1.20.2002

Wouke
Lezertjes van Jeronimo wisten het al een paar uur, maar nu staat het dan ook op de site van de Rotterdamse dorpsteevee. Mooie foto's.
Poelenmoos
Is nu op de buis. Het is gewoon genant. Er valt helemaal niets maar dan ook niets te lachen. Het doet het meeste denken aan een stukje, ingestudeerd door scholieren van Havo 3.
Zondagmiddag
De regen tik-tak op het dak, dus maar eens even wat kanaalzwemmen op de kabel. HH Zondag. Paul Haenen is weg of zo, want ik zie alleen tante Hanneke. Altijd gezellie. Wat zijn dat toch voor mensen die daar als publiek bij gaan zitten? Allemaal zo'n zijige EO-glimlach. Lekker cultureel bezig zijn. Politiek-correct en kritisch. Wel over WA en Maxima praten, net als alle burgemannetjes en dito vrouwtjes, maar er een zuur mondje bij trekken. O wat zijn we flink. Ja, de Dwaze Moeders, daar weten we alles van. Op veilige afstand hebben we in het verzet gezeten. Wij waren goed!

Amsterdamse grachtengordelgezelligheid: Tante Hanneke leest een geboortekaartje voor. Van Jan Rot en zijn Daan (m/v?). Ze hebben een dochtertje gekregen en noemen haar Elvis. Hahahaha! Wat is het toch een dekselse rekel, die Jan Rot!! Malle jongen!! Dat zo'n vies mannetje zich zo maar kan voortplanten. Heer Nimo noemt het kindermishandeling. En dan grappig gaan lopen doen over de rug van de pasgeborene. Meteen castreren met een roestig scheermes. Maak er maar een Kelly van (al is dat waarschijnlijk Jantjes Diepste Wens).

Zap. De Rotterdamse dorpsteevee met tante Wouke van Scherrenburg. Zusje van tante Hanneke. Jerónimo had zich voorgenomen twee woorden te vermijden: Máxima en Fortuyn, maar omdat we de eerste al genoemd hebben, maakt het nu toch niet meer uit. Die kale zat aan tafel met de fractieleiders van de normale partijen. Wil naast het premierschap van Nederland ook wel eventjes fractieleider van Leefbaar Rotterdam zijn, voor één dag in de week. Heeft een prachtplan voor de Beukelsdijk, want daar woont hij namelijk vlakbij. Pim Fortuyn: past helemaal in het rijtje Filip de Winter, Jörg Haider, Silvio Berlusconi, Jean-Marie le Pen. Drs Janmaat heeft eindelijk een opvolger gekregen. Professor Pim. Vindt Onkel Adolf een prima vent. Tante Wouke vindt hij een vreselijk mens. Ze bleef maar smeken, doe niet zo flauw! Maar hij stapte op. Wilde niet debatteren met andere partijen.

De Rotterdamse fractieleiders van CDA, PvdA en VVD reageerden zoals draaikonterige politici reageren. Ze vinden de Hysterische Paljas duidelijk een naar mannetje, maar dat durven ze niet hardop te zeggen. Misschien komen de peilingen namelijk wel uit. Ze willen natuurlijk wél op het pluche blijven zitten. Ook al is het met Fortuyn. Vooral geen ruggengraat tonen. Wél flink doen over het Argentinië van twintig jaar geleden, dán zijn we principieel, maar dat is natuurlijk héél wat anders.

Zap. Een of ander programma met Carlo en Irene. Heer Nimo krijgt braakneigingen.

Zap. SBS Nieuws. Een zaaltje met de presentatie van Leefbaar Rotterdam. Wéér die blauwbeaderde kaalkop in beeld. Niemand leek ooit letterlijk zo veel op een eikel als deze eikel. De plaatselijke achterban wilde graag met hem op de foto. Wat een treurig beeld. Bolle jongens met t-shirt, een jonge kloon in pak met zorgvuldig opgepoetste kop, zonnebankbruine vrouwen met platina pruik en gouden ringen.

