5.25.2002

Misdruk
Elisa is tijdelijk uit de lucht wegens technische problemen. Maar ze komt zeker terug. Hopelijk binnen afzienbare tijd!
Logisch toch?
"De politie neemt in zeker twee Rotterdamse wijken en buurgemeente Ridderkerk aangiften van inbraak en bedreiging niet in behandeling (...) Bijna twee weken geleden diende een 45-jarige Rotterdammer die op straat zwaar was mishandeld een klacht in tegen de politie die hem per brief had meegedeeld dat zij zijn aangifte van mishandeling wegens capaciteitsredenen niet in behandeling had genomen." (link)

Zware mishandeling door een paar onbekenden op straat! Daar heeft de politie geen tijd voor. Het slachtoffer kon ze godverdomme zo vertellen waar de daders woonden! Maar nee, de agenten hebben veel te veel last van 'hoge werkdruk' om zich met dat soort dingen bezig te houden.

Waar hebben ze het zo druk mee dat ze niet eens meer een aangifte van zware mishandeling kunnen opnemen? Welnu dat staat te lezen op de site van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond:

"Donderdag (23 mei - JN) werd er tussen kwart voor vier 's middags en half tien 's avonds door de Verkeerspolitie op diverse locaties snelheidscontroles gehouden. Op de Statenweg werd tussen kwart voor vier en kwart voor zes gecontroleerd. Van de 1040 passanten hielden 28 zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid 110 km/u. Tussen half vijf en half zes hielden 34 van de 600 bestuurders zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u op de Tjalklaan. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u. Op de Maasboulevard stad-uitgaand reden 48 van de 1260 bestuurders te hard. Tussen kwart voor acht en half tien 's avonds was de hoogst gemeten snelheid 101 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u. Op de Maasboulevard stad-ingaand werd op hetzelfde tijdstip gecontroleerd. Hier reden 112 van de 1110 passerende automobilisten te hard. Hoogste gemeten snelheid 82 km/u."

Tsja, als stoere politieagenten gezellig met z'n tweetjes in een auto onderuitgezakt zitten toekijken terwijl het camera'tje de automobilisten die ietsje te hard rijden flitst, dat levert tenminste goud geld op, ook al zijn er maar relatief heel weinig hardrijders (3 à 10 procent, zie de cijfers in het bericht). Let op: de Maasboulevard of de Tjalklaan liggen niet langs een school of zo, er zijn hier geen fietsers of voetgangers. Het lijken net snelwegen, met een middenberm, zonder zijwegen. Het enige verschil is dat de snelheidslimiet hier 50 is. Zelfs je oma rijdt hier al gauw te hard, dus 3 procent is niks.

Zo'n slachtoffer van mishandeling is alleen maar lastig. Bovendien, als je daar op af gaat, krijg je misschien zelf wel klapjes. En misschien moet het agentje dan wel hardlopen! Nee, liever lekker anoniem auto's fotograferen, thermoskannetje met koffie erbij, radio aan, gezellig! Stuur die slachtoffers van mishandeling, bedreiging en inbraak maar een standaardbriefje. We hebben geen tijd voor dat gezeur.
Shame it was a "B" movie
Dit is trouwens de Engelse Bart de Graaff.
Yahoo
Deze is voor Bart de Graaff.

Every Man desires to live long; but no Man would be old.
Charme
Hikkend verstouwen dikke vrouwen
in natte nissen manden kabeljauwen:

met al die meisjes heb ik willen trouwen,
tussen al die tanden zitten vissen
naar beloftes voor een eeuwigheid.

O tabernakel van de vouwen, heilige
kots der geiligheid, had ik twee
schelpen, ik sloeg ze dicht en rolde

weg. Stormde het? Spoelde ik aan?
Zout en slijm, traag plasma
ging door me heen.

Voortdurend beukte het op mijn kist.
Jaja, ik kom er al achter dat het
het vergankelijke is dat is maar

waarom kan het niet even wachten

tot ik niet meer weet
te onderscheiden tussen

Het Kookvocht en Het Licht!

