3.02.2002

Joint Strike Fighter
Een tijdje terug hebben we al opgeroepen om via de site van de SP te protesteren tegen dat belachelijke plan van de regering om voor minstens 6 miljard euro bommenwerpers te gaan kopen.

Daarom is het niet verwonderlijk dat heer Nimo volledig achter het initiatief van Tussenhaakjes staat! Op deze site staat te lezen dat de kosten volgens deskundigen nog wel eens tien tot honderd maal hoger zouden kunnen komen te liggen dan nu gepland, dus tussen de 60 tot 600 miljard euro. En daar gaat Nederland aan meedoen. Zijn ze gotgloeiendegotver helemaal gek geworden?

WIj roepen iedereen op te protesteren tegen deze waanzin. Zeg nee!!!
Debra
Heel leuk filmpje van Dijkshoorn bij Punkey.com
Breda
De mieting was naar verluidt reuze knus. Wel leuk en aardig die foto's, maar wie is wie? We herkennen Luna, Mar10e, Snotverjeppie, Juul, Gaby407, Herman Brusselmans (nooit geweten dat hij ook logt), Polskaya, zijn vriend Luuk Koelman en Nico Dijkshoorn.

Wie zijn al die anderen? Wie zijn dit?

De Nana Moskouri-look is blijkbaar erg populair onder vrouwelijke webloggers (Luna, Juul, Mar10e, deze en deze gezelligerd).

Wij zijn benieuwd naar meer foto's.

3.01.2002

Groggen met gestrekt been
Ze bestaan dus wél. Weer zo'n nog niet eerder bezochte log dat de moeite waard is! EuroGROG, de Neukalizer versie 2.0 en belangrijke informatie over zogenaamde grogwijven:

Grogwijf [pren: GRÔG'wijf] (het ~ (v.)) 1 [meestal pej.]: vrouwelijk individu met de uitstraling van een grindtegel, schaart zich meestal in groepen van vier à vijf mede-grogwijven. Een grogwijf leeft en plant zich voort voor 90% in discotheken en in de directe omgeving daarvan.

Heer Nimo kan een bezoekje aan deze informatieve site van harte aanbevelen.
Mieting
Who the fock is Jeronimo? En zal hij nog komen vanavond?

2.28.2002

S5
Vandaag voor het eerst bezocht. Veelbelovend!
Bie
Zo'n geluidsact (wel een rotwoord trouwens, eerder iets uit een verkiezingsbijeenkomst van de plaatselijke CDA: "de penningmeester kreeg de lachers op z'n hand met een humoristische geluidsact") doet erg nostalgisch aan. Handenwrijvend en geheel in zijn noppen zat heer Nimo te luisteren naar die malle heer Bie.

Qua schrijfstijl heeft Bie wel heel duidelijk de kunst een beetje afgekeken van onze eigen jeronimo.blogspot, maar daar doen we helemaal niet moeilijk over. Hier zul je geen katterige Freek de Jonge-achtige opmerkingen tegenkomen, van "Bie heeft heel wat in mijn mars", of "Bie heeft een grote toekomst achter zich".

Wat we nou écht eens leuk zouden vinden, is een onverwacht en onaangekondigd gastoptreden van heer Koot, de enige jaren geleden gepensioneerde oud-directeur van het Simplisties Verbond.
Dichters
Erg flauw van J.C. Bloem en Gerrit Achterberg dat ze niet wilden komen bij het programma Tien voor taal.
Tegelkit en eh… bezemkast, wel en ook
Onlangs viel het mij op dat heel veel jingles en dat soort dingen in het radioprogramma ruuddewild.nl rechtstreeks ontleend zijn aan het legendarische Ronflonflon, bijvoorbeeld iemand bellen en dan de hoorn met veel kabaal op de haak (van zo’n ouderwetse telefoon met draaischijf) gooien. Het lijkt een klein detail, maar echte Ronflonflon-kenners denken dan meteen aan Jacques Plafond.

