10.12.2002

Metro
Het gaat me niks aan natuurlijk, maar wat is er nou eigenlijk zo vreselijk aan het aanleggen van een nieuwe metro in Amsterdam? Als ik in een andere wereldstad ben (Parijs, Londen of Rotterdam) vind ik het best handig dat ze daar een metro hebben. Waarom Amsterdam niet? Het zal best veel geld kosten, en het zal een tijdlang veel rommel geven, maar dat heb je altijd. De bouw van het paleis op de Dam kostte destijds ook veel geld, net als het oprichten van de Nieuwe Kerk. Jarenlang was alles opengebroken. Ik bedoel, is het niet een beetje kortzichtig om dat als argument te gebruiken? Liever dat ze een metro bouwen dan de zoveelste snelweg of wéér een bedrijventerrein.

Maar misschien mis ik iets...

10.11.2002

Over kots gesproken
Dreknek is erg goed op dreef!
Nimo's kots top-5
1. Van Dik Hout
2. Ally McBeal
3. Dinant van Kane
4. Willibrord Frequin
5. Ron Brandsteder
Goede vraag
'waarom bestaan er toch zo weinig simpele, lekkerzittende onderbroeken voor vrouwen? Ik zoek me altijd een rotje. Wie begint er een onderbroekenwerkplaats voor eenvoudige, niet-wulpse slipjes van onbespoten KATOEN? Ook niet van die slobberige ondingen die tot je navel reiken natuurlijk.'

Op deze site allerlei wijsheden: dat vegetariërs eigenlijk geen foto's mogen maken, dat je je haar niet met 'sjampo' moet wassen (alleen met water), etc.

Het is een nieuw soort calvinisme: niks, maar dan ook niks mag. Alles wat leuk is, is slecht. Kamerplanten in de vensterbank? Mag niet, is zielig voor die plantjes. Lekker een warme douche nemen? Mag niet, warm water en zeep zijn slecht voor het 'miljeu'.

'Als niemens slecht gereedschap zou kopen zou er op den duur alleen nog goed gereedschap gemaakt worden.'

Wat zou toch dat 'niemens' betekenen? Is dat 'niemand' in een of ander dialect? Ineens wist ik het. In 'niemand' zit het woordje 'man'. Dat is natuurlijk onderdrukkend en beledigend voor vrouwen, vandaar nieMENS. Haha!

'AKTIE voeren tegen inkomens die hoger zijn dan het minimumloon (om te beginnen natuurlijk tegen de allerhoogste inkomens) lijkt me een goeie zaak!'

Natuurlijk. Ik arm? Dan jij ook arm, verdomme!
Idee 112
Zelden schryf ik wat ik wil, en nooit wat 'n ander wil.

(Multatuli)
Peter R. de Vries
Gisteravond wilde ik eigenlijk naar Zembla kijken, maar het programma van Peter R. de Vries was veel te spannend om over te schakelen. Soms gaat het nergens over bij Peter R., naar dit was weer een topuitzending.

Een crimineel had vanuit de gevangenis een huurmoordenaar besteld. Voor ƒ 50.000 'per kop' en een tweedehands Mercedes moest hij drie voormalige vrienden koud maken. Het werd geregeld door de telefoon vanuit de gevangenis en via de vrouw van de opdrachtgever. Die leverde het vuurwapen en vertelde op parkeerplaatsen in gezelschap van haar kinderen en moeder wie ze het eerste dood wilde.

Alleen, die huurmoordenaar wilde het rechte pad op, en hij was naar Peter R. gestapt. Alles werd gefilmd. Heel spannend! Op het laatst sprong de held van het programma, Peter R., uit de wagen om de vrouw te vragen waar ze mee bezig was. Met recht is dat altijd het hoogtepunt van het programma. Je kan veel zeggen van die Peter, en ook ik kan veel verzinnen om hem belachelijk te maken, maar hij heeft wel lef! Ik zie weinig teeveepiepeltjes die hem het zouden nadoen.

Hij dwingt daarmee natuurlijk ook respect af bij de zware jongens zelf, en dat is waarschijnlijk de reden dat hij dit ongestraft kan doen. Vermoedelijk krijgt hij wel enige bescherming van een paar onderwereldtypes.