(fragment uit Charme van Huub Beurskens)

5.24.2002

Schadelijk voor vliegjes
Fijne dag nog,
boris groet u.


Keurig beleefde jongen, die Boris! En nog een echt leuke link ook, die hij opgeeft.

Goed zo Boris! Jij mag nog een keer komen.
Amsterdam-Wrong-West-oneman posse
Dr D heeft het deksel van zijn schatkist opengezet. Kijken! Zie ook Snotverjeppie.
Dooie boel
'Volgens een woordvoerder van de politie had de 40-jarige vrouw niet door dat haar man dood was.' (link)

Ik ken ook wel van die mensen waarbij ik het verschil waarschijnlijk niet zou opmerken.
De crisis van politiek leiderschap in Nederland
Een hele lap tekst, maar wel interessant.
Hr. z.k.m. weblog (lft. nt. belangr.)
Een goede weblog is inspirerend, je voelt een onbedwingbare neiging om te reageren, een duit in het zakje te doen, zelf ook iets te schrijven, een link te plaatsen. Wat opvalt is dat de meeste lezers van deez’ weblog zelf ook hele goede blogs schrijven en dat zeg ik niet om te slijmen! (Arno, heb jij eigenlijk een weblog en zo nee, waarom niet?).

Ik heb nog wel wat ruimte om er af en toe nog wat goede weblogs te lezen, maar WAAR ZIJN ZE? Af en toe een willekeurige link volgen op de loglijst heeft me tot nog toe weinig opgeleverd. Wie kan mij nog een paar goede/leuke weblogs aanraden?

5.23.2002

Zwaan kleef aan
De ontwerpers van de Erasmusbrug, architectenbureau UN Studio, hebben binnenkort een expositie in het NAi. Die brug is prachtig om te zien. Een enorme stimulans voor de promotie van Rotterdam.

Alleen welke gek de breedte van de rijbaan heeft verzonnen..... De oprit begint als een gewone tweebaansweg, twee rijbanen (per richting) gescheiden door de gebruikelijke witte strepen. Maar als je het midden van de brug nadert, houden die strepen opeens op. Hier versmalt de weg zich, totaal onverwacht voor de argeloze automobilist.

Terwijl je in Nederland normaal gek wordt van de waarschuwingsborden, zie je hier helemaal niets. Zoek het zelf maar uit. In theorie kunnen er in het midden waarschijnlijk nét twee auto's naast elkaar rijden (met één centimeter speling), maar gezien de rijvaardigheid van de gemiddelde automobilst hier in de stad zou ik het maar niet uitproberen. Ik vraag me af hoeveel plaatschade hier al is ontstaan. Het is een vreemde situatie.

Als je het weet, ga je van tevoren op het midden van de weg rijden, zodat er er niemand voorbij kan, niet links of rechts. Maar boertjes van buut'n of Amsterdammers die hier voor het eerst rijden krijgen waarschijnlijk de schrik van hun leven. Aan de overkant verschijnen er dan opeens weer strepen op de weg en is alles weer normaal.
WTC
Opeens weer veel aandacht voor de aanslagen van 11 september. Bush zoekt steun en tegelijkertijd komen er berichten dat er nieuwe aanslagen te verwachten zijn. Goede timing!

Ik heb het niet op de voet gevolgd, maar hebben ze nou eigenlijk al iemand te pakken weten te krijgen die als "verdachte" van medeplichtigheid kan worden aangemerkt? Wat is het rendement geweest van de militaire acties in Afghanistan? N.B. Het omverwerpen van de Talibanregering telt niet, want dat was niet het doel van de actie.
Trein
Indien zitplaats, nix aan de handa, maar van Utrecht tot aan R'dam CS staan, in bloedhete coupé, mensen die zich er langswurmen, willen per se van voor naar achteren lopen (en even later weer van achter naar voor), moeilijk staande houden in schommelende trein, moeie voeten. Trein niet fijn.

