roel en Roel. Afgelopen week was een instant blogspotje opeens niet meer goed genoeg voor de heren. Ze roelen verder op roelenroel.nl. So far so good (Jeronimo spreekt een aardig woordje over de grens!). Jeronimo had echter de oude, zwaar roelende blogspotverhalen nog lang niet uit.

En als toch, dan nog. Want soms wil men wel eens iets naslaan, of nalezen in de late uurtjes. Maar - en daar zittum de kneep - (Jeronimo houdt wel van oudhollandsch) die oude blogspotverhalen, die kon je dus niet meer lezen! (verbaasd gemompel in de zaal, men stoot elkaar aan: "hoe is het mogelijk!").

Want wat was het geval? Roel (of Roel, daar willen we vanaf zijn) had een of ander scriptje gemaakt, waardoor de argeloze lezer al na enkele seconden AUTOMATISCH werd doorgeschakeld naar de nieuwe site! (rumoer in de zaal, spreker maakt bezwerende gebaren). Maar... Stilte alstublieft!... Maar, daar liet Jeronimo het niet bij zitten!! Hier moest worden INGEGREPEN!! (instemmende kreten, strijdlustige vuisten in lucht). Om een lang verhaal kort te maken: Jeronimo heeft er voor gezorgd, dat de oude blogspotverhalen weer wereldwijd beschikbaar zijn (staande ovatie, applaus, de strijdkreet Jeronimooooooooo!!!! klinkt veelvuldig).

Jeronimo werd dus op z'n wenken bediend. Zó mogen wij het horen! En dan gaan we nu fijn met z'n allen naar Roel en Roel op blogspot en daarna naar de geheel vernieuwde Roel en Roel (nu nóg roeler!).

Stelling van de dag: Roel en Roel heersen met een grote Roel.

1.18.2002

Springlevend
Ontmaskeren is de nieuwe trend. Zo onthult Tonie dat die dooien gewoon springlevende oude bekenden zijn. Is dit het einde van Dode Zielen?
Raar maar waar
Jeronimo staat nog altijd niet op de onlangs ververste lijstjes van tonie of alt0169.
Knus
Rik Mulder en vele anderen winden zich er nogal over op, maar wij hadden vandaag nog niet zo gegniffeld als tijdens het lezen van het stukje van Nico Dijkshoorn.
Gezellige pagina, voor gezellige mensen
Veel bagger op het net? Als je maar zoekt vind je altijd wat moois. Kijk toch eens naar deze prachtpagina!
Het leven is vurrukkulluk
Niet alleen Remco Campert grijpt naar de aardappelstamper als de 'R' in de maand is. De Nederlander is gehecht aan zijn traditionele wintermaaltijd die hem helpt de donkere dagen door te komen en het gure weer te trotseren. En wat is gezelliger en biedt een steviger ondergrond dan een overheerlijke en goed bereide stamppot?
(Radio Nederland)
Alarm
De nieuwe bedrijfslimo is uitgerust met zo'n fijn alarm. Nu blijkt dat zo'n systeem zich pas na 30 seconden inschakelt. Jeronimo was dus al op kantoor toen van buiten veel lawaai kwam. "Hé, er gaat een alarm af... Nou nou, kunnen ze hem niet even uitzetten? .... Hé net zo'n auto als de onze... Gotverdonica het IS de onze!!" Naar buiten, en met een stalen gezicht het alarm afzetten. Met één druk op de afstandbediening was het supersonische alarm weer geactiveerd. Zo.

Ja hoor, dertig seconden later waren we binnen, jas uit, en daar ging hij weer. Inmiddels hadden we reeds het vermoeden dat er iets niet in orde was. Vanuit onze ooghoeken zagen we gordijntjes verschuiven. Maakt best veel herrie, zo'n alarm. Daar kwam de eerste nieuwsgierige al, handen in de zakken. Jeronimo nam zich voor niet te reageren op de onvermijdelijke bijdehante opmerkingen.

Alle deuren dicht? Kofferbak? Alles in orde. Toch ging het alarm voor de derde keer af. Blijkbaar een contactje los in het elektrische circuit. Fijns! Ergens in Nederland staat nu een glimmende limo zónder alarm....

Bij car protection denkt heer Nimo aan alarmsystemen. In Californië en Mexico heeft het een andere betekenis. CAN YOUR VEHICLE SURVIVE A MISSILE ATTACK?
IFF
De gezelligste weken van het jaar worden altijd weer de gevormd door het Internationale Film Festival in Rotterdam. Volgende week woensdag begint het al weer! Gezelligheid kent geen tijd, en Jeronimo zal door middel van zijn eigen krantje (hiero dus) verslag doen.

