6.13.2002

Kervende klinkers klauwden op mijn kop
Meneer Pindakaas, oftewel Dr D is vernieuwd! Je krijgt er nu een klein venstertje bij, met allerlei wetenswaardigheden. Geheel gratis en daar komt nog bij dat het nix kost (je hoeft er overigens niet voor te betalen).

In dat verband zou ik eens willen wijzen op dit handige progje, dat nu al weken zeer tot genoegen op heer Nimo's computer draait. Wel even uitzetten als je een reactieblokje wil lezen.
Allesverslindende tijger (of: Racey geeft raad)
Ik geef het maar even door, voor wie het nog niet wist: geen schaamhaar deze zomer. En: 'Vrouwen houden hun slip juist graag aan, afwachtend of ze bij de alles verslindende tijger of bij de domme ezel in de kooi zijn gekropen.'

Met dank aan Racey en de Roeltjes.

6.12.2002"Nou wij zijn dus Melissa en Dewi en wij wouden dus een weblog beginnen. Nou ben ik, Melissa, helemaal gek van Luna, zoals je wel kunt zien aan me bril waarschijnlijk. Laatst zei ik tegen me moeder ik zeg, Luna is echt vet man, zegt ze heb jij wel eens in de spiegel gekeken, ik zeg nee mam, vet betekent cool. Zij meteen grote ogen opzetten, hihihi. Maar wat ik dus wou zeggen, we keken op de site van Kristel, en toen zagen we de opmerkingen van heer Nimo, nou en pfffff! dat vonden we best wel stom, want waar istie nou mee bezig! Zo maar mensen afkraken en zo. Dat kan je gewoon niet maken. Maar toen gingen we dus toch even kijken op de site van heer Nimo en nou weten we het gewoon niet. Dewi zegt hij voelt ons toch wel goed aan, die heer Nimo, alsof hij het begrijpt en zo, kweetniet, ja! Nou! Hihi! Ik zou dus best wel eens achterop willen. Gewoon ver weg rijden en dat hij mij dan zoent en zo als de zon ondergaat. Ja nou! Zou toch best kunnen?!! Vroeger was ik op Martijn van K-Otic maar die heb niet eens ze rijbewijs. Heer Nimo is gewoon cool. Echt wel!"

Vuurblad (deel 2)
Vrijdag de hele dag rondgescheurd, zonder problemen. Zaterdag vroeg op: richting Assen. Altijd weer apart. In het begin is de weg nog uitgestorven. Bij de pomp drie motorrijders. Dan nog een groepje die dezelfde kant opgaat. En zo groeit het aan tot een enorme volksverhuizing. Allemaal op de motor. De voorste die opeens met z’n linkerhand gebaart. Staat er op de vluchtstrook een onopvallend auto’tje. Snelheidscontrole. Daarna kan het gas er weer op.

Wij nemen altijd de afslag bij Meppel, om langs het Kanaal richting Assen te gaan. Alleen connaisseurs kennen die route. Een paar keer een S-bocht als je het kanaal oversteekt en verder alleen hele lange bochten, die pas bij hele hoge snelheid interessant worden. Nog nooit controle gezien hier.

Bij Smilde moet je rechtsaf, door een woonwijk en over een landweggetje kom je dan bij ‘campings’. Dat zijn weilanden waar de boer elk jaar weer een paar ton zwart binnenhaalt door mensen voor dertig gulden per persoon per nacht te laten kamperen. Bierpomp erbij en de volgende dag, zondag na de kerk de hele dag bezig om het geld te tellen. Geef ze eens ongelijk.

Om ongeveer half negen kwamen we aan. Er stonden al flink wat Duitsers, met een blik bier in de hand te kijken naar de voorbijkomende motorrijders. Dat laatste bochtje wilde ik nog even in stijl nemen…. (wordt vervolgd)
Die Sikkema, dat is me er eentje
Het is altijd weer grappig om te zien hoe je het webloggerswereldje kan manipuleren. Een paar dagen terug deed heer Nimo een ‘emotionele oproep’: Zeg nee tegen de gezapigheid. Meer relletjes! En zie: het wordt opgepikt in diverse gremia (mooi woord, zoek maar ff op). Remco doet een poging in het reactieblokje van het vorige postje, maar ‘sodemieter op’ uit de mond van Remco, dat klinkt gewoon niet. Blijven oefenen Remco!

P.S. Hoe gaat het met aarsschieten?