5.22.2002
Kijk, mijn vrouw en ik, we zijn een gek stel. Van stilzitten houden we niet. Computeren? Haha! Wij dachten altijd dat is niks voor ons, op onze leeftijd, laat dat maar over aan de jeugd. Maar toen heeft mijn vrouw een cursus gedaan en sindsdien lezen wel elke dag even de postjes van heer Nimo! Haha! Hoe ouwer hoe gekker zeg ik altijd maar!

Peil
Lijst Reet ligt - zoals het er uit ziet - al weer op zijn reet. Helaas! Het was een leuk zo lang het duurde (en wie weet, misschien komt er wel een wedergeboorte) dus bij deze dank aan de initiatiefnemers. Veel alternatieven zijn er niet (niet dat ik weet tenminste). Vroeger kon je bij Tonie.net nog wel eens discussiëren, maar het peil ligt daar tegenwoordig wel heel erg laag (zie deze treurigheid). Jammer.

5.21.2002

Ordnung muss sein
Oostenrijk blijft een gezellig landje. Carlos vond dit interessante artikel in de NRC. De vraag rijst in hoeverre de LPF te vergelijken is met de FPÖ (of is dat al 'demoniseren'?).
Hoera
Boris van der Ham komt toch nog in de Tweede Kamer, dankzij Rogier van Boxtel!
DAT IS DE GANSE HEILIGE SCHRIFT
Via Luba (waarvoor dank) kwamen wij op de Dial-the-Truth Ministeries, die ook waken over de opkomst van het Beest. Een meer neutrale site is de on-line versie van onze eigen Statenvertaling. De vertaling van King James (1611) is iets ouder dan de Nederlandse versie (vanaf 1618).

Ik vind het allemaal even prachtig. Klik op de pagina van de Statenvertaling vooral ook op de link naar kunst, geïnspireerd door de bijbel. Prachtsite!

4Wat de rups heeft overgelaten, heeft de sprinkhaan afgegeten, en wat de sprinkhaan heeft overgelaten, heeft de kever afgegeten, en wat de kever heeft overgelaten, heeft de kruidworm afgegeten.
5 Waakt op, gij dronkenen! en weent, en huilt, alle gij wijnzuipers! om den nieuwen wijn, dewijl hij van uw mond is afgesneden.
6 Want een volk is opgekomen over mijn land, machtig en zonder getal; zijn tanden zijn leeuwentanden, en het heeft baktanden eens ouden leeuws.

(Joël 4:6)
Rick is een goeie pik
Een tijdje geleden heb ik iets onaardigs gezegd over Rick Engelkes, naar aanleiding van zijn reclame voor Postverdriet. Dat wil ik graag terugnemen. Vanochtend zag ik zijn nieuwe spotje en daarmee maakt hij het wel weer goed.

Je ziet Rick zitten in de kleedkamer en dan komt een andere actrice hem bedanken. Rick, helemaal geen erg in, denkt dat het is vanwege zijn acteerwerk, maar dan komt de aap uit de mouw, het is vanwege het feit dat hij haar het telefoonnummer van Postverdriet heeft gegeven. Je verwacht het niet.

Komt er opeens een andere griet binnen, met grote zaadvragende ogen en die zegt ‘mag ik ook dat telefoonnummer?’ ‘Van mij?’ vraagt Rick verheugd. ‘Nee, van Postverdriet’ zegt ze. Moet je dat gezicht van Rick zien! Echt een groot toneelspeler die in zo’n korte tijd dat hele scala van emoties laat zien, van verbazing naar teleurstelling naar berusting. Wat een acteur! De Olivier van de Lage Landen zeg ik.

