1.27.2002

Door de Ville
Werd tijd ook: eindelijk weer een nieuw stukje op nicodijkshoorn.com.
Naakt
Eigenlijk wel een heel erg aardige site, nakedself. En verstandig ook, want Jeronimo toegevoegd aan start. Komt goed uit nu we door Tonie, Zidouta en Jeroen Boschhh geboycot worden.
Valt niet mee
Al iemand bijdehand is, dan is hij bij de
a) duimen b) wijvingers c) pinken d) tenen


Serieuze vraag bij Lotto Weekend Miljonairs, eerlijk waar zuiver niet gelogen.
Sauerbraten
Ich: »F*ck!«
Gehirn: »Wadn nun schon wieder los?«
Ich: »Da reagiert was nicht.«
Gehirn: »Und?«
Ich: »Ich hab das Worddokument vor ner Stunde zuletzt abgespeichert!!«
Gehirn: »...«
Ich: »Reagier gefälligst!!!!«
Gehirn: »...«
Ich: »Waaaaaaaaahhhh *gegendenTowertret*!!! Hey, Maus! Wann bist du das letze mal gegen die Wand geflogen?«
Gehirn: »DIESE noch gar nicht. Daher hast du sie ja.«
Ich: »Fliiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeg!!!!«
Gehirn: »Vorsicht, die hat dich nen Fuffie gekostet!«
Ich: »MONITOR: ICH WILL GLAS SPLITTERN SEHEN!!!!!!!!«
Gehirn: »Du Depp, der hat dich sehr viel mehr gekostet und ausserdem hast du keine vorrätig.«
Ich: *aufderTastaturrumhämmer*
Gehirn: »Vorsicht!«
Ich: »STIIIIIIIIIIIIRB!!!!!!«
(link)

1.26.2002

Jult
Een heel grappig mannetje. Denkt dat mensen hem blokkeren op hun site (of zoiets). Jeronimo linkt graag naar dit kereltje. We kijken ook graag naar de apen in Blijdorp. En naar Tros en SBS6. Is waarschijnlijk een afwijking.

Wat een ongehoord vergezocht gelul over mijn site, zo van: "Ik, de eikel die niks is en kan, moet even kankeren op mensen die wel wat zijn en kunnen, het mag en kan niet allemaal leuk zijn, no way." Je hebt nooit verder gekeken dan je neus lang is.

Kostelijk! Al hebben we geen idee waar het over gaat.

Plaatje op site blijft mooi. Tekst niet lezen. Blijft steken op niveau van:

Veel familie is geboren rond deze datum. Is de 19e mijn moeder jarig (Els), op de 20e is een halfbroer jarig (Basil, vrij naar Fawlty Towers ;-) tegelijk met Malcolm McLaren overigens), vandaag is mijn neef Hens jarig, en op de 26e Jolanda de Putter (oh nee, da's geen familie ;-)
Komt allen
"Miike windt er inderdaad geen doekjes om. Ichi the Killer, gebaseerd op een populaire Japanse mangastrip, begint met een verkrachting, waarbij het slachtoffer met de volle vuist tot bloedens toe op het hoofd wordt geslagen.

Niet veel later hangt een gangsterbaas aan grote vleeshaken aan het plafond bij de concurrentie. Met lange stalen pinnen en een pannetje kokende olie probeert een geblondeerde sadist hem aan het praten te krijgen. Diens opengereten gezicht wordt met twee piercings bij elkaar gehouden.

In sneltreinvaart gaat het zo door – twee uur lang worden halsslagaders opengehakt, ingewanden uit buiken gerukt en vrouwen vol in het gezicht gestompt. Het resultaat is een onverdraaglijke film – wat in Rotterdam voor velen als aanbeveling geldt."
Baard
De bedrijfslimo is weer uit de garage en het elektrische probleem is opgelost. Hij maakte sluiting in de sigarettenaansteker: zoiets verzin je niet. De limo gaat weer als een raket. Comfortabel, geruisloos en o zo potent. Het merk met de Vier Ringen, heer Nimo zweert erbij. En gewoon zelf rijden, niks geen chauffeur!

