7.20.2002

Joke, de skoonste vrouw van België
Seks met buitenlanders is helemaal passé deze zomer. Want heren, onze Nederlandse en Vlaamse meisjes hebben heel wat te bieden!

Heer Nimo presenteert: Eddy Lipstick: sex van eigen bodem!!

En wat een mooi pakje heeft Joke weer aan!!! Let op die kinky lieslaarzen!!! Deze Belgische seksprinses heeft zelfs haar eigen fanclub!!

Zoals Sexprinses het zelf zegt: Het zijn niet enkel mijn fans maar ook mijn pc vrienden. Maak u gratis lid en voeg u bij de duizenden fans van Sexprinses Joke. Samen houden wij Sexprinses aan de top !!!

Klik hier!!! Speakers aan!!! Joke, Eddy en hun schoonzus Thea.

Is Belgenland wat te ver, dan hebben we ook nog Ans uit Duivendrecht. Neem gerust een kijkje in haar fotoalbum!!!
Verleidelijk
Heer Nimo betaalt eigenlijk nooit voor seks, maar als een vrouw zó'n lekker strak lichaam heeft, wordt de verleiding wel heel erg groot.
It has the same colour as the fabric (Het heeft dezelfde kleur als de fabriek)
Gelukkig worden buitenlandse films en series in Nederland en België niet nagesynchroniseerd zoals in Duitsland. Ik merk bij mezelf dat ik toch altijd de ondertitels vergelijk met wat ik hoor. Soms wordt het heel slecht vertaald.

Er staan veel komische voorbeelden op de site van vertaler Bartho Kriek. Op de pagina 'vertaalhulp' geeft hij een overzicht van allerlei vaktermen.

Het leukst is de minicursus ondertitelen, al staan daar zelf ook een paar ongewilde instinkers in:

Vermijdt Ajax-vertalingen:

In 'The Catcher in the Rye' staat ergens: all that David Copperfield Stuff, dat was vroeger vertaald met: 'al dat Merijntje Gijzen-gedoe' - een onvervalste Ajax-vertaling

Amerikaanse clubs worden dus vrijwel nooit vertaald met Ajax (of Feijenoord), een tekenfilmpje voor minijeugd kan een uitzondering zijn


The Catcher in the Rye kwam uit in 1951 dus het lijkt me sterk dat David Copperfield een vermelding kreeg. Ik vermoed dat er in plaats van David Copperfield stond Huckleberry Finn.

7.19.2002

Kinky Nimo
Dat is het fijne als je nog zo jong bent als heer Nimo: steeds ontdek je weer nieuwe muziek van lang geleden. Oh zoete vogel der jeugd! Nu weer een nieuwe liefde, een band die ik alleen maar kende van de radio.

Wat een prachtmuziek klinkt thans door mijn luidsprekertjes. Het zijn The Kinks! Paranoia. Dit is echt mijn muziek, jongens en meisjes!
Weet je waar ik zin in heb?
In zo'n echte zwoele zomeravond.
That’s racing (2)
Sinds kort is er op de officiële website van de motorcoureur Jurgen van den Goorbergh een forum. Aangezien de prestaties van de enige overgebleven Nederlandse motorcoureur op topniveau dit jaar nog niet helemaal zijn wat er van verwacht werd (heeft hij eindelijk een viercilinder fabieks-Honda, heeft ‘ie weer slechte banden) zijn er tussen de vele gebruikelijke sektarische berichten (van het type “de hele wereld spant samen tegen Jurgen want anders zou hij wel een goede motor krijgen en zou hij iedereen zoek rijden”) ook kritische geluiden te horen: “Sinds hij in Monaco woont, kan hij beter lullen dan gasgeven”.

Grappig dat Van den Goorbergh daar dan zelf weer op reageert in het officiële gedeelte. De coureur lijkt zich de woorden van die twee of drie criticasters (ze zijn zwaar in de minderheid tussen de kritiekloze fans) nogal aan te trekken, want zijn reacties zijn een beetje verbolgen.
Heer Nimo heeft een stukje negativiteit naar profiteurs toe
Ik raakte wéér verliefd, op een welgevormde fysiotherapeute met een mislukt huwelijk en twee huiskatten. Ze was qua karakter niet helemaal aan me gewaagd, maar ze had veel liefde voor het alternatieve. Daar viel ik voor. Vegetarisch eten en Sathyanarayan, de swami die beweert de reïncarnatie van Sai Baba te zijn.

