4.27.2002

Hoort en zegt het voort

Koen Klonen is een KLOTENKNIJPER!

Steun Karin Spaink!!!
Citaat van de dag
'Zij was een tenger, ongezond uitziend vrouwtje, bijna grauw van huid, en die huid moest klam aanvoelen, meende hij, wat kaasachtig klam. Bij een iets forsere vrouw zou dat weerzinwekkend zijn geweest, maar daar ze zo weinig opppervlak had, oordeelde men daar anders over. (...) het lichaampje, het figuurtje, dat was om luidkeels bij te jammeren, een waardiger onderwerp voor klaagliederen dan de ondergang van de dochteren Zions.'

(S. Vestijk, uit De laatste kans)

4.26.2002

Vernieuwde formule, wast nóg witter
Is mooi geworden de verbeterde chez lubacov dot com .

Woe voor luba!!
Sceletium tortuosum
Alleen al van het lezen van de beschrijvingen zweeft heer Nimo een halve meter boven z'n eigenste schoenen, weetjewel.

Salvia Divinorum, 3 gram EUR 9.50
Voor 5 a 6 trips, korte maar krachtige trip met visioenen, tijdsreizen en uittredingen uit het lichaam.

Salvia Sage Extract 10X, 1 gram EUR 37.50
Zeer krachtig salvia extract, bevat 25 mg salvinorin, alleen voor gevorderde salvia gebruikers!

Kryptonite, 4 caps EUR 12.50
Psychedelische mix van gemalen zaden. Geeft euforische energie en een spacey gevoel.


Dat zou ik wel eens willen weten
Waarom heten peilingen tegenwoordig 'polls'? En wanneer is men begonnen om dat normale Nederlandse woord te vervangen door een lelijk bastaardwoord? Nog niet zo lang geleden volgens mij.
Wat een dag
Ondanks alles toch weer naar de sportschool geweest. Voor de derde keer deze week en voor de eerste keer nuchter. Ik ben heel tevreden over mezelf. Tevens is dit de meest nutteloze post sinds tijden.

4.25.2002

Stijve bovenlip
Ware liefde voor auto's vind je vooral in Groot Brittanië en Italië. Waarom juist in die twee landen? Wie het weet mag het zeggen. Gisteren ontdekt op Discovery: A car is born. Prachtprogramma. De presentator was op een tentoonstelling van klassieke auto's in Birmingham. Zelfs de grootste autohater zou vlinders in z'n buik krijgen bij het zien van die prachtig gevormde Ferrari's, klassieke Jaguars, Aston Martins en ga zo maar door. Oude heertjes, die stilletjes hun klassieke auto staan op te poetsen. 'Are you totally bonkers?' En dan met een glimlach: 'absolutely'. De presentator die gek wordt als hij in een oude Jaguar mag zitten: 'ah, just that feel on your arse when you hit the seat'. Vanavond weer een aflevering: Discovery, 20.30 uur.
No money down
Heer Nimo woont in grote havenstad in westen des lands. Helaas is het hier tegenwoordig normaal dat er in de straat regelmatig auto's worden opengebroken. Uiteraard ligt er niets van waarde in de wagen. Het enige resultaat is een vernield slot en een beschadigde portier. Heel vervelend. Nu zat ik te denken, als ik nu eens een bordje in de auto leg, waarop met grote letters staat: AUTO LEEG, NO MONEY NO RADIO. Je ziet dat wel vaker. Maar zou dat helpen? Of zou het juist provocerend zijn?

4.24.2002

Het was nacht, pikdonkere nacht
Nu we het er toch over hebben, schiet het me opeens weer te binnen. Eergisteren was ik kort na bedtijd wat aan het indommelen, toen er opeens een vreemde vrouw over me heen gebogen stond. Ze hing met haar hoofd vlak boven het mijne. Ik schrok me helemaal lam. Voor m'n gevoel lag ik daar een paar seconden lang verstijfd van schrik, totdat ik zag dat er niemand was.

Was het een droom? Het betrof een jonge vrouw met blond haar. Haar gezicht kon ik niet duidelijk zien. Ze deed me niet aan een bekende denken en ze had verder niets opwindends of erotisch. Mevrouw Nimo lag gewoon rustig naast me te slapen.