Als we het over auto's hebben moeten we altijd even aan H.J. van Baard denken. Een bezoekje aan de aanbevolen prachtsite Baard leerde ons dat H.J. heeft zitten plakken en knippen. Alle links staan nu fraai in het juiste lettertype. Mooi gedaan, H.J.!
Regen
De site van Jult is niet veel bijzonders, behalve dan die prachtfoto die er vandaag op staat. Dit ene plaatje vertelt het hele verhaal van Nederland op 26 januari 2002. De regen tegen de ruiten, het grijze licht, een wit geverfde omafiets in het rek en een eenzaam figuurtje die aan het prutsen is bij zo'n parkeerpaal in de hoop zo een geldig bonnetje te bemachtigen. Want anders krijg je een boete.

Prachtig.

Misschien zijn er mensen die dit lezen vanuit zonniger oorden. Misschien geëmigreerde Nederlanders die af en toe heimwee hebben. Gewoon even naar deze foto kijken en je bent weer genezen. Dan weet je weer waarom je weg bent gegaan.

Update: foto is inmiddels weggehaald en vervangen door een flutplaatje van een paar golven. Er is derhalve geen reden meer om deze site te bezoeken.
Filmfestival
Heer Nimo is er de man niet naar om alles ver van tevoren te plannen. Al we opeens zin krijgen om een film te zien, pakken we tram of metro en even later zitten we in de bioscoop. Is de film uitverkocht, dan gaan we gewoon wat anders doen. Voor het filmfestival hadden we dus geen kaartjes gereserveerd. In voorgaande jaren kon je gerust 's ochtends nog een kaartje kopen, aangezien een derde van de kaartjes pas op de dag zelf wordt vrijgegeven.

Maar dit jaar lijkt het wel of alle boeren en buitenlui naar de Grote Stad zijn getrokken. Op het Schouwburgplein stond vanochtend een rij van drie kilometer. Dan kan je wel achter aansluiten, in de hoop na drie uur wachten in storm en regen toch nog ergens een kaartje voor te krijgen, maar dan ben je wel goed gek. Het gaat maar om een film, niet om een eenmalig concert of zo. Die film, die wordt over een maand vertoont in Lantaren Venster voor anderhalve man en een paardenkop. Als er geen opgeklopt festivalsfeertje omheen hangt, zie je namelijk niemand in dit soort cultureel verantwoorde bioscopen: de buitenlui niet, maar ook niet de zelfgenoegzame Culturele Voorhoede van de Randstad. Die komen namelijk ook alleen maar op evenementen waar ze gezien worden.

Dat is het filmfestival: mensen die de rest van het jaar hooguit naar Harry Potter gaan, nemen nu drie weken vrij om vijf films per dag af te raffelen. Lekker cultureel bezig zijn, weet je wel.

Heer Nimo gelooft het wel. De rest van het jaar komen de beste films in Lantaren Venster of op teevee. En we hebben ook nog eens video.

1.25.2002

Aarschlog
Nee dan de nieuwste blogspot. Het zijn zwaar zuigende modderfokkers, maar het zijn ónze modderfokkers, gotgloeienedegotverdonica! Welkom broeders!

Fokking kankerhell, weer zo'n lame kutlog. Yep inderdaad, weer zo'n lame kutlog, maar deze keer volledig zonder concessies. Daarbij maakt Aarschlog zich sterk voor een Leefbaar Internet.
Tom van 2birds ziet meisje met oogschaduw
Je maakt ons niet wijs dat dit echt serieus in Nederland anno 2002 is opgeschreven. Is dit een grap of om te huilen?

Toen ik even later uit de gardarobe liep kwam ik haar nog een keer tegen. We zeiden gedag en ze lachte.

Gothicmeisjes kunnen dus ook best aardig zijn.
Gek hè?
Als we moeten kiezen tussen omkatten en afkatten dan wordt het afkatten. Bij de meeste webloggers is dat precies andersom.


