6.08.2002

Meisjes
Het meisjeslog is een opkomend genre. Het is weer bijna zomer en heer Nimo gaat achter de meisjes aan. Gisteren hebben we Maud in het zonnetje gezet, vandaag krijgt Kim een beurt. 'Lifelog van een eigenwijs meisje'. Kim (23) is getrouwd en ze kan goed pijpen. Dat laatste heeft ze misschien van haar man Martijn geleerd, want die is bi.

Heer Nimo heeft de schrijfsels van Kim eens even kritisch onder de loep genomen. Eigenlijk valt er niet zo veel op aan te merken. Kim kan leuk schrijven (voor een meisje). Het zijn allemaal echte meisjesonderwerpen (lingerie bij Hunkemöller, kinderen, lief dagboek, kettingbrieven, recepten, droomhuis, Sex in the city, de nieuwe Viva, etc), zoals het ook hoort in een meisjeslog. Onbezorgd door het leven dartelen. Heer Nimo zou soms best een meisje willen zijn.
Alle mensen worden broeders
Gaat goed, die doorstart van Reet. Dat verhaal waar hij vandaag naar linkt is prachtig. En er staat nog meer moois op brakkehond.be (het verhaal van Yves Petry bijvoorbeeld).

6.07.2002

Help is ff
Ik kan hem niet meer vinden: er was een reactie van Jult, ergens onder een van mijn postjes, maar ik kan hem niet meer vinden. Kan iemand even helpen zoeken? Het ging over 'delusions of grandeur', heel grappig.
Projek vir die week
Besoek een of ander teater naby jou nog in die week, maak nuwe vriende, eet 'n bietjie, wyn 'n bietjie, kry 'n ietwat vreugde in die gebeente. Maak nie saak hoe min lus jy is om 'n produksie by te woon nie, jy is altyd bly jy het gegaan. ... En let mooi op, ons gaan vrae vra hierna.

(Webwerf vir opreggeteelde Afrikaanse muziek)
Rolihlahla
Mooi moment net op teevee: Nelson Mandela die een dansje maakt op muziek van een Zuid-Afrikaanse zanggroep en al die bobo's in de zaal die aarzelend opstaan en ook maar een beetje houterig beginnen te bewegen.

Heer Nimo vindt nix leukers dan reputaties doorprikken en mythes ontmaskeren. Maar bij Mandela valt er echt niets door te prikken. Wat een enorme uitstraling heeft die man! Als hij spreekt is iedereen stil. Hij had wel een toespraak op papier, maar daar trok hij zich weinig van aan. Een meesterlijke redenaar.

Die eerbied en respect van de toehoorders heeft deels te maken met Mandela's leeftijd en verleden, maar voor het overgrote deel toch vanwege de dingen die hij nu doet en zegt. Je voelt zijn charisma dwars door het toestel heen stralen.
Belevenisjes van een lief meisje
Heer Nimo begon zich al ongerust te maken: al een hele tijd geen 'belevenissen in de rij voor de kassa' meer gelezen! Gelukkig herstelt Meisje Maud vandaag die oude lijflogtraditie weer in ere.

Weblog van een 'lief meisje'. Ze heeft een 'vriendje', die natuurlijk graag naar voetbal kijkt als zij Sex and the city wil zien. Maar als 'cool vriendinnetje' gaat ze wel met hem mee naar Star Wars: 'tijdens de gevechten droomde ik weg en dacht ik aan vakanties en nieuwe kleren'.
Chchchanges
Wow, dat is een gave linkpagina!! Echt heel fraai.
Dat zouden meer mensen moeten doen (ik noem geen namen)
Ik hield mijn pik onder de tafelrand en schopte er hard met mijn geschoeide hak tegenaan.

Tsja.
Dag zoekende mens
Ik zei: 'Ik zie bijvoorbeeld nieuwe emotionele kansen voor je in de herfst. Ik merk vruchtbaarheid. Warmte komt in je hart als het buiten juist erg koud is. Ik merk onzekerheid en vrees om achter te laten. Je wil soms weglopen van alles, maar de tijd is nog niet rijp.'

Mooi verslag bij Uren.Dagen.Nachten.