1.17.2002

Bie Jeronimo
We worden genoemd door mw. Misdruk! In posi- of negatieve zin, dat is niet geheel duidelijk. Ze mag een boon zijn. Ja, waarom ook niet? Niet te steil!

Het volgende stukje wel héél erg fraai:

Weest toch blij, gij briljanten! Gij schittert immers bij de gratie van onbenul. Er bestaat geen licht zonder donker. Gij flonkert dankzij het canaille (dubbele betekenis - dus ook het gleufdier) dat u omringt en dat gij notabene schrijfrecht wilt ontzeggen. Hoe kortzichtig!

En telkens janken dat het vroeger beter was, gij lijkt wel tachtig en der dagen zat! Zo jong, en toch al zo mistroostig. Huilt eerst de balken uit uw eigen ogen voordat u splinters peutert uit de mijne.
(Misdruk)

En ook nog eens prachtfoto's uit India.

Je vraagt je wel eens af: waar hebben we het aan verdiend.

On top of it
Toch is Jeronimo best wel trendsettend. We krijgen er dan wel geen krediet voor, maar sinds we aandacht hebben besteed aan Shakira (zie onder), wil camgirl Charis meedoen aan de Playbackshow en nadat we enkele regels besteedden aan de grote volksschrijver hebben die dooien onderzoek gedaan en een foto van hem geplaatst (met poes).
Ook
De schrijver van website4all weet het ook mooi te zeggen (zie vooral het kopje Eliteloggers). Overigens weblog met de mooiste vormgeving die Jeronimo tot nu toe is tegengekomen. Met dank aan Sikkema voor de link.
Vroeger was alles beter
Ooit werd die stelling vooral gehoord uit de mond van verzuurden bejaarden, maar de nostalgische gevoelens lijken steeds eerder te beginnen. Op TMF ziet Jeronimo wel eens programma's waarin vijftienjarigen zwelgen in nostalgie. Ze vragen dan een clip aan uit een ver verleden, toen ze nog veertien waren. In de gemiddelde nieuwsgroep op Usenet is het niet anders. De "oude kern" klaagt altijd dat het "vroeger" (in internettermen is anderhalf jaar geleden al de prehistorie) pas leuk en gezellig was. Nu, met al die nieuwelingen erbij, is het nix gedaan. Elke Jan Doedel mengt zich er maar tussen! Dit soort praat is van alle tijden.

Zo ook met de "webloggers". Vroeger, ja vroeger toen was het nog eens wat! Je had alt1069, en lekkerbelangrijk, katjebuf en natuurlijk die goeie ouwe reet. Webloggers vormden de voorhoede. De creme de la creme van de Nederlandse internetters! Op weblogmeetings kwamen we bij elkaar en we hadden het goed voor mekaar.

Dat is allemaal verloren gegaan nu elke Jan Doedel zo maar een instant blogspotje kan opzetten. Geen wonder dat de harde kern er mee opgehouden is! Ververs het internet! Francisco van Jole vindt het ook allemaal maar nix meer. Die jongelui van tegenwoordig! Ze kennen hun verantwoordelijkheid niet meer. Ze doen maar wat. Het is allemaal maar vrijblijvend gerotzooi. Nee echt. In onze tijd, toen was alles anders. Beter. Maar dat kan je die newbies niet wijsmaken. Die vegen onze Wijze Raadgevingen achteloos van tafel. Opkopen en sluiten die zutzooi!

Maar gelukkig zijn er ook nog onafhankelijke geesten. Kwaadbloed is daar één van . Hulde!

1.16.2002

Het valt heel niet mee
Jeronimo wilde hier wat posten, maar toen sloeg opeens de twijfel toe. Wij herinnerden ons de verantwoordelijkheid die wij hebben, naar de lezer toe, als het ware. We kunnen zo maar wel wat het net opknallen, maar is het allemaal niet te vrijblijvend? Worden we hier strax niet keihard op afgerekend? Hebben onze lezertjes dan soms geen recht op kwaliteit? Is het al niet erg genoeg om blogspot te gebruiken, gelijk elke Jan Doedel? Is het niet alleen maar oppervlakkig geneuzel dat in eerste instantie enige diepgang schijnt te bezitten, maar bij nader inzien slechts blijkt te bestaan uit lege woorden? Zouden we dit in een krant durven te publiceren? Een heuse courant? In de huidige vorm? Willen wij als gemakzuchtig bekend staan? Willen wij als oppervlakkig bekend staan? Nou? NOU? NOU???!!!

...

Toen kregen we opeens een beetje jeuk aan onze reet.