Zap. Ruud de Wild presenteert een programma met filmpjes van de BBC, zodanig gemonteerd dat het net lijkt alsof al die bekende artiesten in de studio van BNN waren. Het is gewoon een beetje zielig. Alleen René Froger was echt in dat programma. Derdehands Elvis. Met een muzak-uitvoering van She. Voor Maxima. Heer Nimo houdt het niet meer. Het kolkt eruit. Het is nu een uur later en met elke boer weer een kotssmaak, met van die zure brokjes in de mond. Tv maar uitgedaan. Het gaat slecht en het komt nooit meer goed.
Winter
Als je miljonair bent, hoef je niet te werken. Lekker een beetje hobbyen, dat is precies wat Harry de Winter doet. In een "gezellig" decor met leeftijdgenoten over muziek van vroeger praten. Bij die generatie komt er geheid veel ouwe hippiemuziek langs. En daar heeft Harry een beetje een tikje van meegekregen. Nu werpt hij zich weer op als vredestichter in Israël, dat hij als "zijn" land beschouwt. Vanmiddag mocht hij erover praten in Buitenhof.

Aan de andere kant van de tafel zat neef Leon de Winter, de man die nooit lacht. Mooi moment: Witteman vroeg gekscherend of de heren niet te jong waren om de oorlog te hebben meegemaakt. Allebei gingen ze er serieus op in. Ze hadden er heus nog wel wat van meegekregen!! Vergis je niet!! Tuurlijk...

Leon vertegenwoordigt de conservatieve joden. Vanwege de verdrijving uit de woestijn (met Mozes), de diaspora, de middeleeuwse pogroms in Oost-Europa en natuurlijk de Tweede Wereldoorlog moeten mensen nu niet gaan lopen zeuren als het Israëlische leger hele gebieden bezet houdt en af en toe voor straf een paar nederzettingen platwalst. Harry de hippie is het daar niet mee eens. En hij heeft gelijk. Hup Harry!
Duizend bommen en granaten
In Bodegraven zijn twee Britse bommen uit de Tweede Wereldoorlog opgeruimd. De kosten voor de ruiming zijn geraamd op ruim 1,36 miljoen euro. Zeventig bewoners zijn geëvacueerd. Zij konden terecht in het speciaal opgerichte opvangcentrum.

Jeronimo sprak met de heer Commandeur, hoofd van het speciale traumateam.

Hoe is de evacuatie verlopen?
Iedereen is weer thuis. We kunnen voorzichtig spreken van een geslaagde operatie.

Hoe lang zijn de geëvacueerden van huis geweest?
De mensen werden vanochtend om half negen opgehaald. Met speciale busjes zijn ze vervoerd naar het traumacentrum. Om twaalf uur konden ze weer terug.

Dus ze zijn van half negen 's ochtends tot twaalf uur 's middags weg geweest?
Inderdaad. U begrijpt dat dit een enorm emotionele ervaring is geweest voor alle betrokkenen en hun familie.

Welke maatregelen zijn er genomen om de evacués te helpen deze zware psychische klap op te vangen?
Om te beginnen heeft elke evacué een agogisch begeleider toegewezen gekregen. U moet begrijpen dat mensen die onder deze omstandigheden huis en haard moeten verlaten sterk getraumatiseerd kunnen raken. Men heeft wel veel aandacht voor vluchtingen in Afghanistan en andere verre landen, maar ik zou er voor willen pleiten om de vluchtelingen van Bodegraven niet te vergeten.

Maar ze konden na drieëneenhalf uur toch al weer terug naar huis?
Ha! Nu maakt een een veelgemaakte fout! U moet het zo zien: in Nederland staat drieëneenhalf uur je huis gedwongen (en dat zeg ik met nadruk) je huis moete verlaten gelijk met levenslange deportatie in minder beschaafde landen. We mogen dit zeker niet onderschatten. Ook voor de mensen uit het schervengebied is dit een zware dobber, psychisch gesproken.

Hoe was het traumacentrum ingericht?
We hebben veldbedden waar de mensen kunnen rusten. Verder stonden er masseuses klaar. Voor de geestelijke opvang was gezorgd voor twee pastoors, drie dominees, drie imams, een rabbijn, twee humanistische raadsmannen en een winti-vrouw. Zij werden ondersteund door zeventig geschoolde agogisch medewerkers.

