8.16.2002

Heer Nimo heeft weer een van zijn buien
Citaat uit het Parool: ''Straks staat het hele Leidseplein vol met kereltjes die met hun scootertjes mensen willen vervoeren,'' zei de verbaliserende agente.

Nou en?!?!?!!!

Dit is echt Holland op z’n smalst (als ik ook eens een cliché mag gebruiken). Elk initiatief wordt de kop in gedrukt. Altijd met diezelfde argumenten: ‘Mooie boel zou het worden als dat allemaal zo maar kan’.

Die dooddoeners zitten zó diep ingebakken in de Nederlandse cultuur, daar komen we nooit meer van af. ‘Als Jantje in de sloot springt, doe jij dat dan ook? Nou dan!’ Alles moet gereguleerd, ingedamd, beperkt worden. Anders wordt het een onoverzichtelijk rommeltje.

Een voorstel dient in drievoud te worden ingediend, dan wordt het beoordeeld door de behandelend ambtenaar, misschien wordt er een commissie ingesteld, in elk geval duurt het jaren en kost het veel leges en administratiekosten.

Wat dat betreft kunnen we nog veel leren van de in onze ogen minder ontwikkelde landen. Kijk alleen maar naar veel allochtone ondernemers. Die beginnen een winkeltje, een handeltje, werken hard en het floreert. Klein beginnen en het dan uitbouwen. Zo is Nederland ook ooit groot geworden. Maar we zijn log, volgevreten en ingedut.

Zo’n motortaxi is een prima initiatief. Zeker weten dat er vraag naar is. En als jongetjes met scooters zo wat zouden kunnen bijverdienen, waarom dan niet?
Strapatsen
'En zo dringt de conclusie zich op: de LPF, althans het deel dat zegt de LPF-beweging te vertegenwoordigen, wil instant bevrediging. Deze LPF speelt in op het moderne consumentisme van de burger, die zijn behoeften ogenblikkelijk bevredigd wenst te zien. Liefst in een veilige, van vreemde smetten gezuiverde omgeving.'

Interessant artikel van Willem Breedveld op trouw.nl.

8.13.2002

Koning Voetbal (hooligan of heer?)
Opeens realiseerde ik me waar die hele klucht rond Herben en co aan doet denken: de voetbalwereld is al jaren één grote LPF avant la lettre. De enige reden dat er geen voetbalbonzen in de LPF zitten, is dat men in de voetballerij alleen maar kan lachen om de inkomsten van een minister. Zo’n jaarsalaris krijgen ze elke week wel een keer in een patserig barretje, handje contantje van een voetbalmakelaar. Gewoon een extra zakcentje.

Maar anders zouden ze zo in het kabinet kunnen. Ik zie Van den Herik wel als opvolger van Herben. Vliegt voor het vragenuurtje wel even heen en weer vanaf Rhodos met zijn privéjet. Die oplichter die Vitesse aan de rand van de afgrond heeft gebracht, ik ben zijn naam even kwijt, die past er ook in, evenals de gemiddelde trainer. Eigenlijk kan ik me niet één voetbalbobo voor de geest halen die niet een glanzende carièrre zou kunnen maken bij de LPF: Michael van Praag, Sepp Blatter, meneer Gal y Gal, ga zo maar door.

Wat een vertoning weer met die Kessler. Van Raaij (die in dit geval natuurlijk gelijk heeft) meteen ook weer voor de camera in de tegenaanval. Ik vraag me af wat nou het verschil is met de echte hooligans. Wat die bobo’s doen is je reinste witteboorden-hooliganism.