Het was weer een dolle boel op de webloggers-meeting!!


Reageren is vooruitzien 2
We blijven nog heel even bij het reactiedingetje. JoG van JogLog heeft namelijk een stukje gewijd aan het reageren. Als het stukje onsmakelijk of uitgekauwd is, reageert hij niet. Volgens JoG is de kans op reacties het grootst als er de tekst de volgende elementen bevat: andere loggers noemen, beledigen & schoppen, voetbal, Fortuyn, seks, onrecht. Dat gaan we binnenkort eens uitproberen...

De tekst van JoG was weer een reactie op de stelling van Micheline (Kunst & Schrijfwerk) dat we allemaal op Libelle-niveau zitten. Voor Jeronimo was dit aanleiding de pagina van het veelgelezen prachtblad Libelle op te zoeken. Er staan heel wat pareltjes op:

Kookstress?
Geen idee wat u nu weer op tafel moet zetten? Probeer eens één van de gerechten van het Libelle weekmenu.


Ook het Libelleforum en de vragen van gezellige lezeressen zijn zeer knus, evenals het computer ABC en vele andere zaken die we later aanvullen want nu moeten we even weg.

1.24.2002

Zoet bitterig
Om het succes van het reactiedingetje te vieren heeft heer Nimo zich een Corsendonck Pater ingeschonken.
Grandioze succesnummers
De wervende tekst over Arne Jansen in het vorige stukje is ontleend aan de website van René Frijters, uw partner in entertainment ( een "officieel, door het Ministerie van Financien erkend theaterbureau"!). Het zijn niet de minsten die René onder contract heeft: van Wilma Driessen tot Ria Valk, van Freddy Breck tot Henk Wijngaard, Trio Jan en Zwaan en onze persoonlijke favoriet: Dick Camu's Pretparade.

René is een toppertje wat betreft het schrijven van korte, bondige teksten. Met een paar pennenstreken kenschetst hij de artiesten uit zijn stal.

Kwis: wie worden bedoeld met de volgende stukjes? (niet spieken!)

1) Voormalig internationaal voetbalprof .......... is momenteel razend populair als TVpresentator ( Ken Dit ?, Now Or Neverland ) annex HITzanger ( Hep Ie Luis ? ). In beider hoedanigheid een opvallende aanwinst voor Uw feest of evenement !

2) Alle lokaties zitten bomvol als ...................... langskomt met zijn heerlijke meezingers en vele vrolijke babbels in z'n eigen streektaal. ...................... is een absolute topartiest en een publiekstrekker van jewelste. Dat hebben de vele optredens en ontelbare t.v.-optredens wel bewezen ! Dus: het is geen gok om clown-zanger-publiekslieveling-topsporter ...............te boeken en niet zo slim daarmee al te lang te wachten. Wedden dat hij dan alweer bezet is !

3) ..............., 'The Voice of Europe' heeft een heuse house-versie gemaakt van zijn smartlap Cherié. De zingende marskramer uit het oostvlaamse Ertvelde trekt hiermee van de ene discotheek naar de andere. Bij de jonge dansmeute doet ....... het buitengewoon goed met deze house- en cover-versie die als titel meekreeg 'Cherié is in da house'. Zo goed zelfs, dat je kunt spreken over 'Doe Maar'-achtige taferelen tijdens zijn live-optredens. Cherié is een absolute klapper ! Optreden 1x 30 minuten met orkestband.

4) Bekend van haar hits: 'Bossa-nova-boy', 'Maak je niet dik', 'Dansen is plezier voor twee', 'Samen', 'de Toeteraar' en talloze radio- en tv-optredens. Zij zingt, presenteert en amuseert op business-meetings, feestavonden, jubilea en dinner-party's. Op vocaal gebied trakteert ........ haar publiek op een omvangrijk repertoire. Dit varieert van oergezellig hollands tot sfeervolle internationale evergreens. Op presentatie-niveau is .......... de spil van uw programma en speelt ze spontaan in op elke situatie. Door haar jarenlange ervaring weet ze elk publiek te onderhouden en zorgt ze dat ieder evenement perfect verloopt.