Wat is de laatste stand van zaken?
De bevolking van de omliggende dorpen heeft spontane inzamelingen gehouden. Het is hartverwarmend. Dekens en glimmend opgepoetste appeltjes worden aangesleept. Graag noem ik even het speciale gironummer: 6969. U begrijpt dat 1,36 miljoen euro NIETS is. Dat geld is zó op. Alleen de masseuses al. Elke donatie is welkom.

Zonet kregen we een fax van Pierre Kartner, die spontaan aanbood een lied op te nemen met een keur van Nederlandse artiesten, waarvan de opbrenst bestemd zal zijn voor de na-opvang. Want dat mogen we vooral niet vergeten: voor de evacués moet de grootste klap nog komen!

Wat steekt is dat we geen enkele reactie of steunbetuiging kregen vanuit die gebieden die we als Nederlanders zo lang gesteund hebben. Géén bericht uit Srebrenica, geen enkel blijk van medeleven uit Afghanistan, nog niet een káártje vanuit Ruanda.

Het is een schande. Graag herhalen we daarom vanaf deze plek het gironummer: 6969 t.n.v. de Stichting Vluchtelingen Van Bodegraven.

1.19.2002

Nogmaals Komrij
Overigens van voetstuk gedonderd na zien van De Show Van Je Leven. Liet hij (uitgerekend hij) zich lachend vuistneuken door de "charmante en intelligente" Astrid Joosten, terwijl Aalsmeers klapvee toekeek en zich afvroeg wie of dat die meneer nou ook al weer was. "Is dat niet die Theo van Gogh?" -"Nee, het is een of andere schrijver, kweetniet, nog nooit gezien." "Potverdorie, moeder, moet ons weer gebeuren. Gáán we een keer naar de teevee..." "Maar Astrid Joosten kennen we toch?" -"Dat is waar. Ze ziet er weer bééldig uit. Echt een intellegente vrouw, en toch zo gewoon." - "Sssstt... we moeten weer klappen, kijk die meneer met die koptelefoon zwaait weer met die opgerolde krant". En Komrij maar lachen en ontroerd zijn na het zien van zijn debiele neefje, die later net als ome Gerrit schrijver wil worden.
Soixante-neuf
Waarom Jeronimo geen showbeffer is (zie reacties).
Januari 2002
4
Bespreking te samen met mijn manager bij "CK Producties"
i.v.m. mijn nieuwe singel

6
Naar een feest van "Arjan van Dijk Groep"
te Geertruidenberg

7
Opname TROS LunchTV

8
Uitzending interview bij TROS LunchTV
Te zien op NED2 tussen 12.00 & 13.00 uur

9
Optreden bij "Keukenkampioen" te Waalwijk

11
Opname "de Week van Willibrord"

12
Een CD uitreiken te Berkel Enschot

20 t/m 27
Lekker een weekje op vakantie naar Cran Canaria

(kijk ook eens in het gastenboek)
Ik rijm erg rot
Bij vandenb gaat het inmiddels over de Dichter des Vaderlands. Een vermakelijke man, al kan je hem beter lezen dan horen (laat staan zien). Ergens onder z'n kleren is een klein, niet al te duur luidsprekertje ingebouwd, waardoor hij spreekt. Let maar eens op als hij weer eens op tv is. Het geluid komt niet uit z'n mond, zoals bij andere mensen. Ingeblikt stemmetje, met raar accent.

Het kan niet op, en daarom hier een sonnet van Komrij:

Nirwana

Sla de agenda dicht. Zet de klok.
Hou op, hou op met twijfelen en gissen.
Vergeet de schopstoel en het struikelblok:
Geen rekensommen nu, geen compromissen.

Ambitie en geknoei zijn voor de dommen.
Maak korte metten met de jachtigheid.
Laat ieder toekomstplan in je verstommen:
De tijd staat stil. Er is voor alles tijd.