6.11.2002

Jongenslog
Het is al weer een hele tijd geleden. Mijn Kawasaki GPz600 R was gestolen, dus ik had geen motor om naar de TT te gaan. En heer Nimo slaat de TT Assen nooit over. En met de trein naar Assen gaan was onbespreekbaar.

Voor dat weekend leende ik dus geld om een motor te huren. Het werd meteen een Honda Fireblade, de snelste motor die op dat moment beschikbaar was. Het was nog het eerste model, met ronde koplampen. De Fireblade is later wat gebruiksvriendelijker gemaakt (meer hufterproof , zoals dat heet), het rijwielgedeelte werd wat minder extreem en de vermogensafgifte werd iets minder bruusk.

Maar ik had dus nog de 'echte' Blade. Een ware ballenbreker. In de motorpers verschenen alarmerende verhalen. De Blade was een soort rodeopaard, zelfs de meest ervaren rijders vlogen vroeg of laat door de lucht. Het vliegen is op zich best aardig, maar de landing, die is meestal wat minder.

Ik dacht dat ik die fiets wel kon temmen. Nooit zal ik vergeten hoe ik op vrijdag mijn eerste rit op dat ding maakte. Wat een enorme kracht! Als je na de bocht gas gaf, kwam spontaan het voorwiel omhoog. Wat een machtig gevoel, die enorm brede tank tussen je ellenbogen. Schitterend. Op de heenweg naar Assen ging ik even naast mijn medereiziger hangen, die met tweehonderd al volgas reed. Even aankijken, twee keer terugschakelen en het gas vol open. Alsof hij stil stond. Met een enorme acceleratie ging hij naar de 260. Een enorme druk op je koppie, het zicht wordt wat vaag en de weg lijkt ontzettend smal. Als je daarna weer 200 rijdt, lijkt dat hartstikke langzaam.

Het was allemaal even prachtig voor mij. Gevaar zag ik niet. Waarschuwingen sloeg ik in de wind. Ik had die fiets niet gehuurd om er een beetje mee te cruisen. Dan had ik net zo goed een Honda Shadow (bwaâââââk) kunnen nemen. Nog veel goedkoper ook. Ik kon zo'n Blade wel aan.

Maar de volgende dag lag ik ondersteboven in een greppel aan de kant van de weg.... (wordt vervolgd)
Gummen
Eindelijk het lek boven gekregen. De CBR 600 wou niet goed lopen. Op het laatst liep hij nog maar op twee cilinders. Het euvel bleek een relais te zijn, waardoor in bepaalde gevallen de ontsteking uitgeschakeld wordt, tegelijkertijd met de benzinetoevoer. Gelukkig net op tijd gevonden, want aanstaande vrijdag gaan we naar het circuit van Zolder, in Belgenland, om weer eens flink rubber op de baan te smeren. Dit is alvast een leuke site om in de stemming te komen.

6.10.2002

Lekker halfnaakt badschuimwijf!
Geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken, die Kim en Kristel. Schrijven alletwee meteen een heel leuk stukje, waar heer Nimo echt oprecht gemeend, zonder sarcasme om moest lachen. Meteen gaan kijken dus: Kim en Kristel.

Die gast van Boks! heeft intussen ook door dat er een verhaal over hem gepubliceerd is. Gelukkig heeft 'dat doktertje' zoals hij hem noemt, Dr D dus, mij er zo te zien buiten gelaten. Anders staat die Boks! straks opeens voor de deur.
Maandag
Brengt altijd weer stress met zich mee. Gauw even meisjesloggen voor de ontspanning. Kristel. Aaahhhh! Lekker. Ze klaagt over de regen. Ze heeft op zondag uitgeslapen, terwijl haar 'vriendje' naar voetbal op teevee keek.

'Hmm...wat zal ik vanavond aantrekken?
Oeh, truitje met de blauwe glitters!
Neh....dat kan niet vanavond.
Wacht! Mijn nieuwe rokje!
Maar wat voor schoenen moet ik daaronder dragen?
Misschien gewoon mijn sneakers. Of toch mijn
oude kistjes opdiepen uit de kast?
Zal ik voor een keer wat meer make-up opdoen?
Nou, misschien beter van niet,
dan krijg ik zo'n poppenhoofd.'


Laat de wereld maar in brand staan. In de teletubby-fluffy meisjeswereld verandert er niks. Heerlijk vind ik het.