Uiteraard heeft Ruud de Wild slechts een slap aftreksel van het origineel (ik word sowieso gestoord van al die ouwjeongens-krentenmikprogrammma's - zie ook Nico Dijkshoorns stukje over Rob Stenders *zoek zelf ff de URL op). Heer Nimo sloeg vroeger zelden een uitzending van Ronflonflon over. Jaap Knasterhuis (viool), Jantje Vos, Wilhelmina Kuttje, Anneke Rol, commissaris Van der Wel (met haar ballonkuiten), Broekema, Etna Vesuvia, Teun Balk (twee thee!), ik herinner het me nog als de dag van gisteren. Regelmatig droom ik nog van Jacqueline van Benthem (o, wat heeft ze veel in huis).

Eén van de beste uitzendingen was de Rimbim-special. Een keer hebben we een brief geschreven voor Jan Vos’ rubriek met fijne tips, waar een ieder wat aan heeft. Die werd prompt voorgelezen door Jacques zelf! Nimo’tje was de volgende dag de Held van het Schoolplein.

De herhalingen heb ik grotendeels gemist, en waarschijnlijk was dat maar beter ook. Zoiets valt altijd tegen.

Maar hoe kom ik hier nu op? Dat komt door Barbara. Die blijkt ook een fan te zijn! Zie heur bericht van 26 februari.

Als ik soms de krant pak, en het is niet die van vandaag kan ik nog uitbarsten in een gezang 'de krant van gisteren, de krant van gisteren, de krant van gisteren, de krant van gihisteruuuuuun!' en daar roep ik dan zelf achteraan: 'ja, wat is er met die krant van gisteren?'

Barbara, ik zou jou noooooit gek aankijken als jij dat zou zingen! Sterker nog, ik zou zeggen: "de krant van gisteren, wat hadden de kranten toen zoal te melden?"
Verkiezingen
Je ontkomt er gewoon niet aan in deze tijd. Zelfs een luchtig zapcultureel-fastfood-instant-blog als Jeronimo moet wel eens aandacht besteden aan politiek. Niet weglopen, want we blijven natuurlijk aandacht besteden aan seks, sensatie, ongenuanceerd afzeiken, geweld, muziek, droks, drank en kogelronde siliconentieten.

Bij zo’n discussie als bij Tonie ga je toch weer eens nadenken waar je op moet stemmen. Blijft moeilijk. Er is geen enkele partij waar heer Nimo nou zó mee wegloopt. Het is eerder een kwestie van afstrepen. Ik denk dat je in Nederland grofweg drie stromingen hebt: sociaal-democratie (PvdA, SP en de milieubewuste variant van Groen Links), christendemocratie (CDA, kleine christelijke partijen), liberalisme (VVD, D66 en Leefbaar/Fortuyn). Ter voorbereiding op de verkiezingen ga ik ze eens een voor een besnuffelen. Als zwevende kiezer moet je toch ook eens neerdalen. Bovendien hebben Fortuyn en Leefbaar Nederland zo’n maatschappelijk debat op gang gebracht, dat zelfs heer Nimo partij moet kiezen. Wordt vervolgd.

2.27.2002

Tonie
We zijn er bijna uit! De toekomst van Nederland wordt bepaald in Tonie's denktank. Op het moment van schrijven al 245 reacties! Met dank aan Tonie voor het faciliteren voor deze interessante discussie.
Er komt een vervolg op de Titanic! (Tietanic?)
Je ziet het gewoon voor je. Hoe de maker van Bloot Spot elke avond achter zijn computertje zit. Een man van middelbare leeftijd, boekhouder op een stoffig kantoor, zeg maar type Edgar van Debiteuren, crediteuren.

’s Avonds laat (10 uur) gaat de teevee uit. Edgar: ‘Ga jij maar al vast, ik moet nog even de boekhouding doen, op de computer.’ Terwijl moeder zich in de belendende slaapkamer uit haar corset wurmt, zet Edgar handenwrijvend de computer aan. Hola! Bijna vergeten de gordijnen dicht te doen. Met een rood hoofd, schielijk om zich heen kijkend, rode oortjes gespitst om te luisteren of moeder de vrouw niet over de gang loopt, zoekt hij al die plaatjes op. Die jonge meiden van tegenwoordig! Ze zijn zo vrij! Lusten er wel pap van!