5) .........heeft een gevarieerd commercieel Country en Hillbilly/Feest repertoire waar iedereen van uit z'n dak gaat. Deze 'te gekke' live-act van ..............is in combinatie met de dansgroep 'The Show Can Can Girls' een feest voor iedereen !
Pure Verwennerij
De gezellige familieomroep Tros is goed bezig. Gisteren al zo genoten van Nico Haak en vanavond weer vele prachthits van de rasartiest Arne Jansen!

Ja Ja ... wat moeten wij U nog vertellen over ARNE JANSEN, altijd goed, altijd druk bezet, en natuurlijk altijd feest, want overal waar Arne op het podium verschijnt gaan de voetjes van de vloer. Al vele jaren een groot succes bij meisjes met en zonder rode haren !
Reactiedingetje 2
Hij doet het. Onze hartelijke dank gaat nogmaals uit naar Dave, die ons eerst onbaatzuchtig en spontaan aanbood ons reactiedingetje te hosten en ons daarna (toen het reactiedingetje op de een of andere manier het laden van de pagina bleek te vertragen) wees op YACCS, zoals ook gebruikt op de veelgelezen prachtsite subjectivisten (waar Dave zelf ook zeer regelmatig een bijdrage aan levert). Jeronimo beveelt de twee overige sites van Dave van harte aan, niet omdat hij zo behulpzaam is, maar wel om het allebei zeer lezenswaardige logs zijn. Kijk maar op Chez Lubacov en Rauxa.

Verder willen we Elisa van Misdruk bedanken voor haar morele steun: bedankt Elisa! We prijzen Misdruk aan, en wederom niet vanwege Elisa's steun, maar wel vanwege het feit dat we grote bewonderaars zijn van Misdruk. Elisa is de grootste taalkunstenares onder de Nederlandstalige loggers.

Last and also least: bedankt Arnoud voor je email. Arnoud, lieve lezertjes, was dermate geprikkeld door het feit dat hij genoemd werd in Het laatste wereldnieuws, dat hij speciaal voor ons een lang stuk schreef op zijn site (nadat hij een dag eerder ook al een stukje aan ons had gewijd), genaamd Zeronimo. Het is een vermakelijk stukje geworden, Arnoud! Ga zo door. Het kan alleen maar beter worden.
aksie reaksie?

1.23.2002

We beginnen het eindelijk door te krijgen: blogger roelt inderdaad niet.
Reactiedingetje
Helaas, pindakaas. Als we dat reactiedingetje plaatsen, duurt het een eeuwigheid voor de pagina geladen is. Heeft iemand misschien wijze raad en/of tips? Arnoud? Ton? Jullie gaan ons toch begeleiden? Kom op dan! Heer Nimo is ten einde raad. Die arme Liesel (secretaresse) moest het al ontgelden. Heer Nimo zit te mokken achter zijn bureau. Hulp en praktische aanwijzingen kunnen worden gestuurd naar only4u2bread@hotmail.com.

Het reactiedingetje wordt gehost door de weblogger met de beste muzieksmaak: Dave van Chez Lubacov (bedankt Dave!). Liesel denkt dat de pagina met reactiedingetje zo traag is omdat de bits en bytes nu eerst naar Antwerpen moeten en dan weer terug naar de Randstad Holland.