Als ik het voor het zeggen had zou(den) er...
Meer feest zijn;
Minder ongelukken, oorlogen, mishandelingen enz. enz. enz.


Ach gossie! Maar Kristel is een meid van deze tijd. Ze houdt van pijpen en vuistneuken:

Tering, wat heb ik
Zin in een joint
Een lul in mijn mond
Een vuist in mijn kont
Vies is
Gezond!


Misschien moeten Roel en Roel er maar eens op af.
Hoera!
1-0 voor België. Updeet: Helaas, het werd en bleef 1-1.
Heer Nimo en het volk van Nimo (deel 6)
Wat voorafging: Nimo smeert nippeltjes in de machinekamer als het vrachtschip het ruime sop kiest, op weg naar Indonesië.

Op school was ik de held geweest. Tijdens tussenuren had ik seks gehad met de mooiste vrouw van de stad. Ik voelde me heel wat. Aan boord veranderde dat nogal drastisch. Hier geen bink maar een binkie: ketelbinkie.

De bescheidenheid waar ik nu zo bekend om ben, heb ik aangeleerd in die eerste dagen op dat vrachtschip. De eerste machinist was een Tukker. Dat was al mijn eerste verbazing. Ik had gedacht dat zeelui in de stad waren geboren. Maar deze kwam zo van het kleinste boerenknollegat.

De man was een geboren sadist. Hij genoot er van om me helemaal af te beulen. 'Draai dat schroefje eens open'. Ik deed het en kokend heet koelwater spoot onder druk in m'n gezicht. Ik schreeuwde het uit. De man bulderde van het lachen.

'Die moeje dus nooit losdraoi'n jong. Hahahaha! Dat leren ze je niet op die school, he professortje?'
Het was mijn eerste kennismaking met de blinde haat die ongeletterde werkmensen voelen voor iemand waarvan ze denken dat hij wel eens een boek leest. En dit was nog niks in vergelijking met de dingen die komen gingen. (Wordt vervolgd)

6.09.2002

Regilio
Voor degenen die het nog niet door hadden, dat verhaal op brakkehond.be gaat dus over die gast van Boks!
Meer meisjes
Een heer als Nimo heeft veel aan zijn kop. 'Omring door kleine gedachten en afgunst moet hij zijn eenzame weg gaan.' Elke dag weer denken aan hoe het nu allemaal verder moet, de toestand in de wereld, de Kunst en het verval der zeden.

Er is een mop: heer redt toverkabouter en mag een wens doen. Hij wenst de volgende dag wakker te worden zonder zorgen. De wens wordt vervuld. Zonder de minst bezwarende gedachte wordt hij de volgende morgen wakker. De zon schijnt en alles is roze. Na een dag is het uitgewerkt en keren de gedachtes weer terug. De vogeltjes mogen dan wel fluiten, maar er liggen rekeningen die betaald moeten worden, er is weer een aanslag gepleegd in het Midden-Oosten, er moet gewerkt worden. De heer gaat op zoek naar de kabouter:

'Kan ik niet gewoon altijd zo zijn, zo zorgeloos, zonder dat ik moet denken aan moeilijke dingen', vraagt hij.
'Okee, als jij dat wilt', zegt de kabouter.
Tevreden en gelukkig loopt de heer weg.
'O, één ding nog!', roept de kabouter hem na.
'Wat?' informeert de heer.
'Er is een kleine bijwerking: één keer in de maand word je ongesteld'.

Is het een vooroordeel, dat meisjes alleen maar denken aan meisjesdingetjes als nieuwe truitjes, baby's of 'leuke accessoires' en dat ze twintig keer per dag even in de spiegel kijken of hun neusje niet te droog is ('ik heb standaard dagcrème bij me')? In veel meisjeslogs wordt dat beeld in elk geval wel bevestigd (ik heb het over meisjes, niet over Vrouwen).

Als dat het enige is wat rondspookt in je mooie hoofdje, dat ben je volgens mij een gelukkig mens. In die zin ben ik daar wel eens een beetje jaloers op. Net als ik soms afgunstig kijk naar de kat, die met een tevreden grijns in de vensterbank ligt te zonnen, terwijl ik mijn belastingaangifte nog moet invullen.

Ik bewonder die meisjes, en kan alleen maar aardig over ze zijn. Helaas is het bij hen zo, dat als je er geen 'emoticon' bij zet, ze denken dat je iets lelijks over ze zegt. Wat dus helemaal niet zo is.