Gauw even een geinige link plaatsen: Na de cursus pijpen (voor vrouwen) hier enkele beftips! De vrouwen zullen ons dankbaar zijn! Ik zeg altijd: "Drink een Leffe, dan kunt ge goed beffe!" Stilletjes zit hij te grinniken. Nu snel nog een paar lekkere plaatsjes bekijken.

‘Edgar!’ Van schrik laat hij bijna zijn kopje thee over z’n toetsenbord vallen. Het is de vrouw, die roept vanuit de slaapkamer. ‘Ja, ik kom!’ roept hij terug. Gauw afsluiten. Pyjama aan, gebit uit en dromen maar.

2.26.2002

Tattoowim
We zijn wel erg serieus bezig vanavond met al die discussies over Fortuyn. Voor de komische noot kan ik deze site aanbevelen. Vergeet niet naar beneden te scrollen voor de foto's.
Die prut zet je toch niet online!
Remco bekent een masochist te zijn ("ik pijnig mezelf graag") en geeft een handvat (zie rechterkolom).
Plebs
Gisteren ook een stukje gezien van het “debat” tussen Rob Oudkerk (PvdA Amsterdam) en Pim Fortuyn (Leefbaar Rotterdam). Volgens Tonie heeft Fortuyn het debat “volgens de tv-wetten” gewonnen. Zelf trok ik eigenlijk een andere conclusie. Ik vond Fortuyn er – in vergelijking met eerdere teeveeoptredens een beetje pips uitzien, een beetje slapjes, dun en …bijna breekbaar.

Rob Oudkerk, met die dikke karpatenkop, minstens net zo mediageil als Fortuyn, zat als een onverstoorbare walrus aan de andere kant van de tafel. Zijn uitsmijter, dat Fortuyn eerst tegen zijn partij roept “at your service” en vervolgens schijt heeft aan diezelfde partij (“ik mag van hen niet zeggen dat Nederland vol is, maar ik doe dat lekker toch”), en dat zo iemand dus niet te vertrouwen is, vond eigenlijk best een goeie.

Verder bleek tijdens het debat eigenlijk best wel dat de ideeën van Fortuyn helemaal niet uit te voeren zijn. Het zijn alleen maar kreten van aan de borreltafel. Is de islamitische cultuur achterlijk? Misschien wel, maar de christelijke evenknie is echt niet minder erg. Maar dat roept Fortuyn natuurlijk niet, want dat komt even niet in zijn kraam te pas. Hij wel alleen maar gebruik maken van de onlustgevoelens die leven onder het gemene volk, dat opkijkt naar de “professor” die het allemaal maar durft te zeggen.

Precies hetzelfde volk dat waarschijnlijk na “de buitenlanders” het liefst die “vieze flikkers” eruit gooit. Ik vraag me af of die Fortuyn dat zelf nou niet door heeft. Daarna zijn de webloggers aan de beurt “dat stelletje niksnutten” dat de hele dag loopt te “sjetten”. Nee, als het gepeupel dat op Leefbaar stemt aan de macht komt, dan wordt het pas gezellig.
Spelfout
Ik heb het dan wel schielijk verbeterd, maar velen hadden het natuurlijk al gezien, die spelfout van gisteren. Een pijnlijke ervaring, als je 's ochtends de blog bezoekt en dan opeens zo'n knoeperd van een taalfout ziet staan. Eerst krijg je dan nog de ontkenningsfase, waarin je het betreffende woord snel even gaat opzoeken, maar al snel blijkt hoe erg je je vergist hebt. De volgende fase is die van de schaamte. Ik heb mezelf een straf opgelegd: voorlopig mag ik geen pluralis majestatis meer gebruiken. Nu weet ik hoe ZKH zich voelde na de Lockheedaffaire.

2.24.2002

Achterhoek
Vandaag in het uiterste Oosten geweest. Hele belevenis. Nu niet over uitweiden wegens inbelverbinding van onze gastheer. En wegens ontdekken fles echte brandewijn in kelder. Gaan we nu soldaat maken. Verzin zelf maar een leuk verhaaltje. Wij hebben wel wat beters te doen.