9.13.2002'Die actie tegen Nimo daar sta ik helemaal achter. Nimo? Whaaaaa. Kotsen moet ik er van! Helemaal kut, die site. Weg ermee. Ik mag lijen dat ik die gozer nog een keertje tegenkom, die Nimo. Ram ik zo die arrogante grijns van ze smoelwerk, reken maar van yes. '


9.12.2002

De leugen regeert
Dat vind ik nou een goed programma. Felix Meurders is ook een hele goede presentator. Ik vind het altijd weer fijn om mijn vooroordelen tegen journalisten (bijvoorbeeld dat ze slecht tegen kritiek kunnen en dat ze vaak heel slordig werken) bevestigd te zien.

Een mediaprofessor kwam gisteravond met een voorbeeld, dat ik nog niet kende. Ze lieten de stukjes zien waarin ooggetuigen vertelden van de zogenaamde gruweldaden van het leger van Irak. In een officieel verhoor vertelde een ‘zuster’ van de kraamafdeling met een door tranen verstikte stem, dat baby’s uit de couveuse gehaald werden om op de koude ziekenhuisvloer een langzame dood te sterven.

Deze en andere getuigenissen werden door alle media overgenomen en voor Bush sr was dit het beslissende argument om de andere landen te laten instemmen met het beginnen van de Golfoorlog. Later bleek dat die zuster de dochter van de sjeik van Koeweit was en dat het verhaaltje dus van a tot z uit de duim gezogen was. Die sjeik is steenrijk en zijn dochter werkt echt niet als zuster in een ziekenhuis.

Het verweer van Max van Weezel was trouwens zwak. ‘De lezers verwachten van ons dat we snel met berichtgeving komen. We kunnen wel zeggen, we weten het ook niet, maar daar zit niemand op te wachten. Dus dan gokken we maar’.

Geloof niet alles wat je leest!

9.11.2002'Nou, ik wou dus even zeggen, dat ik die hele Nimo-site dus he-le-maal niet leuk meer vind! Vroeger toen vond ik het nog wel wat, maar nu dus niet. Drie keer per dag ga ik even kijken, maar nee hoor, nog steeds geen leuke postjes. Schandalig is het. Ik denk dat ik er werk van ga maken!! Ik roep iedereen op mij te steunen. Weg met Nimo!!!'

Over de doden niets dan goeds
'Hij was de vleesgeworden, kleinburgerlijke bekrompenheid, vaak balancerend op de rand van karaktermoord en xenofobie.' Zo te horen was die man het tegenovergestelde van heer Nimo!
Klip en klaar
Het valt me op dat die uitdrukking tegenwoordig zo vaak wordt gebruikt: klip en klaar. Ik weet nog uit wiens mond ik het voor het eerst hoorde: die van toenmalige premier Ruud Lubbers.

Daarvóór had ik dat nog nooit gehoord. Wel ‘zo klaar als een klontje’ ‘overduidelijk’, maar nog nooit ‘klip en klaar’.

Misschien lag het aan mijn jeugdige leeftijd. Wellicht kunnen oudere lezers mij inlichten of deze uitdrukking altijd al zo veel gebruikt is geweest.
Boy Bensdorf
Vanmorgen had ik net mijn ontbijt binnen, toen mijn slokdarm opeens antiperistaltische bewegingen begon te maken. De aanleiding was een korte flits van een herdenkingsconcert dat vanavond wordt uitgezonden, waarbij Karin Bloemen haar interpretatie van het lied Imagine van John Lennon ten gehore zal brengen.

Ik vind het nogal wrang om uitgerekend op een een herdenking van de gebeurtenissen in New York (die herdenkingen komen trouwens sowieso/überhaupt m’n strot uit, maar dit terzijde) dat (op zichzelf toch al niet al te beste) liedje van Lennon te verkrachten, Lennon die immers in dezelfde plaats werd doodgeschoten door de Amerikaanse Volkert.

Bij Karin Bloemen moet ik altijd denken aan Boy George en Gerard Joling. Bij Gerard Joling moet ik denken aan haartransplantaties (van de reclame die steeds rond Business Class wordt uitgezonden: ‘anders was ik hartstikke kaal’ met guitige knipoog).

9.10.2002

Tegenvallers
- de foto’s van Katja / Thera
- eerste aflevering van de nieuwe Jiskefet
- (vul aan…)
Zelfs onderduiken heeft geen zin
Een tijdje weg, dacht ik. Ik had namelijk helemaal geen zin in al die herdenkingen en al dat gedoe. Die aanslag was verschrikkelijk, maar ik weet het nu wel. Inmiddels ben ik dus weer terug, want het heeft geen zin, er valt niet aan te komen. Van alle kanten word je bestookt met dat Amerikaanse gedoe. ‘Being American is about freedom, about serving the greatest nation in the world..’ bla bla bla.