Later bedacht ik me dat het misschien een verpleegster was. Wel gek, want ik heb nog nooit in het ziekenhuis gelegen.
Quizzz
Wie kent de bijbehorende tweede regel: 'hikkepikkepauw, ik geef de hik aan jou.'
Hikkepikkepauw
Gisteravond vlak voor het slapen gaan kreeg ik opeens de hik. Misschien was er voodoo in het spel. Evenzogoed ben je er mooi klaar mee. Adem inhouden, ondersteboven water drinken, schrikken, nix hielp. Toch viel ik op een gegeven moment in slaap. Bij het wakker worden nergens last van gehad.

Wel fijn, zo'n site, dat je dat allemaal kan delen met zovelen.
Leve het vegetarisme
Suffie doet vanaf zijn gloednieuwe domein (www.suffie.com)uit de doeken hoe hij aan zijn kennis van de popmuziek komt, namelijk door de popencyclopedie te lezen op de weecee. Heer Nimo moet ook altijd wat te lezen hebben tijdens het schijten.

Mijn ideaal is een internetverbinding op de plee. Lekker met de broek naar beneden op je eigen bril een paar weblogs lezen. Veel nederblogs hebben namelijk een zeer laxerende werking.

Laatst had ik het zelfs bij het lezen van mijn eigenste reactiedingetje. Acute darmkramp. Hollen naar de weecee en daar kwám me toch hoop stront naar buiten! Gebakken uit mijn eigen achterste, zou een veelgeïmiteerd schrijver zeggen. Echt zo’n bolus dat je omkijkt en denkt 'waar haal ik het vandaan'. Dat je je hart vasthoudt bij het doortrekken, het water stijgt tot aan de rand, dikke klonten cirkelen vrolijk in de rondte, je wilt je al uit de voeten maken maar op het laatste moment, met een bevrijdende plop!, schiet het hele zaakje toch nog door de afvoer. Een glorieus moment.

En dan is heer Nimo ook nog eens vegetariër, dus het stinkt niet eens. Integendeel, als ik net geweest ben, ruikt het lekker, net een pas gemaaid hooiveld op een warme zomerdag.
Veeg teken
Gisteren even niet aan toegekomen, bloggen. Misschien wel de eerste keer sinds de geboorte van deez’ weblog. Kan je met zo’n i-modegevalletje ook op je blogspotje posten? In dat geval zou het toch nog niet zo gek zijn.

4.22.2002

Q-en-Q-broek
Ouwelullenmuziek
Een term uit lang vervlogen tijden. Ergens eind jaren vijftig / begin zestig ontstond er een scheiding tussen populaire muziek voor jongeren en iedereen van boven de dertig, veertig jaar. De popmuziek stond nog in de kinderschoenen. Die tweedeling bleef nog lang gehandhaafd. Elke volgende nieuwe lichting jongeren deed de muziek van de vorige generatie af als burgerlijke, stoffe, truttige ouwelullenmuziek. Begin jaren zeventig zetten de hardrock- en heavy metal-fans zich af tegen de hippies, om maar een paar jaar later door de punkgeneratie genadeloos aan de kant te worden geschoven. Een groep die in 1972 nog werd bejubeld, werd in 1977 al weer afgedaan als een stelletje dinosaurussen.

In de jaren tachtig bereikte de verzuiling in de popmuziek haar dieptepunt. Als alternativo kon je het dus gewoon niet maken om naar hardrock te luisteren. Iedereen zat in z’n eigen hokje, duidelijk herkenbaar aan kleding en andere uiterlijke kenmerken. Het waren de puberjaren van de popmuziek.

Anno 2002 is de hokjesgeest is grotendeels voorbij. Niemand hoeft zich meer ergens voor te schamen. Een kenner als Luba, op de hoogte van de nieuwste trends en undergroundstromingen, kan er openlijk voor uitkomen dat hij Britney Spears helemaal niet slecht vindt, zeker niet in vergelijking met Shakira. En Anneke Grönloh kicks fokking ass.

Heerlijk deze tijd. De muziek vaart er wel bij. Nu alle stijlen niet meer in een hokje zitten, ontstaan er allemaal fijne nieuwe mengvormen. Een Oostenrijkse band maakt flamencomuziek met samples en jazz-invloeden. Kan allemaal tegenwoordig. Grenzen vervagen. Oud en nieuw gaan samen.

