9.19.2002

Camgirl houdt het nieuws bij
'Ik ben tegen oorlog, want dan wordt alles duurder! Rot op, aapje Bush!' *zucht*


Nederland kabouterland
Net een telefoontje gehad van een vriendelijke medewerkster van een of ander bureau of ik alsjeblieft de première van de film Lord of the Rings II wil opluisteren met mijn aanwezigheid. Aangezien ik op 18 december in Zuid-Amerika ben (deo volente), zal ik er niet bij zijn. Ik vind het sowieso veel gedoe om niks. Wat gaat het nou allemaal om? Allemaal verzinsels van die Tolkien.

Vergelijk die fantasie van Tolkien nou voor de lol eens met het werk onze eigen Rien Poortvliet! Poortvliets werk is toch veel rijker, met veel meer diepgang? Een hele wereld van kabouters, kaboutervrouwtjes, trollen en wat al niet meer. De symboliek die daar achter schuilt, daar hebben we nog vele generaties voor nodig, om dat allemaal te bevatten.

Bovendien kon Poortvliet veel beter tekenen dan Tolkien. De Britse variant, met elfen, heksen, Jack-in-the-green en dergelijke is aardig, maar als Nederlander neig ik toch meer naar de Nederlandse traditie van Mannetje Piggelmee, Pinkeltje, en – als bekroning - de kabouters van Rien Poortvliet.

Poortvliet was duidelijk een ziener. Ik vermoed dat hij (in die tijd, moet je je voorstellen!) al de weblogwereld voorzag. Ga maar na, de weblogwereld bestaat bijna uitsluitend uit kabouters, kaboutervrouwtjes en trollen. Dat Poortvliet dat allemaal voorzag, dat is bijna niet te bevatten.

Momenteel leg ik de laatste hand aan een script voor de verfilming van Het Groot Kabouterboek, waarin ik die link leg tussen Riens kabouterwereld en de hippe weblogscene. Hou het nog even stil, want men werkt nog aan de rechten (er rust dus een embargo op deze informatie, hou daar alsjeblieft rekening mee!).

Ik ben al aan het nadenken over de casting. Hebben jullie misschien ideeën wie voor welke rol in aanmerking zou kunnen komen?

9.18.2002

BB4
'Het is gewoon een mindfuk, hier (wijst naar voorhoofd), een mindfuk is het. Als ik daar aan denk, dat de douche niet lekker warm is en zo, en dat je daar dan 24 uur moet zitten, dan.. (barst in snikken uit).'

En: Benno, de broer van Stefan, doet een boekje open bij Frank 'who the fock is Jeronimo' van Kalveren.
Brigitte Bardot en Berend Boudewijn
Af en toe pik ik nog even snel iets mee van BB. Het hoogtepunt tot nu toe: “marketing-director” Stefan huilend in bad. Ik durf te wedden dat Stefan familie is van die jongen van Hein, van Oibibio. Zelfde kop en hetzelfde empathische gewauwel, maar dan met het kapsel van Jean-Marie Pfaff. Verder weinig opvallende types. De tralies versterkt het idee van een dierentuin. Kijken naar een aap die zijn eigen drol opeet, zei Adriaan van Dis, te gast bij Daphne het spookje, vanmorgen.

Maar apen zijn een stuk levendiger. Wat de bewoners van ‘het huis’ wel met apen gemeen hebben, is het totale gebrek aan ook maar de minste behoefte tot enige geestelijk voedsel. Maanden achter elkaar opgesloten zitten zonder boek, krant, film, internet: het deert ze helemaal niks. Er komt geen enkele oorspronkelijke gedachte of ingeving over hun lippen*. Eten, slapen, je kont krabben en zorgen dat je in ‘het rijke gedeelte’ blijft, daar gaat het om. Vier maanden lang. Ik ben benieuwd wat er vanavond weer (niet) gebeurt.

* Dit is natuurlijk op zichzelf ook weer geen originele observatie van mij, maar wie daar op let die noem ik zonder meer een 'kniesoor'.
Uit de brievenbus
Na al die negatieve berichten eindelijk een hart onder de riem namens een trouwe vriendin, die liever anoniem wil blijven. Bedankt B.! En beterschap voor C.!

Geachte heer Nimo,

Van harte spreek ik de wens uit dat u uw verantwoordelijke taken met toewijding en grote inzet zult vervullen, in het vertrouwen dat velen met mij u wijsheid toewensen en om zegen voor u bidden.

Uw toegenegen,
B.

9.16.2002'Ik hou dus niet van geweld, die vorige spreker gaat wat dat betreft te ver. Maar aan de andere kant, ja die Nimo die maakt het er dus wél naar. Vroeger werd ik enorm opgewonden van heer Nimo, maar de glans is er nu toch echt wel van af. De kwaliteit loopt gewoon terug. Ik weet ook niet waar het aan ligt, maar ik word er niet meer vochtig van, van onderen. En dat wil wat zeggen, want vroeger gleed ik dus echt soppend van m’n kantoorkruk van Nimo.'


9.15.2002

I am the eggman
Toen bekend werd dat Rob Oudkerk uit de Tweede Kamer stapte, ging bij huize Nimo de vlag uit. Die betweterige walrussenkop, die hadden we nou wel vaak genoeg gezien. Wat waren we blij dat we daar vanaf waren! Die mocht als wethouder van Amsterdam hooguit af en toe op AT5 verschijnen.

Dachten we... Want het gaat gewoon door. Er gaat bijna geen dag voorbij of Oudkerk komt met z'n bolle kop op de teevee. En anders is hij wel op de radio. Waar haalt die man de tijd vandaan? Ik dacht dat het best een drukke baan was, wethouder zijn in de grote stad.