9.29.2002

Voetstappen op de gracht
Dat MokumTV lijkt mij een fijne zender, jammer dat ik hem niet kan ontvangen. Daardoor heb ik deze prachtaflevering over Tante Leen moeten missen.

Die info over Pietje Bell is al even interessant. Ik word er een beetje walterlijk van. De geestelijke vader van Pietje Bell, Chr. van Abcoude, blijkt namelijk te zijn geboren in een straat waar nimo heel wat voetstapjes heeft liggen. In dat café (zie het kopje Pietje Bell wandeling) ging de nog kleine nimo in de tussenuren met zijn schoolvriendjes biljarten (dat is nog niet zo gek lang geleden). Wij noemden het café 'Louter Kabouter' want dat was de reclame op het raam: Drink Louter Kabouter.
Plaatjes
Geef mij maar beelden, het verhaaltje verzin ik er zelf wel bij. Milov heeft af en toe ook mooie foto's.

9.28.2002

Chi/Pomeranian
Nimo is an mischievous lil imp. This cute boy was extremely shy and nervous his first day with me, he is coming quickly out of his shell. He is very active, playful and loving. He is still nervous with new people, but I know this is only a matter of time and he will be comfortable and secure.
De afgelopen volle maan was inderdaad een giga eye-opener
We beginnen at scratch. Bij nul. Je bent. Er zijn knikkers die rollen. Binnen en buiten je... Verplaats jij je Zelf wel? Word je verplaatst zodat je pseudo-zekerheden ompleuren en alleen je interne systeemklont nog suikert? Klapper je door psychotripmiddelen naar je onderbewustzijn, bovenbewustijn of zoek je het losraken van roest?

Nu gajik eerst maar 's ff grof ETEN. YAMMMiiieeeee, gebakken piepers met een reuzenloempinee. Simpel is vaak het lekkerst. Op elk gebied ligt vaak meer voor de hand dan op de rest van de grond. Daar kom ik nog op terug.

Uh...juist ja. GEEN IDEE waar het allemaal over gaat. Deze vogel komt duidelijk uit vroeger tijden weetjewel, kan de zanger Armand zo een hand geven.

Wel het meest oorspronkelijke blog dat ik in tijden gelezen heb. De post van 18 september trok me over de streep, en daarna heb ik veel leesplezier gehad in de archieven. Ga maar eens kijken.
Wibi en Suffie
"Het is ook een publiek geheim dat Wibi niet zo denderend speelt, maar de zogenaamd uitverkochte zalen door zijn impresariaat laat vullen. Benieuwd wat voor wederdienst hij die impresario levert... ", schrijft Suffie, als reactie op mijn onthulling over de uitspattingen van bekende pianisten bij Wibi Soerabaya thuis.

Tsja Suffie. Dat zal wel zo zijn, maar er is hier meer aan de hand. Ik heb lang zitten dubben of ik dit wel hier moest publiceren, want ik mag je graag, maar mijn drang naar Waarheid heeft het gewonnen en vroeg of laat was het toch wel uitgekomen. Hopelijk wil je het me vergeven.

Het geval wil namelijk, dat Jan Rietman beweert dat jij, Suffie, ook niet helemaal onbekend bent met die toetsenistenorgies bij Wibi. Misschien dat je daarom ook wel van die beschuldigingen uit aan Wibi's adres. Jan zegt namelijk dat jij vroeger ook een vaste gast was. En dat Wibi meer aandacht had voor Tonny Eyk. En dat jij je daardoor een beetje gepasseerd voelde.

Rietman ontkent trouwens dat het uitsluitend om homoseksuele uitspattingen ging. Volgens zeggen was ook Berdien Stenberg vaste gast. Zij bespeelde met verve de roze fluit van een hooggeplaatste Gevleugelde Vriend, die de term 'quatre mains' een heel nieuwe betekenis gaf.