Is er nog wat op tv?
Schnitzel Bank
Oh du schönes
Oh du schönes
Oh du schönes
Schnitzel Bank

Groucho (foto links) was net op tv, samen met Harpo en Chico. Meer onversneden Marxisme op Why a duck.
Identiteitscrisis
Deez' weblog zou verboden moeten worden. Lees meer op elrado.nl

1.15.2002

1000
Word JIJ de duizendste bezoeker van deez' weblog?

Duizend in drie weken... De president-directeur van Jeronimo, de heer Nimo zelf, is niet tevreden. Die dooien halen dat in twee dagen, al zijn ze dat waarschijnlijk voor 70% zelf. Een sjagrijnig kippetje als Charis haalt 1.500 bezoekers per dag. Waar zou dat nou in zitten?

Zo kèje het ook bekaike
Prijs u rijk met een nonnominatie, een groter compliment is niet te krijgen als u goed kijkt.
(Remco van Sikkema over de Dutchbloggies.)
Ska-P
Dave van de onvolprezen site Chez Lubacov blijkt vloeiend Spaans te spreken. Naar aanleiding van dit heug'lijke feit zal Jeronimo een van zijn favoriete bands onthullen: Ska-P. Deze Spaanse band is vrijwel volledig onbekend in Nederland. Onterecht! Ook al versta je er geen bal van, de strakke muziek, voornamelijk up tempo ska, met een flinke dosis punkrock, doorbreekt alle grenzen. Ska-P spreek je (ongeveer) uit als Eskápe. In het Spaans betekent dat "uitweg" of "uitlaat", het woordje Ska zit er al in.

De teksten van Ska-P zijn zeer maatschappij-kritisch en vaak een beetje linksig-anarchistisch. Het betreft meestal kritiek op de Spaanse (lees: West-Europese) maatschappij en de Noord-Amerikaanse invloed in Latijns-Amerika, maar er zijn ook nummers vóór de legalisatie van soft-drugs en tegen het gebruik van proefdieren. Dit klinkt allemaal zwaarder dan het is, negentig procent van de muziek van Ska-P bestaat uit echte feestnummers. Het is aanstekelijke, lekkere muziek.

Het debuutalbum stamt uit 1994. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het vijfde studio-album van Ska-P. De plaat zal uitkomen in april of mei van dit jaar. Enkele favoriete nummers: América latina ¡¡libre!!, Como un rayo, Mestizaje, Eres Un@ más, A la mierda, Violencia machista, Vergüenza. Officiële homepage.
Engelenvuur
Blijkt dat de 404-pagina van Angelfire steeds een andere tekst weergeeft (zijn bijdehantjes hoor!). Bij de eerste keer dat ik op die pagina kwam (zie vorige post) stond er iets in de trant van: "Some folks can see dead people. Can you?" Vandaar dus Jeronimo's gedachte aan Blogspotcollega's Dode Zielen. Begrijppie?
Dode Zielen
Bij het zien van deze pagina moest Jeronimo toch even aan ze denken.
Ook Banden Bobsleeër Met Criminelen
De in opspraak geraakte Nederlandse bobsleebestuurder Arend Glas had niet alleen banden met de nu verboden extreem-rechtse CP '86, hij is ook nu nog verbonden aan dubieuze organisaties. Dit blijkt uit een spoedonderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de NOCNSF, die hem naar de Olympische Spelen wil uitzenden. Zo blijkt de bobber regelmatig contact te onderhouden met een onder de mantel van een sportorganisatie opererende groep, die weer gelieerd is aan het IOC, een organisatie die in het nieuws is gekomen vanwege onfrisse fraudezaken. Sommige topmensen in deze organisatie zouden zelfs contacten onderhouden met stafleden van de voormalige Argentijnse junta. Op basis van dit onderzoek heeft de NOCNSF besloten zich niet langer druk te maken over de connecties van Glas.

(van Vis in het net)
Arie Ribbens is onecht kind Chiel Montagne
Kijkend naar het programma RTL Boulevard viel het Jeronimo weer eens op dat de tv altijd erg achter loopt. Men pretendeert de laatste nieuwtjes te geven, maar voor de gemiddelde weblogger is het altijd oud nieuws. Zo liet men vandaag de foto's met en zonder make-up zien van Pamela Anderson, Madonna en Cameron Díaz. Ook werd er aandacht besteed aan de actie om Chiel Montagne weer terug op de buis te krijgen.

Arie Ribbens onthulde: "Ik ben gemáákt door Chiel Montagne."


1.14.2002

BN'er
Ik speelde de slet van de serie, was lekker slecht en heb me rot gelachen in Luxemburg.

