3.30.2002

Lange teentjes?
Heer Nimo is dol op fanmail. De onderstaande krijgt een ereplaatsje, want zelden zo gelachen. Eerst stiekem lelijk over ons praten op reactieforums van andere sites en nu ook fijn een pedant kattenbelletje in eigen brievenbusje. Let op die subtiele bedreiging aan het eind. Binkie hoor, die vdW! Wie volgt?

From : "voordeWind" (voordeWind@voordeWind.com)
To : (only4u2bread@hotmail)
Subject : Dit is de moeite van een subject niet waard.

"Wordt het niet tijd om uw zielloze pogingen iets te worden op het internot op een wat constructievere wijze vorm te geven. Bedenk zelf eens iets, sukkel. Het is allemaal naks hoor, meuk zelfs, hebt u geen hobbies? Bouw op zolder een spoorbaan en val verder niemand meer lastig, lijkt me het beste.
vdW
ps U overspeelt uw hand nu, overmoed is gevaarlijk."


Semana Santa
Fascinerende beelden weer op de Spaanse teevee (TVE) van de processies die in alle Spaanse en Latijns-Amerikaanse steden plaatsvinden ter gelegenheid van de Semana Santa. Van Sevilla tot in de Andes. Levensechte beelden van de lijdende Christus, met lekker veel bloed op een grote baar gedragen door twintig jonge maagden, spookachtige boetelingen, Mariabeelden met zevenduizend brandende kaarsen in kandelaars van blinkend goud, ze maken er tenminste werk van. Bekijk deze schitterende foto's van Jan van IJken (Bie, klik op pijltje rechtsonder voor de volgende foto).
Paaszaterdag
Stoel verschuiven want zon verdwijnt achter grote conifeer. 'Weertje buurman!' Frisser dan gisteren. 'Ik zag net nog tegen mijn vrouw, ik zeg: als het zo blijft gaan we mooi naar de camping'. Brommer in de verte wil niet starten. Vette bougie? Informateur Van Schendelen blijft betrokken bij onderhandelingen 'voor koffie en sigaren'. Eis: imam moet 1200 euro betalen. Marten Toonder krijgt betonnen Award op de Walk of Fame. Café Neeleman: iedere zaterdagmiddag Indonesische Buffet. Onze koks verwennen u met heerlijke zelfgemaakte hapjes. Zachtjes klinkt Braziliaanse muziek. Twee smalende zeemeeuwen lachen ons uit.

3.29.2002

Monogaam
Romantischer dan deze waarheid is die andere: de halve. En niet alleen romantischer. Ze klinkt geloofwaardiger, ze lijkt gevoeliger, ze biedt meer troost dan haar lelijke stiefmoeder die we goed verborgen houden, vooral als er bezoek is. De dood is een ongenode gast, maar met de waarheid zitten we ook niet graag aan tafel.

Best een leuk boekje van Marek van der Jagt. Handzaam ook, want het past zó in je jaszak, zodat je altijd wat te lezen hebt in de tram. Of op een zonnig terras.
Komt het toch nog goed
Oude tijden herleven op Bieslog. Fantastische sketch samen met Kees van Kooten. Dit hebben we toch jaren moeten missen, de magie van het legendarische duo. Gewoon lekker typetjes doen. Het mooie is, dat ze zo mooi maat kunnen houden. Voor die tekenaar, gespeeld door Koot, konden ze natuurlijk een overdreven komische 'over-the-top' naam verzinnen, maar niks hoor, gewoon een lullige Hollandse naam: Marcel van Eeden. Meesterlijke zet natuurlijk.

Het niveau van Vroeger wordt nog lang niet gehaald, maar dat komt vast nog wel. Het stemmetje dat heer Koot opzet lijkt bijvoorbeeld wel heel veel op de bekende sullige tiepetjes die hij vroeger zo vaak gedaan heeft (neem een willekeurige simpel-elpee), de sketch is veel te lang en totaal zonder pointe. Maar het is een kniesoor.

Waarschijnlijk is het juist voor het komische effect gedaan, dat het helemaal nergens over gaat. Heel lang doorzagen over nix "Wat is dat, een potlood?" en het stellen van suffe vragen "Dat duurt zeker uren, he? Zo'n tekening maken?". Briljant wel dat vervreemdende effect aan het begin, als Bie eerst op humoristische wijze gaat uitleggen hoe men de computer moet bedienen. Alsof je voor aanvang van een teeveeprogramma eerst aan de kijker gaat uitleggen dat er op hun afstandsbediening een knopje zit "Druk daar maar eens op, dat gekke knopje met een soort driehoekje, ziet u wel? Dan wordt het geluid vanzelf harder." Koot en Bie zijn weer terug bij het absurdisme. Fijns!
Dolly Parton bestaat niet
Het kwartje viel tijdens het kijken naar de film Steel Magnolia's op teevee. Dat was gewoon Patricia Paay, die Amerikaans sprak met een zwaar Rotterdams accent. Veel sluikreclame ook voor haar bjoetiefarmproducten.