Hartverscheurend
Op zaterdagochtend (de morgen duurt bij mij op zaterdag tot een uur of vier 's middags) mag ik graag naar de herhalingen kijken van programma's die ik heb gemist. Vóór Barend & van Dorp zag ik Gewest, voorheen Van gewest tot gewest (wat een veel mooiere titel was).

Het was alsof de herhalingen van oude uitzendingen uit de jaren zeventig nog bezig was. Deze aflevering was duidelijk gemaakt door politiek-correcte opbouwwerkers uit de tijd dat alle buitenlanders nog naar hartelust doodgeknuffeld mochten worden.

Het betrof een pension waar asielzoekers waren gehuisvest. Zo'n twee tot drie jaar lang waren de families uit verre landen op staatskosten vertroeteld in dat hotel. Nu moesten ze verhuizen! Naar een AZC! Alleen maar omdat dat minder duur is voor de belastingbetaler.

Onnoemelijk leed bracht dat teweeg. Met gebroken stem werd het onderwerp ingeleid door de presentrice. Een mevrouw had een kast gekocht en die mocht niet eens mee!!! Alleen de breedbeeldtelevisie met stereo surround-systeem konden ze meenemen en verder 'alles wat in een vuilniszak past' zoals het met veel gevoel voor dramatiek werd gebracht.

De kindertjes hadden in Hoogkarspel hun vriendjes en vriendinnetjes en nu werden ze, alsof de vlucht uit het moederland al niet erg genoeg was geweest, alweer gedeporteerd!!! Hartverscheurende tafereeltjes!! Een moeder deed met tranen in haar ogen haar beklag over die wrede Nederlandse overheid, die haar al dit onrecht aandeed, de doodseskaders in het land dat ze ontvlucht was, waren er niets bij. Nederland is veel erger.

De kinderen zelf deden ondertussen vrolijk hun dansje van op de muziek van K3, maar gelukkig, er werd één klein meisje aangetroffen dat ergens om moest huilen. Meteen de camera er bovenop!

Waar moesten die arme mensen eigenlijk helemaal naartoe? Voor welk verschrikkelijk oord moesten ze na twee, drie jaar het hotel, waar ze op staatskosten in alle luxe werden vertroeteld door een alleenstaand vrouwtje, verlaten??

Moesten ze naar Siberië? Nee, he-le-maal naar Medemblik!! Wel veertig (40) kilometer verderop!!

Geen wonder dat de mensen huilend afscheid namen!! Zulke enorme afstanden zijn ze niet gewend in Somalië of de bergen van Tsjetjenië. Dat kan alleen in het enorm uitgestrekte Nederland, waar je met al die snelle wegen en dat uitgebreide openbaar vervoer dat we hier hebben toch al gauw een half uur (!) moet reizen om die gigantische afstand af te leggen!! Die kindertjes zien hun vriendjes dus noooooit meer, dat kun je wel nagaan.

Hoe kunnen wij dat toelaten?? Wat een verschrikkelijk onrecht!! Na de overgang van Afrika of Iran naar Nederland nu ook nog de cultuurschok en ellende van de verhuizing van het vriendelijke Hoogkarspel naar het barre Medemblik. Onmenselijk gewoon!

De uitzending heeft gewerkt, gezien de verontwaardigde reacties op de site, waar de uitzending ook nog te zien is.
Winny, Ferry en Harry
Net de herhaling gezien van Barend & van Dorp van gisteravond. Mooie televisie was dat! Vrouwtje Winny is uitverkoren door Pim, want ze is manisch-depressief en die mensen zijn altijd hoogbegaafd of zoiets. Ze verklaarde heel geleerd te zijn in het Europese recht, maar het Reglement van Orde van de Tweede Kamer kent ze niet, zoals bleek uit een paar opmerkingen die kant noch wal raken.