5.20.2002

Openbaring 13:4
Attentie: heer Nimo is zojuist bij toeval gestuit belangwekkende geheime informatie! Lees:

'Er zijn maar weinig Nederlanders die weten dat er in Brussel allang een nummertje voor hen klaar licht, een microchipje dat straks bij iedereen onder de huid wordt gespoten. Al 17 keer zijn de ministers in het geheim bijeen gekomen. (...).De chip zal dan nodig zijn om de "orde te bewaren".Weldra loopt iedereen met het nummer 666 op zijn voorhoofd, dit nummer staat verborgen in de digitale streepjes code, het universele nummer dat straks uw paspoortnummer, sofi-nummer enz.vervangt en waaraan al uw verdere gegevens inclusief uw foto gekoppeld worden. De smartcard is de voorloper.
De biochip kondigt de tijd van de antichrist aan, die reeds lang geleden is voorspeld..
In het gigantische computercomplex van de internationale geldmarkt in Brussel is men druk bezig alle personen binnen de E.G en daarbuiten op te slaan op een zogeheten identificatiekaart bestaande 3x6 cijfers: Een meesterlijk plan dat weldra zijn diensten zal bewijzen in het internationale handelsverkeer.De naam van dit wereld computercomplex is "la bête" : het BEEST, het is een gebouw van maar liefst 13 verdiepingen. Hier gaat het visioen in vervulling van de Apostel Johannes die in zijn boek over het Einde der Tijden de Apocalyps deze naam letterlijk noemt.Elke aankoop of verkoop van artikelen zal straks vanuit "Het BEEST" worden gecontroleerd via het computer-streepjessyteem, dat intussen op vrijwel alle artikelen in onze supermarkten in gebruik is genomen.Geruisloos en geheel volgens de geheime werkwijze van de duivel is het getal 666 plotseling verschenen in het internationaal verkeer. De volgende stap was de euro, dit is de aanloop voor de volgende stap : de totale afschaffing van het muntstelsel als ruilmiddel. Men kan dan alleen nog maar kunnen kopen of verkopen via de 666 creditcard.
(Zie Openb.13:17-18)
De dan volgende stap : het met laserlicht onzichtbaar instralen van het getal 666 op het voorhoofd of de hand van de wereldbevolking is reeds op internationaal niveau gepland.
Proefdrukken met de vraag waar men het teken wil (door de Apostel Johannes charagma = indruk genoemd) wil dragen zijn eveneens al internationaal gereed, en de voor het instralen nodige hoofd hand rastermachine is al sinds 1980 bedrijfsklaar.
Zonder deze onzichtbare tatoeëring zal men dan niets meer kunnen kopen.'

Meer op deze belangrijke webstek. Deze beminde gelovige is ook nog eens tegen al die zwartjes en islamieten, dus erg bij de tijd. En Pokemon is ook al van de Satan! Gauw lezen.

Kijk vooral hier om te zien hoe het getal van het BEEST, 666, door de Duivel zelve, dewelke is de SLANG, is verwerkt in hedendaagse reclame-uitingen (onder meer van Libertel Vodafone, the Belcompany, V6 kauwgum en de C1000!). De ING-bank in Delft heeft het teken van het BEEST zelfs in het tapijt laten verwerken!!!


Lekker schijten in de vrije natuur, daar is het bij heer Nimo ook mee begonnen. Tijdens een wandeling even door de hurken, je voelt de streling van de wind op je billen, de kriebel van een bloeiend heidebosje tussen je ballen. Iets teruggeven aan Moeder Aarde, dat is het ook. Een stukje eerbied en bewustwording van je eigen lichaam en de wereld om ons heen.

De laatste tijd tiep ik mijn postjes naakt en ik geloof dat dit te merken is. Het is allemaal zo veel harmonieuzer, respectvoller! En als je klaar bent, met je blote tampeloeris een ram op 'enter' geven. Het is ondefinieerbaar, maar ik voel dat het de intensiteit goed doet.

Zo kwam ik op het idee voor een webloggersmeeting. Wie gaat er mee gezellig dineren BijOns?

'Onder het genot van een welkoms drankje maakten we kennis, en begon de avond al voorspoedig. Het diner was naar wat we ons lieten vertellen uitstekend, iedereen heeft genoten. Nog wat napraten met een kaasplankje en een afzakkertje voor de haard werd het al gauw laat, zo laat dat we niet eens meer toekwamen aan de koffie.'