3.27.2002

Oproep (twee zaadvragende ogen)
Vince komt zaad te kort. Updeet: Zie ook Misdruk.
Kleem
Als aanvulling op dit nieuwsbericht hebben we een speciale mededeling. Heer Nimo is een claim aan het voorbereiden tegen de Afro-Amerikaanse bevolking. Dat zit zo: de bet-bet-betovergrootvader van heer Nimo was tussen 1790 en 1802 kapitein op een slavenschip van de VOC. Op de Grote Oceaan scheten die negers steevast het hele ruim onder. Allemaal, dus het was duidelijk een samenzwering. Elke keer moest het gehele schip speciaal worden schoongemaakt. Kostenpost: 312,47 aan zilverlingen (ex beeteewee). Dat komt in de huidige tijd neer op 1,4 biljoen dollar (1,6 biljoen euro).

3.26.2002

De heren van de Bruyne Ster
"Dit is het feest van de waarheid", aldus een ontroerde Henk, die door vele sterren om zijn nek werd gevallen. Hij scheet in de 43 jaar dat hij de pagina Privé 30.000 kilo stront, genoeg om het hele Circustheater mee te vullen, zoals gisteren werd bewezen. "Er zat best wel eens wat diarree bij, maar dat kan de beste overkomen" sprak Henk, met een snik in zijn stem, "over het algemeen waren het toch gewoon gezonde Hollandse bolussen".

Gerard Joling, voor de gelegenheid gestoken in een koddig Privé-jasje, beaamde dit. “Het ruikt altijd héééérlijk in de WC als Henk net geweest is, “en als hij een scheet laat, meid dat is gewoon fééést!”. Paul van Vliet kon dat desgevraagd bevestigen:”On-Nederlands gewoon, die shit van Henk. Van Amerikaanse allure. Zonder Henk had ik nooit zo lekker geroken als nu, dat durf ik best te stellen. Hier, ruik maar eens aan mijn vinger. Allemaal dank zij Henk. ”

Reinout Oerlemans: ”Ik laat me door niemand zo graag onderschijten als door mijnheer Van der Meyden. Ja, ik zeg nog altijd U tegen hem. Die heeft al zo veel mensen zien komen en gaan. Als je dat 43 jaar volhoudt, dan ben je een hele grote. In het begin kreeg ik af en toe een keuteltje, maar nu spreken we regelmatig af en dan geeft hij mij en mijn vriendin de volle laag. Heerlijk om zo te worden bedolven, een heel warm gevoel.”
Shit list
André van Duin, Linda de Mol, Reinout Oerlemans, Paul van Vliet, Herman Krebbers, Joop van den Ende, John de Mol, Mies Bouwman, John Kraaykamp sr, Willeke Alberti, Jos Brink, Tineke Schouten, Karin Bloemen, Willem Nijholt, Henny Huisman, Gerard Joling, Jeroen Krabbé. Wie ben ik nog vergeten?
Hebbie een teiltje?
Hier moet heer Nimo echt van kotsen, van die zogenaamde sterren die altijd zo klagen over de zware last van hun bekendheid (wereldberoemd in the Netherlands) en nu tot aan hun schouder in de aars van die vleesgeworden miezerigheid Henk van der Meyden zitten.

Heer Nimo gaat een zwarte lijst aanleggen van sterren die op dit feest zijn geweest. We zijn veel te ver doorgeschoten met de tolerantie in dit land.
Zus van Pim Fortuyn
Voor de Telegraaf is dat voorpaginanieuws.

3.25.2002

Oost west, thuis is het ook niet alles
'We zijn weer thuis, het is weer feest, alsof we nooit zijn weg geweest', zong Jacques Plafond ooit, begeleid door het Guimbarte Ensemble o.l.v. Jan Vos voor de teeveeserie We zijn weer thuis. Heer Nimo is even een tijdje bezig geweest met het leven van het Volle Leven zelf, maar hoewel het drukke dagen worden, zullen we weer proberen af en toe eens iets te deponeren op deez' weblog. We hebben weer het nodige meegemaakt, de afgelopen dagen, én beleefd, en stukje bij beetje zal het stof neerdalen en zullen de contouren duidelijk worden. Als de rook om je hoofd is verdwenen. Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb. Deze site lezen geschiedt geheel op eigen risico. De directie aanvaardt geen aansprakelijkheid.

Ondertussen en inmiddels weer business as usual. Een lach, een traan, een doordenkertje, een plaatje, een Diepe Gedachte, affijn, typisch heer Nimo. Voor alles in. ALLES.