8.12.2002

Bouwfraude
Net op 2Vandaag liet men een stukje zien van een 'instructievideo' die de directie van Rijkswaterstaat heeft laten maken om de 'integriteit op de werkvloer' bespreekbaar te maken. Zie je een acteur die op zijn hurken de moraal predikt dat als je zelf geen auto hebt, je 'in de baas z'n tijd' niet even snel met een busje van Rijkswaterstaat naar de bouwmarkt mag rijden om op eigen rekening wat materiaal te kopen. De 'gewone' werknemers worden op zo'n schoolse manier gekapitteld, terwijl uit de parlementaire enquete inzake de bouwfraude zal blijken dat juist de hogere werknemers zich op corrupte wijze hebben verrijkt. Schrijnend.
Arnold
Schwarzenegger is een Oostenrijker die het gemaakt heeft in Amerika. Als acteur is hij bekend geworden met one-liners (met Oostenrijks accent: Hasta la vista, baby; I'll be back; etc). Arnie is veramerikaniseerd.

De meeste Nederlanders zijn ook aan het veramerikaniseren. Als we iets eens écht stoer en krachtig willen zeggen, doen we dat met zo'n Amerikaanse one-liner.

'Some things have to change', zegt Kika. Waarschijnlijk met ongeveer hetzelfde accent als Schwarzenegger zelf.
Even gezellig bijbeppen met heer Nimo
Jeroen, dat heb ik altijd een heel simpele naam gevonden. ‘Hallo, ik ben Jeroen’, ik zou het niet uit mijn bek kunnen krijgen zonder me heel dom te voelen. Voor de grap heb ik die naam vroeger wel eens als pseudoniem gebruikt. Het is de Opel Kadett onder de Nederlandse jongensnamen.

Jeroen van Inkel heeft een grap verzonnen: hij zou een radioprogramma doen met Curry, maar later bleek het niet Adam, maar Heinz te zijn. Best grappig verzonnen voor een Jeroen. Maar Adam kan er de humor niet van inzien. En zijn lezers proberen helemaal een bruine arm te halen door er luidkeels schande van te spreken:

ON-GE-LO-FE-LIJK....HEEL ERG TRIEST! GA JE SCHAMEN, VAN INKEL!!!!!!!!!!!!!!
Dat Van Inkel zich hiervoor leent zeg
Heb je het spotje op 538 al gehoord Adam? Dat is helemaal triest!! Proberen ze ook nog eens je stem te imiteren!!
Ik denk dat er maar ÈÈn schuldige aan kunnen wijzen in deze BELACHELIJKE kwestie en dat is de firma Heinz. Ik zou wel eens willen weten hoeveel euro's er in de zakken van Erik "Loser" de Zwart en Jeroen "Hypocriete geldwolf" van Inkel zijn verdwenen om dit "LUISTERAARSBEDROG"


Adams vrouw Patricia, die vind ik dan toch weer wel leuk. Zag haar laatst bij Harry de Winter en bij RUR en wat is het toch een gezellige, goedgebekte Rotterdamse tante. Dat meen ik serieus. Patries kan bij mij niet stuk. ’s Ochtends luister ik ook wel eens naar haar zus (qua stem zijn ze niet uit elkaar te houden) op Radio Rijnmond. Gewoon gezellie.

UPDEET: zie ook Yvonne's video.
Numero dois
De (on-line) lezers van de Volkskrant stemmen voor Joao Varela als opvolger van mannetje Herben. Lijkt we logisch. Als de nummer twee nu voor de tweede keer wordt gepasseerd als politiek leider, dan is het bewijs geleverd dat hij alleen maar als excuusneger op die plek staat.

Mooi overzicht trouwens in de Telegraaf van vrijdag.

Harry Mens, vanaf het begin lid van de partij die eventjes een einde zou maken aan de Haagse achterkamertjespolitiek: "Mat kan straks burgemeester worden van Breda. Daar kan hij zich mooi uitleven bij de militaire academie!"
Ben ik nou zo slim, of…?
Soms begrijp ik niet dat mensen zo dom kunnen zijn. Twee koppen onder elkaar in de Spits:

Politie zoekt Angolese jongen

Opnieuw een zwarte zaterdag in Frankrijk

Er is dus een donkere jongen kwijt en op zaterdag is er een zwarte gesignaleerd in het Franse land. Dan denk ik meteen één en één is twee: die zwarte die in Frankrijk is opgedoken, is misschien wel dezelfde zwarte die hier wordt vermist. Elementary!

Maar blijkbaar ben ik weer de enige die dat ziet.