Frits Wester zat zich de hele tijd dood te ergeren aan de praatjes van mevrouw, maar maakte op het laatst een lelijke uitglijder toen hij zei dat iets onmogelijk al in de krant kon staan, waarna Winny hem het afdrukje (van het internet) overhandigde, waar het wel degelijk in stond.

Wel heel erg jammer dat die Jan Mulder er steeds als het spannend werd weer irritant doorheen begon te kwekken. Henk van Dorp stelt altijd de beste vragen. Frits Barend wil te veel in de smaak vallen bij zijn gasten.

Ik ben benieuwd wie de strijd in de LPF gaat winnen. De soap zal zeker vervolgd worden. Heerlijk!

9.27.2002

Wat zie ik daar, wat zie ik daar
Nimo laat alle cynisme en ironie varen als hij uit volle borst meezingt met de potpourri van Tante Leen en Johnny Jordaan. Oh sabberejoosiejee!

't Is altijd ellende,
En nooit is er feest
Bij alle bekenden
In Peyton Place.
Bij Betty, bij Rossi, bij Allison,
En die lastige jongens van Herrington.

Daar komt 'ie weer an
Met z'n ijzeren pan.
Bij iedere stoot
Schrik ik me haast dood.
'k Zie van honger haast scheel
Krijg geen hap door me keel.
'k Heb de zenuwen van
Die ijzeren pan.

Haar dekelletee
Was een lust voor het oog.
Haar dekelletee
Zat nooit te hoog.
't Zat eerder te laag
En dat zagen we graag.
We waren tevree
Met haar dekelletee.

Janussie, Janussie,
Neem nog een pikketanussie.
Janussie, doe me een lol,
De fles is nog bijna vol.
Janussie, hé Janussie,
Nog één glaassie recht op en neer,
Als je dood bent dan gaat het niet meer.
Dit vindt nimo leuk
De politiek was veel te saai en de LPF zou daar verandering in brengen. Nou, die belofte hebben ze waar gemaakt!! Heerlijk vind ik het. Puur genieten! Dat machtsbeluste vrouwtje, die Winny de Jong, die nu van die stoere taal uitslaat, heeft wel wat weg van haar naamgenootje, de ex van Nelson Mandela. Ferry heeft al teruggeslagen. Jim heeft een duit in het zakje gedaan. Nu Harry nog. En waar blijft Mat?
Dit vindt nimo mooi
mrgreen maakt foto's om zichzelf te dwingen op een andere manier naar de wereld om zich heen te kijken en daarmee 'de kijker' een verrassende blik op alledaagse dingen te geven.

Vergeet die suffe beschrijving en ga kijken. Schitterende foto's! Ik ging echt even van 'wow!' toen ik ze zag. Prachtig.
Heer Nimo onthult
Even terugkomen op Tonny Eyk en Wibi Soerabaya. Wibi roemde de touché van Tonny en dat intrigeerde mij, want Tonny staat toch niet bepaald bekend als de Vladimir Horowitz van de lage landen, dus waarom zou een kenner als Wibi zoiets beweren.

Nu heb ik wat rondgebeld en er blijken vreemde zaken aan de hand te zijn!!

Ik ga het nog verder uitzoeken, maar er schijnt een soort geheim genootschap te zijn van pianisten. Eens in de maand komen ze samen in de hoeve van Wibi en dan gebeuren er hele rare dingen. Dat de meeste pianisten homo zijn, is een publiek geheim. Artiesten zijn sowieso (überhaupt ook) allemaal homo. Niks op tegen. Gezellige lui. Maar die homoseksuele uitspattingen op de boerderij van Wibi, daar weten maar weinig mensen van.

De hele Nederlandse pianistentop is erbij betrokken: Louis van Dijk, Laurens van Rooyen, Jan Rietman en vele anderen. Het (volgens mijn welingelichte zegsman) blijft allemaal zo geheim omdat mr Pieter van Vollenhoven op deze roze balletten een heel speciale ‘voortrekkersrol’ zou vervullen. Het is dus een zaak van de RVD en de AVD!