6.06.2002

Culo
Oud nieuws inmiddels, maar het is waar: Reet is terug!! Iemand die voor zijn mening durft uit te komen. Hij zegt waar het op staat en hij staat voor wat hij zegt. Onzinnige meninkjes veegt hij zo van tafel, maar als je met argumenten komt dan is Reet altijd bereid om te luisteren en de discussie aan te gaan, dat is wel gebleken tijdens alle (weblog)debatten rond de verkiezingen. Retecool!
Relletjes
Heer Nimo vindt het allemaal even amusant. Rust in de 'weblogvijver'? De dood in de pot! Nee hoor, laat het maar lekker zo door gaan. Het grappige is, dat iederéén het stiekem eigenlijk best wel lekker vindt, al die relletjes. Maar met uitgestreken smoelwerken beweren ze natuurlijk het tegenovergestelde. Ze keuren het ten sterkste af! Met een vies dichtgeknepen mondje, ik zie het zó voor me. Alleen... ze blijven er over schrijven, blijven linken, blijven het vuurtje opstoken in reactieblokjes. En dan anderen er van beschuldigen dat ze niet ophouden. Hoe zwak is de mens. Heerlijk om al mijn theorieën bevestigd te zien. Dit zijn mooie tijden voor een vrolijke cynicus, mooie tijden voor heer Nimo.
Die suggestie van fictieve Merel (niet Merel Roze, hoe vaak moet ik dat nou nog zeggen) om jezelf af en toe eens met een koude, natte vis te slaan laat me niet los. Briljant idee. Dieronvriendelijk hoeft het niet te zijn, mits je de vis na afloop weer teruggooit in het water.

Na het lezen van Merels opmerking ben ik meteen de keuken ingegaan. Er lag wel zo’n lange bruine vis (makreel?) in de vriezer. Beviel me niet zo goed (maar dat is natuurlijk heel persoonlijk). Na twee keer slaan brak hij in tweeën.

Een bos prei bleek heel geschikt te zijn om de slag onder de knie te krijgen. Kruislings over je schouders op je rug slaan. Een muziekje helpt om het juiste ritme aan te houden.

Die prei ging daarna de soep in, en of ik het me nou inbeeld of niet, ik meende in de soep een zeker pittig aroma te proeven dat ik nog nooit eerder had opgemerkt. Een bepaald vleugje mannelijkheid. Misschien zweet van de rug, vermengd met een snufje muskus van de feromonen en andere mannelijke stofjes die bij deze opwindende bezigheid vrijkomen. Want dat is een ander aspect: dit jezelf ritmisch op de rug slaan met een bos prei is een prikkelende, opwindende ervaring.

Het is gewoon een geil gevoel, zo lekker met jezelf bezig te zijn. Vanuit die prei ben ik verder gaan experimenteren. Een bos verse uien: ook lekker. Een tam konijn: lekker zacht! Zorg wel voor een konijn met lange oren, anders schiet hij uit je handen. Cavia’s zijn om die reden minder geschikt. Kamerplanten doen het wel weer goed. Hondjes: sensueel! Alles kan, zoek uit wat jij zelf het lekkerst vindt! Gebruik wel bij voorkeur levende, natuurlijke materialen!

Naast de keuze van het slagmateriaal valt er ook veel te variëren in slagtechniek. Kruislings over de schouders is de basis. Voor gevorderden kan de onderwaartse slag een welkome variatie zijn. Zet de voeten iets verder uit elkaar. Knieën altijd iets gebogen, losjes vanuit de heupen. Dan vanaf de voorkant tussen de benen door naar achteren. Afhankelijk van de lengte van je materiaal raak je dan je achterwerk of de onderrug. Ik heb het zelf net nog even gedaan met een vochtige soepkip. Heerlijk! Klets! Klets! Tegen de bilpartij. Je voelt je als herboren.

Ik voorspel dat dit de tae bo van 2002/2003 wordt. Het is uitstekend voor de conditie en het heeft net dat vleugje seks wat het zo spannend maakt. Ook leuk als spiritueel groepsgebeuren. Nu alleen nog op zoek naar een pakkende naam.
Zeg nee tegen de gezapigheid
Als mijn oma jarig is, zit haar huis vol met familie. Eén onderwerp is dan taboe: oma grijpt in als er iemand over polletiek begint. Dat gebekvecht, nergens voor nodig. Het moet wel gezellig blijven.

Volgens mij is dat een typisch Nederlandse mentaliteit. Daarom was het vroeger ook zo ordelijk en rustig, iedereen zat in zijn eigen zuil en daar hadden we vrede mee. Nergens voor nodig om te discussiëren. Alleen die rooie rakkers, dat waren onruststokers. Ook in deze moderne tijd zit die houding van rustig aan, geen gebekvecht, nog heel diep. Het poldermodel zal nog heel lang blijven bestaan. In de weblogwereld zie je dat duidelijk. ‘Hè jongens, laten we het gezellig houden! Wie wil er nog een kaakje?’