Heer Nimo maakt zich natuurlijk weer zorgen om Jeronimo's marktaandeel. We krijgen er steeds meer bezoekertjes bij, maar die moeten we natuurlijk wel vasthouden. Daarom: vandaag even niets interessants (wegens technische problemen dus) maar keer wel terug en zet Jeronimo in je favorieten, want o o o o wat hebben we nog een groot aantal opzienbarende postjes in voorbereiding!!!! Die wil je zeker niet missen!!! Een flinke portie Seks en Sensatie is in aantocht! Maar ook Kunst en Cultuur. En mooie muziek. Voor elck wat wils dus. Alles in het nette natuurlijk. Het beste is om Jeronimo meteen maar even op te nemen in de vaste links op je eigen strakke website. Kijk maar eens bij Lubacov, MyRoots, Misdruk, Tiepvoud en vele anderen (zoek zelf de URL er ff bij, we hebben nu zelf even onze handjes vol). Jeronimo krijgt goede recensies van Nico Dijkshoorn, Dode Zielen, Misdruk e.v.a. We staan bij de favologs van Gilles en Elrado. Dus sluit je nu aan!!! Mooi en Meedogenloos!! Okee, zijn we duidelijk?
wij zijn hier niet handig in

(we zijn bezig het reactiedingetje te plaatsen, maar opeens laadt de pagina zeer langzaam, er wordt aan gewerkt, excuses voor de overlast)
wat een gedoe
test
reactionair gezien wil het nog niet lukken
reageren is vooruitzien jaja
Ingezonden mededeling

Beste Jeronimo,

'Puck heeft boodschappen gedaan!!' - maar Puck kan niet rekenen.
De drie pakjes sauspoeierspul hebben me 2,97 en geen 1,98 gekost. Perfectionist
als ik ben en die houding graag aan anderen opdringend vroeg ik me af: kunt in
uw wereldnieuws alstublieft deze verbetering doorvoeren..?

Vriendelijke groet, prettige avond,

Puck


Bedankt, Puck, voor deze mededeling. Wij zijn het volledig met je eens. Bij deze is dit weer rechtgezet. Wij hopen dat het een lekker sausje is geworden. Mag wel voor dat geld.

1.22.2002

Het weeshuis van de hits
Ring!

Ja.

- Mijnheer Nimo, het is Peter Jelgersma, onze media-adviseur. Zal ik hem afpoeieren?

Nee, Liesel, geef maar even.

- Goed mijnheer Nimo, daar komt'ie.


Nimo!

- Jero, met Peter. Hoe is het?

Kut the crap, Jelgersma. Wat mot je?

- Ik heb net de weblog gelezen. Het is prachtig, cultureel en verheffend.

Natuurlijk is het cultureel en verheffend Jelgersma, ik heb het zelf geschreven. Zeg, moet je me daarvoor lastig vallen?

- Nee nee nee, ik zou graag een adviesje willen geven.

Zeg dat dan meteen, man! Voor de draad ermee.

- Het is namelijk zo, dat de hits een stijgende lijn vertonen. Willen we dat vasthouden, dan ...

Ja?

- Er zal meer seks en ranzigheid op de weblog moeten verschijnen.

Seks en ranzigheid?

- Onderzoek heeft uitgewezen dat dat de meeste hits oplevert. Het liefst met expliciete uitdrukkingen: neuken, beffen, pijpen...

Ja ja Jelgersma, ik weet godverdomme wel wat seks en ranzigheid is... Mmm... Okee dan. Maak maar een opzetje.

- Komt in orde, Jero. Kan ik de rekening doorst...

Val me niet lastig met zulke dingen, Jelgersma. Regel dat maar met Liesel. En zeg dat ze daarna bij mij komt. Mijn mooiste ideeën komen als ik gepijpt word. Liesel zuigt! Big time!
Voor elck wat wils
Eén van de nuttigste logs is KunstLog van Jan-Willem Swane. Begrijp ons niet verkeerd, we stellen heel veel belang in verkoudheidjes en belevenissen aan de kassa, maar stiekem vinden we het af en toe wel eens prettig zo'n nuchtere, feitelijke log als KunstLog te lezen. Bovendien zijn wij niet van de straat. Mede dankzij Jan-Willem blijven we prima op de hoogte van de Wereld Van Kunst En Cultuur. Als er weer eens een expositie feestelijk wordt geopend, staat menigeen telkens weer versteld van heer Nimo's imponerende Culturele Bagage. Maar laten we niet afdwalen.