Generatiekloven bestaan niet meer. De één houdt van dit, de ander van dat, maar met leeftijd heeft het allemaal niets meer te maken. Oudere muzikanten omarmen nieuwe stijlen en jongeren herontdekken de platenkast van hun ouders. Waar het om gaat is kwaliteit. Een progrockplaat uit 1971 kan ook goed zijn. Nederlandstalig mág gewoon. Wat twintig jaar geleden absoluut ondenkbaar was, bijvoorbeeld hardop zeggen dat je én naar Depeche Mode én naar Deep Purple luistert, is nu heel normaal. Fantastisch, de popmuziek is eindelijk volwassen geworden.

Een paar mensen (gelukkig zijn het er niet al te veel) kunnen dat echter nog niet aan. Zij leven nog in het verleden en plakken graag een stickertje op dingen. Hebben nog die ouderwetse angst om “burgerlijk” (zo’n stoffige term van heel lang geleden) te worden, zeker nu ze zelf inmiddels niet meer de jongsten zijn (hetgeen ze dubbel voelen indien veel jongere vriendin) . Door niet met hun tijd mee te gaan en krampachtig vast te blijven houden aan die verfoeilijke hokjesgeest van de jaren tachtig, toen de popmuziek nog in de adolescente fase verkeerde, blijven ze anno nu over als zure mannetjes, pubers met rimpels. ‘Ouwelullenmuziek’, mompelen ze schamper. Ach gut.
Latijns-Amerika deel 2
Al die bloedige dictators uit de jaren zeventig, Pinochet, Videla, Stroessner, noem ze maar op, werden in het zadel geholpen door de CIA. En denk maar niet dat de Noord-Amerikaanse regering haar macht en invloed gebruikte om die regimes te bewegen wat minder mensen te martelen of de armoede te bestrijden. Mensenrechten, honger en armoede zijn begrippen waar de VS geen boodschap aan heeft. Het gaat puur om hun economische belangen en macht.

De tijd van de dictaturen is ogenschijnlijk al twintig jaar voorbij en in bijna alle Latijns-Amerikaanse landen kan er gewoon gestemd worden, maar de bemoeienis van de VS gaat onverminderd voort. Er heerst in Latijns-Amerika ongelofelijk veel armoede. Een kleine elite is steenrijk, een soort ‘middenklasse’ is gewoon arm en een hele grote onderklasse kan nauwelijks overleven. De VS doen hier niets aan, sterker nog, ze houden deze situatie in stand. Hoe? Waarom? Wordt vervolgd
¡¡América latina libre!!
Heer Nimo’s favoriete bestemming is Zuid-Amerika, een geplaagd continent. Eerst zijn de volken op een uiterst wrede en bloedige manier onderdrukt door met name de Spanjaarden. In een zware onafhankelijkheidsstrijd heeft men zich daaraan weten te ontworstelen. De laatste honderd jaar worden de landen in Latijns-Amerika geteisterd door de Noord-Amerikanen. Zij bepalen graag wat er gebeurt in het continent dat ze beschouwen als hun achtertuin.

De VS hebben vooral zakelijke belangen, bijvoorbeeld in de oliewinning en de mijnbouw. Om die zakelijke belangen te beschermen wordt er door de VS geen enkel middel geschuwd. Ze moeten natuurlijk wel een excuus hebben. Jarenlang was dat het zogenaamde bestrijden van het socialisme. Tegenwoordig is de War on drugs de vrijbrief waarmee de CIA in het geheim en zonder democratische controle naar believen democratisch gekozen regeringen ten val kan laten brengen, dictators ondersteunen, enzovoorts. (wordt vervolgd)
Een geheven middelvinger naar de elite
Het Fortuyn-effect is gewoon een internationaal verschijnsel.

4.21.2002

Ad Visser-bril
Ceedeewisselaar
In navolging van Suffie: wat zit er in de ceedeewisselaar van mijn auto? (net bijgevuld):

Garbage - Version 2.0
The Presidents of the United States of America
Frank Zappa - Son of Cheap Thrills
Red Hot Chili Peppers - Blood Sugar Sex Magik
James Brown - Dead On The Heavy Funk 1975 - 83, disc 2
Ram Jam - The Very Best Of
Jethro Tull - 20 Years of Jethro Tull disc 1: The Essential Tull
Beck - Mutations
Septeto Turquino - El swing del son
Pepe Romero - Bach: Partita BWV 1004 & Suite BWV 1009
Aprilletje zoet
'Deze zon bij deze temperatuur maakt van de computer treurnis. Geen behoefte om per tikplank hoge of lage gedachten vast te leggen', aldus de wispelturige grand old lady van de nederblog. Zoiets wou ik dus ook zeggen.