Heel kort verkeer je in het paradijs.
Wees zalig. Maak jezelf voor één keer wijs
Dat kwaad gelijk staat met verdommenis,

Dat Holland geregeerd wordt door een Turk,
Dat er een God van liefde en vrede is
En dat er een atoombom valt op Urk.
Wenken, bedienen
Meneer J. is een fijnproever. Vandaar ook dat wij fan zijn van Roel en Roel. Afgelopen week was een instant blogspotje opeens niet meer goed genoeg voor de heren. Ze roelen verder op roelenroel.nl. So far so good (Jeronimo spreekt een aardig woordje over de grens!). Jeronimo had echter de oude, zwaar roelende blogspotverhalen nog lang niet uit.

En als toch, dan nog. Want soms wil men wel eens iets naslaan, of nalezen in de late uurtjes. Maar - en daar zittum de kneep - (Jeronimo houdt wel van oudhollandsch) die oude blogspotverhalen, die kon je dus niet meer lezen! (verbaasd gemompel in de zaal, men stoot elkaar aan: "hoe is het mogelijk!").

Want wat was het geval? Roel (of Roel, daar willen we vanaf zijn) had een of ander scriptje gemaakt, waardoor de argeloze lezer al na enkele seconden AUTOMATISCH werd doorgeschakeld naar de nieuwe site! (rumoer in de zaal, spreker maakt bezwerende gebaren). Maar... Stilte alstublieft!... Maar, daar liet Jeronimo het niet bij zitten!! Hier moest worden INGEGREPEN!! (instemmende kreten, strijdlustige vuisten in lucht). Om een lang verhaal kort te maken: Jeronimo heeft er voor gezorgd, dat de oude blogspotverhalen weer wereldwijd beschikbaar zijn (staande ovatie, applaus, de strijdkreet Jeronimooooooooo!!!! klinkt veelvuldig).

Jeronimo werd dus op z'n wenken bediend. Zó mogen wij het horen! En dan gaan we nu fijn met z'n allen naar Roel en Roel op blogspot en daarna naar de geheel vernieuwde Roel en Roel (nu nóg roeler!).

Stelling van de dag: Roel en Roel heersen met een grote Roel.

1.18.2002

Springlevend
Ontmaskeren is de nieuwe trend. Zo onthult Tonie dat die dooien gewoon springlevende oude bekenden zijn. Is dit het einde van Dode Zielen?
Raar maar waar
Jeronimo staat nog altijd niet op de onlangs ververste lijstjes van tonie of alt0169.
Knus
Rik Mulder en vele anderen winden zich er nogal over op, maar wij hadden vandaag nog niet zo gegniffeld als tijdens het lezen van het stukje van Nico Dijkshoorn.
Gezellige pagina, voor gezellige mensen
Veel bagger op het net? Als je maar zoekt vind je altijd wat moois. Kijk toch eens naar deze prachtpagina!
Het leven is vurrukkulluk
Niet alleen Remco Campert grijpt naar de aardappelstamper als de 'R' in de maand is. De Nederlander is gehecht aan zijn traditionele wintermaaltijd die hem helpt de donkere dagen door te komen en het gure weer te trotseren. En wat is gezelliger en biedt een steviger ondergrond dan een overheerlijke en goed bereide stamppot?
(Radio Nederland)
Alarm
De nieuwe bedrijfslimo is uitgerust met zo'n fijn alarm. Nu blijkt dat zo'n systeem zich pas na 30 seconden inschakelt. Jeronimo was dus al op kantoor toen van buiten veel lawaai kwam. "Hé, er gaat een alarm af... Nou nou, kunnen ze hem niet even uitzetten? .... Hé net zo'n auto als de onze... Gotverdonica het IS de onze!!" Naar buiten, en met een stalen gezicht het alarm afzetten. Met één druk op de afstandbediening was het supersonische alarm weer geactiveerd. Zo.

Ja hoor, dertig seconden later waren we binnen, jas uit, en daar ging hij weer. Inmiddels hadden we reeds het vermoeden dat er iets niet in orde was. Vanuit onze ooghoeken zagen we gordijntjes verschuiven. Maakt best veel herrie, zo'n alarm. Daar kwam de eerste nieuwsgierige al, handen in de zakken. Jeronimo nam zich voor niet te reageren op de onvermijdelijke bijdehante opmerkingen.