Als je bovenstaande alinea leest, denk je dat het later allemaal wel weer is goed gekomen. Maar nee. Daarna komen zinnen als:

Deze guru's en andere minder uitgesproken karakters in die wereld zijn de kampioenen en profeten van het lokale respect. Het zijn de kunstenaars van het integer zijn. Wat ze gemeen hebben is een sterke negativiteit naar met name de moderniteit van de christelijke samenleving toe. Ze ontwierpen sociale alternatieven die compensatie bieden voor het gestoorde transformatieproces.

Voor dit soort geschriften moeten wij de auteur met z’n allen betalen, aldus de trotse steuntrekker:

Economically I practically exist of what the government thinks is suitable as a thanks for my work delivered. Since I rather need a lot of freedom to determine my own way, I usually live on social security, unless I sell some of my creative work or when I am appreciated for other services. I do not see myself as unemployed, but as a state-official with a minimal job-description and a maximal dedication. Greater freedom does not imply a lesser sense of responsibility. The government may check my duties, and I let myself being paid for it. Money, to me, is more an expression for the degree to which I turned in my freedom. I am in favor of the liberated person, therefore in favor of the minimal adaptation reward called social security checks, for which other norms and values are held as for the so called salary.

Geheel vrij en onafhankelijk houdt hij zijn hand op. Daardoor kan hij natuurlijk niet ook nog eens zijn eigen broek ophouden.
Allemââ[r] onderoïjt want de schètkonte zèn dââ!
We blijven even in Belgenland (altijd gezellig), met het Willebroeks Woordenboek:

Ik ëm em dââ[r] een sallewââsse rond zen ooëre gegeeve, dat'em ne miëj wist wââ dat'em ston!

Èn oemda da reütsje kapot ës, ës giëjl die kas geschallotterd.
O blomme, gij stinkt verdomme
Dit is nog eens een fijne webstek, met leesvoer op niveau: Erik de Smedt uit Etterbeek.

Mooi zin uit het lezenswaardige artikel over Elias Canetti:

“Zo wordt iedereen slachtoffer van iedereen. Men bedriegt anderen en wordt door hen bedrogen, en op de koop toe bedriegt men zichzelf.”

7.16.2002

I'm a slave 4 u
Er zijn verschillende Boudewijn Büchs. Zo heb je onder meer dat betweterige, irritante mannetje die graag met zijn ongewassen hoofd op teevee komt. Maar je hebt ook Boudewijn de professor, die ongelofelijk veel weet van allerlei onderwerpen. In zijn column in de Varagids deze week een paar interessante zaken over slavernij. In de pers wordt daarover veel onzin gedebateerd.

BB zet de zaken recht: Nederland verscheepte geen slaven tot 1863, zoals werd beweerd. Per decreet in 1814 werd de slavenhandel afgeschaft. In Suriname bleef het wel voortbestaan tot 1863.

Voorts was Nederland niet een van de laatste landen die de slavernij afschafte. Büch: "Portugal schafte de slavernij af in 1878, Brazilië in 1888, Ethiopië in 1931."

En Nederlanders hebben in vergelijking met veel andere landen slechts op zeer kleine schaal slavenhandel bedreven.

Het zijn gewoon de feiten, hoe betreurenswaardig en schandalig de slavenhandel op zichzelf ook is geweest. Zo vraag ik mij af: Zijn wij niet allen slaven?

Er zijn waarschijnlijk ook diverse interessante links te vinden over dit onderwerp, maar die zoek je zelf maar ff op (ik ben je slaafje niet).
Ik moet toegeven...
Best een mooi programma van Ivo Niehe. Die broers van Pim, dat zijn aardige mensen en Pim zelf, los van zijn politieke rol, was een charmante man. Het valt niet te ontkennen.

Iemand zo maar vermoorden, daar moet je toch wel gek voor zijn. Maar dat is een open deur. Basta.

The show must go on.
Voor het hele gezin
Vandaag hebben we deze site aangeboden bij de websitekeuring. Wij steken in op een de categorie informatief/interessant, voor alle leeftijden. Heer Nimo’s site is immers een gezellige familiesite?

Als de site goed genoeg wordt bevonden, mogen we een prachtig logo plaatsen, opdat iedereen kan zien “kijk, dat is een goedgekeurde familiesite, daar kan ik mijn kinderen gerust naar toe laten surfen. Gezellig!”.

7.15.2002

test
Sorry hoor
Een beetje weinig updates, lieve lezers, maar dat komt ik zit de hele dag bij de telefoon, want minister zijn, dat lijkt me wel wat.
't Is feest tralala
Vandaag mogen we de vijfentwintigduizendste bezoeker verwelkomen (of eigenlijk: de vijfentwintigduizendste keer dat deze pagina wordt opgevraagd). Wie o wie zal de teller precies op 25.000 zetten??