3.22.2002

Huishoudelijke mededeling
Namens de heer Nimo deel ik u mede dat ik jeuk heb aan mijn schede en dat de heer Nimo nog aan het bijkomen is van de afgelopen nacht. Dus even geduld.

w.g. Liesel, Persoonlijk Assistente van heer Nimo.

3.21.2002

Politiek is fun!
Het duizelt heer Nimo van de vele opties die er plotseling openstaan. Lijst Jan, Lijst Nul, Grogbaar Nederland, en Lijst Dijkshoorn. Ik moet de partijprogramma’s maar eens naast elkaar leggen en bezien welke programmapunten mij aanspreken. Katja heeft in elk geval twee keiharde punten, waar ik niet zo maar omheen kan. Vanavond gaan we die punten eens even aftasten onder het genot van een goed glas wijn. Alles van deze ontmoeting afhangen. Misschien zal ik na vanavond wel moeten concluderen dat Katja zuigt en daar de consequenties van aanvaarden. Het beeld van mejuffrouw Schuurman als trekker van de lijst spreekt mij vooralsnog wel aan. Die wil ik wel aanduwen.

3.20.2002

Lijst Jan
Heer Nimo is gevraagd, én benaderd door Lijst Jan. Voorwaar een verstandige keus. Heer Nimo wil het zo zeggen: we sluiten niets uit.

Voor de eerlijkheid wil ik wel vermelden dat ik ook al ben benaderd voor Lijst Nul van Katja en Bridget. Die laatstgenoemde mag thuis blijven, maar met Katja heb ik dus een tweede afspraak alhier ten burele, morgenavond, om alles nog even door te nemen en af te tasten, so to speak. Katja wil "nu echt de diepte in", zo essemest ze net.

Ik heb er zin an!
Space is throwing a party
Over drie weken is het weer zover: Yuri's Night. Het wordt gevierd van Algerije tot Vietnam. In Nederland in Amsterdam en in café de Oude Harmonie, Breestraat 16 in Leiden.
GEIL IN HET GOOI!
Laat Dr. D maar schuiven. Is het Harry Mens eindelijk gelukt om Pim Fortuyn naar voren te schuiven, zet Dr. D alles weer op losse schroeven door moppentopper Ron Brandstichter te lanceren.

De grootste versprekingen weet hij vakkundig weg te werken in de coulissen!

3.19.2002

Uit je hoofd leren
Iemand kwam op deez' webstek door te zoeken op "Rotterdams uitdrukkingen". Met zijn puberale instelling maakt heer Nimo daar dan meteen R'damse verwensingen van. De mooiste vind ik nog altijd: "Krijg de overmaase-hazewindhonden-pestpokken-klote-tyfus-touwtering!" en dan mompelend er achteraan: "Ken je uitrafelen".
Currysaus
Haha, goed gezien van Ersee. "Patricia is almost royalty in holland, so we always get the good seats." Leuk blondje trouwens... not.

3.18.2002

Rooksignalen uit de nieuwe wereld
Net gekeken naar het programma DNW. Het programma ging over jongeren in Nederland in het jaar 2002.

Een conrector van een middelbare school legde uit dat hij de marketingonderzoeken, die regelmatig op zijn school voorkomen, van grote pedagogische waarde vond. Dan leren ze goed argumenteren, bijvoorbeeld waarom ze schoenen van Nike stoerder vinden dan schoenen van Ellesse.

Na enig dóórvragen van de programmamaker kwam echter al snel de aap uit de mouw. Het marketingbureau betaalt de school 15 gulden voor elke leerling. Dat tikt lekker aan (blijkbaar vinden die marketingonderzoeken op grote schaal plaats op scholen). De hypocriete conrector gaf toe dat dit een goede manier was om het schoolbudget te vergroten.

Het gaat de conrector er dus helemaal niet om of het "pedagogisch verantwoord" is. De ware reden is het geld, dat de school van ontvangt van het marketingbureau. Voor een paar lullige rotcenten worden kinderen uitgeleverd aan de commercie, zodat de fabrikanten door middel van hun reclamecampagnes nóg wat effectiever kunnen inspelen op de onzekerheden van dertienjarige pubers, zodat ze die kinderen nóg wat duurdere Nikes kunnen verkopen, nóg wat meer Bacardi Breezers.