Alle deuren dicht? Kofferbak? Alles in orde. Toch ging het alarm voor de derde keer af. Blijkbaar een contactje los in het elektrische circuit. Fijns! Ergens in Nederland staat nu een glimmende limo zónder alarm....

Bij car protection denkt heer Nimo aan alarmsystemen. In Californië en Mexico heeft het een andere betekenis. CAN YOUR VEHICLE SURVIVE A MISSILE ATTACK?
IFF
De gezelligste weken van het jaar worden altijd weer de gevormd door het Internationale Film Festival in Rotterdam. Volgende week woensdag begint het al weer! Gezelligheid kent geen tijd, en Jeronimo zal door middel van zijn eigen krantje (hiero dus) verslag doen.

1.17.2002

Bie Jeronimo
We worden genoemd door mw. Misdruk! In posi- of negatieve zin, dat is niet geheel duidelijk. Ze mag een boon zijn. Ja, waarom ook niet? Niet te steil!

Het volgende stukje wel héél erg fraai:

Weest toch blij, gij briljanten! Gij schittert immers bij de gratie van onbenul. Er bestaat geen licht zonder donker. Gij flonkert dankzij het canaille (dubbele betekenis - dus ook het gleufdier) dat u omringt en dat gij notabene schrijfrecht wilt ontzeggen. Hoe kortzichtig!

En telkens janken dat het vroeger beter was, gij lijkt wel tachtig en der dagen zat! Zo jong, en toch al zo mistroostig. Huilt eerst de balken uit uw eigen ogen voordat u splinters peutert uit de mijne.
(Misdruk)

En ook nog eens prachtfoto's uit India.

Je vraagt je wel eens af: waar hebben we het aan verdiend.

On top of it
Toch is Jeronimo best wel trendsettend. We krijgen er dan wel geen krediet voor, maar sinds we aandacht hebben besteed aan Shakira (zie onder), wil camgirl Charis meedoen aan de Playbackshow en nadat we enkele regels besteedden aan de grote volksschrijver hebben die dooien onderzoek gedaan en een foto van hem geplaatst (met poes).
Ook
De schrijver van website4all weet het ook mooi te zeggen (zie vooral het kopje Eliteloggers). Overigens weblog met de mooiste vormgeving die Jeronimo tot nu toe is tegengekomen. Met dank aan Sikkema voor de link.
Vroeger was alles beter
Ooit werd die stelling vooral gehoord uit de mond van verzuurden bejaarden, maar de nostalgische gevoelens lijken steeds eerder te beginnen. Op TMF ziet Jeronimo wel eens programma's waarin vijftienjarigen zwelgen in nostalgie. Ze vragen dan een clip aan uit een ver verleden, toen ze nog veertien waren. In de gemiddelde nieuwsgroep op Usenet is het niet anders. De "oude kern" klaagt altijd dat het "vroeger" (in internettermen is anderhalf jaar geleden al de prehistorie) pas leuk en gezellig was. Nu, met al die nieuwelingen erbij, is het nix gedaan. Elke Jan Doedel mengt zich er maar tussen! Dit soort praat is van alle tijden.

Zo ook met de "webloggers". Vroeger, ja vroeger toen was het nog eens wat! Je had alt1069, en lekkerbelangrijk, katjebuf en natuurlijk die goeie ouwe reet. Webloggers vormden de voorhoede. De creme de la creme van de Nederlandse internetters! Op weblogmeetings kwamen we bij elkaar en we hadden het goed voor mekaar.

Dat is allemaal verloren gegaan nu elke Jan Doedel zo maar een instant blogspotje kan opzetten. Geen wonder dat de harde kern er mee opgehouden is! Ververs het internet! Francisco van Jole vindt het ook allemaal maar nix meer. Die jongelui van tegenwoordig! Ze kennen hun verantwoordelijkheid niet meer. Ze doen maar wat. Het is allemaal maar vrijblijvend gerotzooi. Nee echt. In onze tijd, toen was alles anders. Beter. Maar dat kan je die newbies niet wijsmaken. Die vegen onze Wijze Raadgevingen achteloos van tafel. Opkopen en sluiten die zutzooi!