De eerste site van een Bekende Nederlander die er goed uitziet. Echt een prima site, met beeld en geluid. Ze ziet er zelf ook prima uit trouwens (ze is ouder dan je zou denken).

N.B. Dat programma "Het gevoel van" was natuurlijk wel volslagen kut...
Robot Wars II
Van Robotcombat.com:

Typically, plan on an absolute minumum of about $800 for a VERY simple robot, over half that price being taken up by a speed control and radio package. This is even before you start adding motors, wheels, armor, weapon, etc.

The combat robots I've heard about have ranged from $500 to $70,000, with an average heavyweight 'bot running about $5000 in parts.


Dus gemiddeld $ 5.000,- voor een ding waar je een half jaar aan werkt en dat vervolgens in een paar minuten weer kapot is. Geinige hobby.
Robot Wars
Iets waar Jeronimo helemaal niets van begrijpt is het verschijnsel Robot Wars. Je kan de tv niet meer aanzetten of je ziet zelfgemaakte maschientjes die mekaar slopen, begeleid door opgewonden commentaar. We snappen best dat het leuk kan zijn zo'n ding te bedenken en te bouwen en dan zelf mee te doen, maar wat is er zo leuk om er naar te kijken?
11
Catherine
Jeronimo hoort wel eens wat, en het laatste nieuws is dat Catherine Keyl wel eens de politiek in zou kunnen gaan. Er wordt gefluisterd dat ze benaderd zou zijn door Leefbaar Nederland. De Tweede Kamer als Vijf Uur Show. Als die zestien zetels voor LN er echt komen, wordt het een ware freak show. Jeronimo overweegt te emigreren....
Doet u mee?
Jeronimo ging deze ochtend wat later dan normaal naar het werk, en keek nog even naar tv. Zo zagen we het programma Nederland in beweging. Het is een soort ochtendgymnastiek, maar dan op tv, met Olga Commandeur en een heel grappig Hindoestaans mannetje. Als je wilt lachen moet je beslist eens naar dit programma kijken. Zelfs heer Nimo, die berucht is om zijn maandagochtendhumeur, moest er om lachen.

Stelling van de dag: Nederland in beweging is leuker dan Poelmo, slaaf van het zuiden.

1.13.2002

Slave4u
Vorige week hebben we het gemist, dus vanavond zagen we voor het eerst Poelmo, slaaf van het zuiden. De verwachtingen waren hooggespannen, dit zou een programma worden van het kaliber Van Kooten en De Bie, Theo en Thea, Rembo & Rembo, Jiskefet en Daar Vliegende Panters....

En?

Het viel zwaar tegen.

Een glimlach. Af en toe. Meer niet.

Jammer.
Shit
Newsranger.com is no longer a free service. Due to the recent downturn in advertising spending, newsranger is forced to begin charging for its service(...) Our trial period costs just $2.95 for 5 days. If you don't like the service, just cancel anytime before the 5 day period expires. If you choose to remain a member, the monthly fee of just $4.95 will be charged to your credit card.
Minderingen in het beenstuk van de kous pas op de helft beginnen met minderen.

Sokken breien wordt door een grote groep breimachine-breisters erg veel gedaan. Sokken breien is heel makkelijk, u heeft het zo onder de knie.

Vraagt heer Nimo zich af: zou dat laatste nou bedoeld zijn als woordspeling, of toch niet?
Plastic fantastic
Mijnkopthee heeft een scoop, namelijk de naaktfoto's van Kelly uit Big Brudder. Arme Kelly, het ziet er niet uit. Wat zou Frank van Klaveren er van vinden?
Jeronimo
Wat skree Jeronimo
wanneer hy uit ‘n vliegtuig spring?
Is daar nog ‘n woord vir sinoniem?

As blinde mense sonbril dra,
Kamakazi Pilots helmets vra
mag mens hul skiet in toerisme seisoen?

Chorus :
Sal jy ‘n waiver teken
elke keer as ek iets moet doen?
Kan jy ooit geld met passion versoen?
Maandag’s ‘n kak manier
om ‘n sewende van my tyd te bestee
Hoeveel koffie is te veel?

(vervolg)
In het land der blinden...
Anouk wint de Popprijs 2001. Raar hoe zij, ondanks het feit dat ze al vele maanden verdwenen is van radio en tv (het laatste nieuws was dat ze zwanger is) nog steeds allerlei prijzen wint. Het is Anouk gegund, maar Jeronimo vraagt zich af of er geen andere bands meer zijn. Heeft Anouk in een jaar afwezigheid de grootste bijdrage aan de Nederlandse popmuziek geleverd? Of zou het juist hatelijk bedoeld zijn?