Eén ding is duidelijk: die opmerking over de ‘speciale touché’ van Tonny Eyk sloeg niet op zijn pianospel!!

9.26.2002

Lied van de dag
A little blind spider took the wheel
Navigatin' grass blades completely by feel
Got a sassy chassis, sparkle in the sun
All four small bald fat tires rockin' through the sand and burnin' up

Little dune buggy in the sand
Little blue dune buggy in my hand

Okay, I got a rubber band motor hummin' on the beach, ready for fun
Quit spinnin' that web and come out and play in the sun
Eight thimble sized cylinders to be as smooth as you please
Spider's bad ass fat old abdomen's stuck in the bucket seat

Little dune buggy in the sand
Little blue dune buggy in my hand

Squishy transmission was caught in drive
Spiderman was squintin' at the sand and the sky
Spiderwoman in the front seat, screamin' "go, go, go"
He's ridin' the accelerator down to the floor with his fuzzy little toe

Little dune buggy in the sand
Little blue dune buggy in my hand
GHB weg ermee
Martin heeft nog een fijne tip: “tik een litertje GHB in 1 keer naar achteren. Ga je de dingen van een leukere kant bekijken” (zie reactie vorige post).

Ik weet dat nog niet zo net, Martin. Vorige week stond ik in de disco te grooven op de dancefloor, toen ik op een gegeven moment dacht: ‘even chillen’. Je zag al die chickies kijken, weetjewel. Zo van ‘waar gaat die te gek gave gozer naar toe? Lekker kontje, by the way.’ Je weet hoe die meiden zijn tegenwoordig.

Met al die strakke kippetjes om me heen had ik natuurlijk weinig oog voor die paar gespierde Antillianen, die bij de bar rondhingen. Zo’n strak wit condoom op je kop, ik weet dat het fly is en dat ze het op TMF allemaal hebben, maar ik blijf het een raar gezicht vinden.

Enniewee, ik drink mijn cocktail op en ik weet nog dat ik dacht ‘wat een gek smaakje’. Daarna, even geen herinnering meer. Niet echt een zwart gat, maar meer een grote roze pulserende brei.

De volgende morgen wakker met een rare smaak in de mond en een ongelofelijk pijnlijke rectum.

Wat er precies is gebeurd, ik weet het niet, maar wat ik wel weet is dat ze me genaaid hebben door GHB in mijn cocktail te gooien. De rape drug! Ik dacht dat overkomt alleen een ander, maar dus niet!

Eerst stelde ik mezelf nog gerust, misschien had een van die meisjes in al haar moderne ondeugendheid haar Tarzan II wel even speels in mijn ‘geheime opening’ gestoken, maar toen ik vanochtend een enorme gouden ring in m’n drol zag zitten kwam toch dat spookbeeld weer opzetten: die negers (vast vriendjes van Patrick Kluivert) hebben me gewoon misbruikt! Snel even wat GHB in m’n drankje gegooid om me daarna de hele nacht naar believen te kunnen fistfukken met hun enorme knuisten. Helemaal niet fijn.

Vroeger moest ik ook altijd lachen om Roel en Roel en hun doldwaze beestenboel, maar nu ik het aan den lijve heb ondervonden, kijk ik er toch wel even anders tegenaan. Die tip van jou heeft de wonde weer opengereten, Martin! Het begint weer te bloeden van onderen. Je wordt bedankt, Arschloch!

9.25.2002

Remco Sikkema is een zielige klootzak
Wat is de overeenkomst tussen mijn oom Guus en Remco Sikkema? Allebei vergane glorie, ze hebben het beiden altijd over vroeger en oom Guus en Remco zijn allebei even S-A-A-I.