Maar gelukkig zijn er ook nog onafhankelijke geesten. Kwaadbloed is daar één van . Hulde!

1.16.2002

Het valt heel niet mee
Jeronimo wilde hier wat posten, maar toen sloeg opeens de twijfel toe. Wij herinnerden ons de verantwoordelijkheid die wij hebben, naar de lezer toe, als het ware. We kunnen zo maar wel wat het net opknallen, maar is het allemaal niet te vrijblijvend? Worden we hier strax niet keihard op afgerekend? Hebben onze lezertjes dan soms geen recht op kwaliteit? Is het al niet erg genoeg om blogspot te gebruiken, gelijk elke Jan Doedel? Is het niet alleen maar oppervlakkig geneuzel dat in eerste instantie enige diepgang schijnt te bezitten, maar bij nader inzien slechts blijkt te bestaan uit lege woorden? Zouden we dit in een krant durven te publiceren? Een heuse courant? In de huidige vorm? Willen wij als gemakzuchtig bekend staan? Willen wij als oppervlakkig bekend staan? Nou? NOU? NOU???!!!

...

Toen kregen we opeens een beetje jeuk aan onze reet.

Is er nog wat op tv?
Schnitzel Bank
Oh du schönes
Oh du schönes
Oh du schönes
Schnitzel Bank

Groucho (foto links) was net op tv, samen met Harpo en Chico. Meer onversneden Marxisme op Why a duck.
Identiteitscrisis
Deez' weblog zou verboden moeten worden. Lees meer op elrado.nl

1.15.2002

1000
Word JIJ de duizendste bezoeker van deez' weblog?

Duizend in drie weken... De president-directeur van Jeronimo, de heer Nimo zelf, is niet tevreden. Die dooien halen dat in twee dagen, al zijn ze dat waarschijnlijk voor 70% zelf. Een sjagrijnig kippetje als Charis haalt 1.500 bezoekers per dag. Waar zou dat nou in zitten?

Zo kèje het ook bekaike
Prijs u rijk met een nonnominatie, een groter compliment is niet te krijgen als u goed kijkt.
(Remco van Sikkema over de Dutchbloggies.)
Ska-P
Dave van de onvolprezen site Chez Lubacov blijkt vloeiend Spaans te spreken. Naar aanleiding van dit heug'lijke feit zal Jeronimo een van zijn favoriete bands onthullen: Ska-P. Deze Spaanse band is vrijwel volledig onbekend in Nederland. Onterecht! Ook al versta je er geen bal van, de strakke muziek, voornamelijk up tempo ska, met een flinke dosis punkrock, doorbreekt alle grenzen. Ska-P spreek je (ongeveer) uit als Eskápe. In het Spaans betekent dat "uitweg" of "uitlaat", het woordje Ska zit er al in.

De teksten van Ska-P zijn zeer maatschappij-kritisch en vaak een beetje linksig-anarchistisch. Het betreft meestal kritiek op de Spaanse (lees: West-Europese) maatschappij en de Noord-Amerikaanse invloed in Latijns-Amerika, maar er zijn ook nummers vóór de legalisatie van soft-drugs en tegen het gebruik van proefdieren. Dit klinkt allemaal zwaarder dan het is, negentig procent van de muziek van Ska-P bestaat uit echte feestnummers. Het is aanstekelijke, lekkere muziek.