'Hoeveel hebben jullie nou zo te besteden?' vroeg de marketingonderzoeker op slijmerige toon aan een stel pubers. 'Zo'n vijf, zeshonderd gulden per maand?' hij raakte er zichtbaar opgewonden van. Dollartekens!

En iedereen wast zijn handen in onschuld. De conrector: 'we hebben toch geld nodig? Van de overheid krijgen we zo weinig!' De reclameman: 'we doen gewoon onderzoek voopr onze opdrachtgever'. De fabrikant: 'Kunnen wij er iets aan doen als jonge kinderen onze Breezers kopen? Dan moeten de ouders maar beter opletten!'.

'Ik moet ook centjes verdienen' grijnsde de Marc Dutroux van de Nederlandse televisie, Mental Theo, toen de interviewer opmerkte dat het wel heel makkelijk is om kinderen van dertien, veertien jaar te imponeren met een camera erbij. Lekker een gegeneerd veertienjarig meisje, die zich geen houding weet te geven en zich er met een rood hoofd uit probeert te redden doorzagen over waarom ze haar vriendje niet wil pijpen. Echt een held, die Theo Nabuurs! Als de kassa maar rinkelt, verder interesseert het hem geen ene reet, deze geinige lolbroek. We laten die kinderen altijd een contract tekenen, voegde hij er slim aan toe. Hij is er nog trots op ook.

3.17.2002"Op het internet is veel helaas veel te vinden wat - laat ik het maar netjes zeggen - niet strookt met onze levensvisie. Als ouderling wordt mij dikwijls gevraagd: 'wat is nu een opbouwende pagina die we eens zouden kunnen bezoeken?'. Ik verwijs de mensen dan altijd naar jeronimo.blogspot.com. Of het nu kunst is of politiek, heer Nimo geeft je als bezoeker altijd iets mee ter diepere beschouwing en nadere overpeinzing. En op zijn tijd een grapje, dat moet anno nu ook kunnen, daar zijn we best modern in. Maar altijd in het nette. Heer Nimo maakt een pagina voor de gehele familie."

De surrealistische revolutie
Heer Nimo wil graag naar deze expositie, in Parijs of Düsseldorf.

Kaplan
Onder Paars vond er een grote toename van de welvaart plaats. Dat is toch mede te danken aan het beleid? 'Onzin!' roepen de tegenstanders, waaronder Fortuyn, 'de wereldeconomie groeide en daardoor nam ook hier de welvaart toe. Dat heeft niets met het kabinet Kok te maken!'.

De opkomst van Fortuyn en Leefbaar Nederland is te wijten aan het beleid van Paars. Is dat wel zo? Volgens Robert Kaplan is er wereldwijde opkomst van populistische partijen 'waarbij ze oproer veroorzaken en politieke en economische hervormingen eisen.'

Kaplans artikel richt zich verder vooral op ontwikkelingen in de minder welvarende landen, zoals de bevolkingsgroei en de spreiding van kennis via het internet, maar de overeenkomst met de opkomst van de populistische Fortuyn in Nederland is opvallend.

Verder veel prikkelende uitspraken, zoals:

Niets is zo veranderlijk en heeft zoveel behoefte aan gedisciplineerd en verlicht leiderschap als de massa's onderbetaalde, werkloze en laagopgeleide arbeiders die verdeeld zijn door overtuigingen en etniciteit.

Alleen islamitische bevolkingen hebben serieus vraagtekens gezet bij de morele status van de steden in onze tijd. Het islamitisch fundamentalisme geeft morele en psychologische steun aan miljoenen boeren die naar steden in het Midden-Oosten, Zuid-Azië en Indonesië zijn gemigreerd, waar hun waarden in de arme, uitgestrekte sloppenwijken onder druk komen te staan, en watersystemen en andere elementaire voorzieningen het intussen begeven. Dus terwijl de westerse elite de mond vol heeft van globalisering, net als destijds van marxisme, ontstaat er een nieuwe klassenstrijd, die direct verband houdt met religie en met de spanningen van het leven in derde-wereldsteden.

(uit De Standaard, via De Leeskamer)
Onthulling
Wat deed Adam Curry als puber? Kijk snel. Waarschuwing: het was een wilde jongen, een nachtmerrie voor elke ouder! Gelukkig is het allemaal nog goed gekomen.