Jaaaaa, hij heeft al drie (3) jaar een weblog, was de allereerste van Nederland. Niemand had nog een computer, toen Remmie al elke dag een stukkie zat te typen. Was een heel groot apparaat, die computer, die had Remco via via op de kop getikt. Kwam uit Amerika. Op die zut-site van hem heeft hij een zwart-wit foto van die tijd. Die met die scheiding in z'n haar en dat giletje, links in het midden, dat is Sikkema.

Hij is nou al drie jaar bezig en bakt er dus nog steeds helemaal niks van. Als ik niet kan slapen ga ik even Sikkema lezen. Word ik de volgende ochtend wakker met m'n kop op het toetsenbord. Daar kan geen slaapmiddel tegenop. De eerste van Nederland en dan nog altijd drie jaar achter de trends aanlopen. Hij is nu net begonnen met een lifelog, je gelooft het niet. Is 'iets nieuws' volgens Remco.

Waar ik nog het meest van moet kotsen is die schijnheilige valse bescheidenheid van hem, die in wezen niks anders is dan een soort geile zelfingenomenheid. "Nee, ik hou niet van kwetsen om te kwetsen" schrijft hij dan. Op zo'n EO-toontje. De kwal. Of dat hij een "moeilijk woord" heeft geleerd en dat dan quasi-nonchalant in zijn stukje verwerkt. Heeft' ie het opeens over "compulsie". Walgelijk mannetje.

Altijd de anderen de wet voorschrijven. Meneertje was de eerste, dus die heeft de Wijsheid in pacht. "Als je links wilt zoeken, moet je iets intypen in Google". Ja nee, echt waar joh?? Miesmacher. Bluffertje.

Remco, doe jezelf een lol en stop met die site van je. De stekker eruit, jongen, neem het nou maar aan van oom Nimo. Het was niks en na zo veel tijd mogen toch wel concluderen dat je het ook nooit zal leren ook. Je hebt geen humor, je ziet er niet uit, je weblog is volkomen kut: vormgeving kut, inhoud kut, humor afwezig, echte helemaal drieduizend keer kut. Kappen met die rotzooi.
Teun en Sjaantje Eikelboom
Deze site krijgt van mij een hele dikke tien. Ik zie het als een eerbetoon aan de grote Tonny Eyk. Ik heb het altijd al gezegd: als Tonny (ik mag Teun zeggen) niet in Den Haag maar in New York was geboren, of in LA, dan was hij nu wereldberoemd geweest. Laatst kwam ik Wibi Soerabaya nog tegen en die zei ook ‘Tonny heeft een hele aparte touché’. Hij knipoogde erbij.

“Merk op dat de nek van Tonny op de voorkant van de cover een vreemde hoek naar de camera maakt.” Nee, zo kijkt Teun altijd, let er maar eens op. Een hond loopt altijd een beetje scheef, zodat je niet recht in zijn bruine hondensterretje kan kijken. Ik vermoed dat Teuns scheve koppie daar iets mee te maken heeft, maar hoe het precies zit, weet ik ook niet.
Matje
Eigenaardige advertentie in de Spits: de fractie van de LPF deelt mede (sic) dat RTL 5 / Business Class zijn (sic) 'welgemeende verontschuldigingen’ aanbiedt aan Mat Herben vanwege de stoute uitlatingen van Theo van Gogh. Wie heeft die advertentie nu geplaatst, de LPF of RTL? Misschien kan Tonie dat even uitzoeken.

Overigens heeft Van Gogh gelijk dat de gang van zaken rond de JSF heel verdacht is. Alleen door het schrappen van de deelname aan het JSF-project zouden alle bezuinigingen, eisen van loonmatiging, belastingverhogingen en dergelijk achterwege kunnen blijven! Maar toch wil me koste wat kost vasthouden aan dat miljardenverslindende project. Die hele bouwfraude is kinderspel (het is sowieso/überhaupt allemaal sterk opgeblazen) vergeleken met de zaak JSF. Dáár zouden ze eens een parlementaire enquête aan moeten wijden!