Het debuutalbum stamt uit 1994. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het vijfde studio-album van Ska-P. De plaat zal uitkomen in april of mei van dit jaar. Enkele favoriete nummers: América latina ¡¡libre!!, Como un rayo, Mestizaje, Eres Un@ más, A la mierda, Violencia machista, Vergüenza. Officiële homepage.
Engelenvuur
Blijkt dat de 404-pagina van Angelfire steeds een andere tekst weergeeft (zijn bijdehantjes hoor!). Bij de eerste keer dat ik op die pagina kwam (zie vorige post) stond er iets in de trant van: "Some folks can see dead people. Can you?" Vandaar dus Jeronimo's gedachte aan Blogspotcollega's Dode Zielen. Begrijppie?
Dode Zielen
Bij het zien van deze pagina moest Jeronimo toch even aan ze denken.
Ook Banden Bobsleeër Met Criminelen
De in opspraak geraakte Nederlandse bobsleebestuurder Arend Glas had niet alleen banden met de nu verboden extreem-rechtse CP '86, hij is ook nu nog verbonden aan dubieuze organisaties. Dit blijkt uit een spoedonderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de NOCNSF, die hem naar de Olympische Spelen wil uitzenden. Zo blijkt de bobber regelmatig contact te onderhouden met een onder de mantel van een sportorganisatie opererende groep, die weer gelieerd is aan het IOC, een organisatie die in het nieuws is gekomen vanwege onfrisse fraudezaken. Sommige topmensen in deze organisatie zouden zelfs contacten onderhouden met stafleden van de voormalige Argentijnse junta. Op basis van dit onderzoek heeft de NOCNSF besloten zich niet langer druk te maken over de connecties van Glas.

(van Vis in het net)
Arie Ribbens is onecht kind Chiel Montagne
Kijkend naar het programma RTL Boulevard viel het Jeronimo weer eens op dat de tv altijd erg achter loopt. Men pretendeert de laatste nieuwtjes te geven, maar voor de gemiddelde weblogger is het altijd oud nieuws. Zo liet men vandaag de foto's met en zonder make-up zien van Pamela Anderson, Madonna en Cameron Díaz. Ook werd er aandacht besteed aan de actie om Chiel Montagne weer terug op de buis te krijgen.

Arie Ribbens onthulde: "Ik ben gemáákt door Chiel Montagne."


1.14.2002

BN'er
Ik speelde de slet van de serie, was lekker slecht en heb me rot gelachen in Luxemburg.

De eerste site van een Bekende Nederlander die er goed uitziet. Echt een prima site, met beeld en geluid. Ze ziet er zelf ook prima uit trouwens (ze is ouder dan je zou denken).

N.B. Dat programma "Het gevoel van" was natuurlijk wel volslagen kut...
Robot Wars II
Van Robotcombat.com:

Typically, plan on an absolute minumum of about $800 for a VERY simple robot, over half that price being taken up by a speed control and radio package. This is even before you start adding motors, wheels, armor, weapon, etc.

The combat robots I've heard about have ranged from $500 to $70,000, with an average heavyweight 'bot running about $5000 in parts.


Dus gemiddeld $ 5.000,- voor een ding waar je een half jaar aan werkt en dat vervolgens in een paar minuten weer kapot is. Geinige hobby.
Robot Wars
Iets waar Jeronimo helemaal niets van begrijpt is het verschijnsel Robot Wars. Je kan de tv niet meer aanzetten of je ziet zelfgemaakte maschientjes die mekaar slopen, begeleid door opgewonden commentaar. We snappen best dat het leuk kan zijn zo'n ding te bedenken en te bouwen en dan zelf mee te doen, maar wat is er zo leuk om er naar te kijken?
11
Catherine
Jeronimo hoort wel eens wat, en het laatste nieuws is dat Catherine Keyl wel eens de politiek in zou kunnen gaan. Er wordt gefluisterd dat ze benaderd zou zijn door Leefbaar Nederland. De Tweede Kamer als Vijf Uur Show. Als die zestien zetels voor LN er echt komen, wordt het een ware freak show. Jeronimo overweegt te emigreren....
Doet u mee?
Jeronimo ging deze ochtend wat later dan normaal naar het werk, en keek nog even naar tv. Zo zagen we het programma Nederland in beweging. Het is een soort ochtendgymnastiek, maar dan op tv, met Olga Commandeur en een heel grappig Hindoestaans mannetje. Als je wilt lachen moet je beslist eens naar dit programma kijken. Zelfs heer Nimo, die berucht is om zijn maandagochtendhumeur, moest er om lachen.

Stelling van de dag: Nederland in beweging is leuker dan Poelmo, slaaf van het zuiden.