Ik vind dat niet goed. Mijn oma is bijna zevenenzeventig, daar kan ik het van begrijpen. Maar de gemiddelde blogger is jong, in elk geval ‘jong van geest’. Een beetje levendigheid kan geen kwaad. Elkaar demoniseren, een beetje schelden, bijtend sarcasme, is dat nou zo erg? We zijn toch allemaal Grote Mensen?

Het is maar internet, niet de Echte Wereld. Als weblogger moet je tegen een stootje kunnen. Wie meteen gaat lopen janken bij het eerste grapje moet gewoon geen weblog beginnen. Je maakt reclame voor jezelf door je aan te melden op de loglijst, je probeert zo veel mogelijk mensen naar je site te lokken, je klimt op een podium. Dan moet je niet zielig lopen doen als er is een keertje iemand is die een beetje kritiek op je heeft. Zeker niet als er tegenover die ene tien staan die wél de hele tijd oooooh en aaaaah roepen en het zo fantaaaastisch vinden wat je schrijft.

Je kunt ook een besloten rondzendlijst maken, waar alleen je vriendjes op kunnen inschrijven. Dan ben je gewaarborgd tegen kritiek. Maar als je een weblog neemt, hou er dan rekening mee dat je kritisch wordt gevolgd. Welkom in de Grote Boze Mensenwereld.

6.05.2002

Klassieke fout
Eén van heer Nimo’s trouwste fans, Arnout van Verbal Jam, heeft zich weer eens opgeworpen als ridder op het witte paard. Koen en onverschrokken probeert hij uit naam van de verdrukten de slechteriken met hun eigen wapens te bestrijden. Zo heeft hij een paar maanden geleden al eens jullie eigen heer Nimo “de bel aangebonden” (zoals hij het zelf noemt). Het klapstuk was toen dat hij mij “zeronimo” noemde. Uiteraard liep ik wekenlang verdwaasd rond na deze verpletterende woordgrap. Goed-beter-best kan je ook schrijven als Toon-Seth Gaaikema- Arnout de Jong. Wat een scherpte!

Nu neemt hij het op tegen Nico Dijkshoorn. Tegen mij begon hij destijds ook met “je komt nog maar net kijken” etc, en nu zegt hij dat tegen Nico! Een hopeloze strijd Arnout! Je schrijft soms best aardige stukjes, maar als het aankomt op rake typeringen, schrijfstijl, onderwerpkeuze en ga zo maar door, dan mag jij nog niet eens op je knietjes de kleine teen van Nico kussen. Daar zit een peilloos niveauverschil tussen dat onoverbrugbaar is. Maar het is wel zeer vermakelijk om die pogingen te lezen, dus ‘vooral doorgaan’.

6.04.2002

Gemixte kans
Vanochtend even bij de kassier van de gemeentelijke belastingen wat dingetjes wezen betalen. Zonder bij na te denken. Wat ben ik eigenlijk een lul soms. Ik had gewoon die deurwaarder moeten afwachten. Morgen zou hij komen, om 'desnoods met behulp van de sterke arm' wat spulletjes in de openbare uitverkoop te doen. Had ik nog weken over kunnen lijfloggen. Dat kan ik nu wel shaken dus. Maar wie weet is er wel wat fout gegaan en hebben ze het niet goed doorgegeven. En anders betaal ik m'n ozb gewoon niet.
Rara
De politie gaat nu toch de aangifte van mishandeling in behandeling nemen. Heer Nimo schreef over het niet in behandeling nemen destijds een bozig stukje en stuurde dat per email naar alle collegeleden en alle raadsfracties in Rotterdam.

Slechts één fractieleider stuurde een emailtje terug. Welke partij zou dat geweest zijn? Doe eens een gok.
Uitrit, geen ingang
Toen bleek dat heer Nimo een zekere natuurlijke schwung heeft als het gaat om stoottechnieken, was de interesse van Snotverjeppie meteen gewekt (zie het reactieblokje bij "Dringende oproep aan de heren"). Nu heeft ze ook al op het internet zitten speuren (zie het stukje “Aha!”).

We zijn gevleid door zo veel belangstelling, maar die nagemaakte “Jeronimo” op een discussieplatform over anale seks, nee dat is niet heer Nimo. Poepstampen, daar ben ik persoonlijk geen liefhebber van. Zoals Nico ooit al eens opmerkte, in films lijkt het allemaal zo leuk en makkelijk, maar dat is allemaal volksverlakkerij. In het echt is het heel anders. Je komt er niet in, en als het lukt, dan is er pas echt stront aan de knikker.