Op KunstLog staat vandaag een link naar en artikel in Trouw over het boek Woorden van de wereld van de socioloog A. de Swaan:

Het gevaar bestaat dat één cultuur, de Engels-Amerikaanse, het voor het zeggen krijgt in het talenstelsel. De Swaans geruststelling op dit punt is een beetje dubbelzinnig. Iedereen heeft het recht om de taal te spreken die hij wil, stelt hij voorop. Maar elk verweer tegen het alomtegenwoordige Engels, bijvoorbeeld van de Fransen met hun actieve bevoorrechting van eigen taal en cultuur, moet het afleggen tegen de aanvechting van het publiek om de taal met de grootste communicatiewaarde op te zoeken, voegt hij er meteen aan toe.

Heer Nimo vraagt zich af of dit nu allemaal wel waar is. We zouden willen stellen: De Swaan poneert een mening. Daar staan andere meningen tegenover. Of is die uitspraak al te bout? Maar nu even zere neus: Hier in Nederland zijn we dan wel erg gericht op de Verenigde Staten (meer dan op Groot Brittanië), net als in de Scandinavische landen en Duitsland, maar dat is in de Latijnse landen echt wel anders. In Frankrijk en Spanje spreken nog altijd maar relatief weinig mensen Engels. Heer Nimo kijkt wel eens naar TVE, de Spaanse zender. Je hebt daar een soort Starmaker, maar dan anders, genaamd El gran triunfo. Bijna alle liedjes worden daar vertaald in het Spaans. Big Brother heet daar ook nog gewoon El gran hermano. De aanvechting om Engels te gaan spreken is in Spanje blijkbaar nog niet al te groot. Heer Nimo denkt dat De Swaan overdrijft. En gelukkig maar.
Deelder leeft!
De meest onderschatte (jawel) dichter van Nederland is nog niet dood, in tegenstelling tot berichten op de site van de plaatselijke rampenzender. Overigens zet Jeronimo een vraagteken bij het bericht dat die site zogenaamd gehackt zou zijn. Het zou ons niet verbazen als het hier een publiciteitsstunt betreft.

1.21.2002

come to daddy
Het laatste wereldnieuws (groots en meeslepend wil ik leven)

Luuk heeft acht uur gewerkt en kon vanmorgen - een unicum! - in één keer zo'n kluisje vinden!! Zijn commentaar: "Gadverdamme". Tom leverde een persoonlijk gevecht tegen regen en wind en vond het "bah". Bij Ton werd er aangebeld door een collectante!! Hij "wordt er weer een beetje moe van". Merel heeft een vlekje in heur oog!! Puck heeft boodschappen gedaan!! Sauspoeierspul, 3 pakjes 1,98 en yoghurt, halve liter 0,54!! Walter is nog steeds ziekjes!! ActieReactie zou het liefst de hele dag in z'n bedje liggen stinken!! Niels' studiefinanciering is eindelijk overgemaakt!! Gien had vanochtend op de plee een diepzinnige gedachte over tampons!! De computer van de dochter van Cockie doet het niet meer!! Mariska gaat van mopperdemopperdemopper!! Luna ging sigaretten halen bij de frietboer!! Arnoud zag een reclamefilmpje op teevee!!Ramon heeft zijn vriendje Sjoerd op visite!! Gezellig!! Straks gaan ze naar de C1000 pizza's kopen!!

Kortom, het was weer een WILD weekend!!

Joeri vat dit alles het beste samen als hij schrijft:

Ik heb een doodnormaal leven. In een doodnormaal huis. Met een doodnormale vriendin. En met een bijzonder normale familie –en kennissenkring. (...) Zo normaal dat ik eigenlijk niet goed weet waarover ik zou moeten schrijven opdat het iemand ook maar een greintje zou kunnen interesseren.

Inderdaad.
Wat een verrassing
Jeronimo is niet verbaasd hierover.