Nix voor mij. Hoeft ook helemaal niet, want aangezien ik mij qua seks tot vrouwen beperk, is de geheime opening niet echt een logische keus. Ik klop liever gewoon aan bij de voordeur, die daar tenslotte speciaal voor gemaakt is. Die andere is alleen een uitgang.

Vuistneuken, dat is natuurlijk wat anders. Maar dat zie ik ook niet als seks, meer als sportief bezig zijn, wat in mijn optiek wat anders is. Gewoon lekker aan je conditie werken. Fijn met je lijf bezig zijn.

6.03.2002

Er is meer tussen hemel en aarde, mensen
Ik zou het bijna vergeten, maar vorige week zag ik nog een fantastisch programma, gepresenteerd door Chazia Mourali. Ze hadden een Amerikaans medium ingevlogen, wat natuurlijk een hele eer is voor ons kleine landje. Die mevrouw, ene Char, heeft rechtstreeks contact met de doden. Erg handig.

Heer Nimo was eerst ook sceptisch, maar is nu volledig overtuigd. Ze hebben voor dat programma speciaal Chazia Mourali genomen, vanwege haar journalistieke achtergrond. Dat wisten jullie toch wel, dat Chazia een keiharde onderzoeksjournalist is? Bleek wel uit haar kritische vragen.
‘Char, sommige mensen zullen dit moeilijk kunnen geloven. Is het echt waar dat je met de doden praat?’
‘Ik begrijp best dat er mensen zijn die hier nog niet aan toe zijn, geeft niks. Ja, het is echt waar!’ jubelde de helderziende. Daarmee was het dus bewezen.

Zo’n vrouw gaat daar heus niet om liegen, dat begrijpt een kind. Fantastisch hoe ze de weduwe Brood precies kon vertellen wat er was gebeurd met Herman. Hij was tijdelijk bezeten door kwade geesten toen hij sprong, zo bleek. Ja, daar doe je weinig aan.

Verder had hij nog allerlei handige dingetjes, dat er bijvoorbeeld in dat laatje in het kastje naast de schildersezel nog een rekening lag die nodig betaald moest worden, en dat de cervelaatworst in de aanbieding is, en je zou een dief van je eigen portemonnee wezen om het te laten liggen. Xandra Brood had tranen in haar ogen. Ja hoor, precies Herman! Volgende week via Char een diepgravend interview met Bart de Graaff.

6.02.2002

De hooligan wint het van de heer
Heer Nimo is een slecht mens. Altijd belust op rellen. Voor mij is dit entertainment. Ik leef weer helemaal op. Merel verrast me. Bém! Vol d'rop! Niet slecht, Merel! Maar is dat echt een fictieve naam?

Dat ben ik weer wel met Nico eens, het zou beter zijn om gewoon de naam die in je paspoort staat te gebruiken. Van mij wordt gefluisterd dat ik niet echt Nimo zou heten. Dat wil ik dan graag even rechtzetten: Mijn naam is voluit Jeronimus Jodokus Nimo. Degenen die mij goed kennen weten dat ook wel. Ik zou nooit een schuilnaam nemen. Dat is veel te makkelijk.

Waar ik dan wel weer van opkijk is dat Attelenooje volgens Aliëtte een 'fictieve persoon' is. Zoiets zég je toch gewoon niet over iemand?? Dat vind zelfs ik een beetje te ver gaan. Respectloos!
Knus knusser knust
Missen jullie me al? Ik heb dus even geen zin. Net ff snel rondgesurft en gottogot wat een treurnis eigenlijk. Om zo je tijd door te brengen terwijl buiten de zon schijnt. Het zal wel aan mij liggen.

Het nieuwste initiatief is een 'ezine' voor en door webloggers. Allemaal lieve schatten van mensen doen daar aan mee. Maar jezus christus wat een droefenis. Het moet natuurlijk een naam hebben die verband houdt met computers, koddig, dat je denkt: hé! Ctrl alt delete hadden we al, escape, etc. We kunnen nog een tijdje vooruit: backspace, caps lock, shift, scroll lock, en ga maar door.

En dat dan vullen met : Wisten jullie dat.... en daaronder een opsomming geinige dingetjes. Het clubblad van de r-k. sjoelclub uit 1958, gestencild en bezorgd door de dochter van de penningmeester. Liefdewerk oud papier. Door Oefening Sterk. De heer en mevrouw Begonia worden gefeliciteerd met hun Zilveren Huwelijksfeest. Parochianen doet allen mee met de inzamelingsactie! Handige tips voor uw computer! Onder de inzenders verloten we een chocoladetaart, ons zoals altijd weer met gulheid ter beschikking gesteld door Truus de Bakker, die haar naam weer eer aandoet!