Het mooie van die confrontatie is dat iedere keer weer blijkt dat die criminelen van die krijsertjes zijn. Ze schrikken zich rot en gaan doen meestal een beetje hysterisch lopen doen. Net als die afperser die toen het chipje van z'n mobiele telefoon ging opeten. Gisteren vluchtte de vrouw eerst naar binnen. Peter er achteraan, het woonwagenkamp op. Toen hij bleef aanhouden, kwam de hele familie gillend en krijsend naar buiten, oma voorop. Met haar dikke beentjes begon ze te schoppen. Kortom, het was erg vermakelijk.

En na afloop mag Peter altijd nog graag even de politie vernederen. Zwijgend, zonder zich een houding weten te geven, namen ze het bewijsmateriaal in ontvangst. Mooi om te zien. Alleen ben ik daarna vergeten om te zien wie er uit het BB-huis is gestuurd..

10.10.2002Zonder hem wordt het niks met ons! Is het geen scheetje? (ik meen het, hoor!)

Ratelslang
Zo snel gaat dat tegenwoordig: een half jaar na de massahysterie rond Pim Fortuyn is de goede man eigenlijk al weer bijna vergeten. Claus is de nieuwe heilige, voor zolang het duurt.

De partij van Pim is inmiddels dramatisch gekelderd in de peilingen, LPF-ministers zijn niet vernieuwend en nauwelijks te onderscheiden van hun paarse voorgangers en net was Emile Ratelband op teevee: hij stond voor een grote, bijna volkomen lege zaal te proberen om geld in te zamelen voor de stichting "Tot behoud huis Pim Fortuyn". Ondanks alle voorpubliciteit waren er slechts tien personen komen opdagen, Marten Fortuyn en zijn vrouw meegerekend.

Wat zal het onderwerp van de volgende golf van hysterie zijn? Het is niet te voorspellen, maar we houden het in de gaten.
Uit het grote sprookjesboek: nimo leest voor

1994: In Noord-Korea overleed de Grote Leider Kim Il-sung. Op het journaal zagen we duizenden huilende mensen. In Nederland maakten we ons daar bijzonder vrolijk over. "Moet je ze nou toch eens zien, die gekke poepchinezen! Allemaal aan het huilen om de grote leider! Wat een achterlijk volk!".

Deskundigen legden uit dat het allemaal kwam vanwege het boze regime in dat land. Die mensen zijn gehersenspoeld! En wie niet huilt wordt doodgeschoten!".

De BBC schreef: "The outpouring of grief was extraordinary: a product of decades of exposure to a grotesque cult of personality."

De Volkskrant schreef ook over dat gekke land: "Op de verjaardag van Kim Jong Il op 16 februari staan ondanks de ijzige kou de bloemen in bloei. Het volk bereidt zich thans enthousiast voor op de viering van zijn zestigste verjaardag. En het repeteert volop voor de grootse aanbiddingsceremonies op 15 april, de negentigste geboortedag van de Grote Leider. Bij zijn begrafenis huilden zelfs rivieren en bergen."

Dat bevestigde nog maar eens wat een raar en primitief landje dat was. Haha! We moesten er echt om lachen. Nee, zo gek waren wij niet, wij Nuchtere Hollanders.

2002: Een paar maanden na de waanzin rond Fortuyn, met zijn partij in de regering, volslagen gekken die elkaar de tent uit vechten, gaat in Nederland de oude prins-garnaal dood, op hoge leeftijd, na al heel lang ziek te zijn geweest.

Twee weken lang dringt er geen ander nieuws meer door tot het kleine landje aan de zee. Alle televisiezenders zenden programma's uit over de Grote Prins. De schaarse vraaggesprekken die zijn vrijgegeven door de censors van de RVD, de instantie die al het nieuws over de Koninklijke Familie controleert, worden vele malen uitgezonden.

Tientallen verslaggevers berichten onafgebroken over de dood van de Heilige Prins en Zijn Leven. De minister-president houdt een bewogen toespraak en jawel, ook hij brengt de Twee Grote Momenten uit het leven van De Prins in herinnering: die keer toen hij Spontaan Een Meisje Achterop De Fiets nam en dat andere moment toen hij Zijn Stropdas Afdeed.

Het volk wordt opgeroepen naar de baar te gaan, om afscheid te nemen van een Uniek Mens. Duizenden huilende mensen wachten geduldig in de kou. Padvinders delen gratis warme chocolademelk uit. Bezoekers, die van alle uithoeken van het rijk naar het paleis afreizen, worden geïnterviewd: "Dit was ik wel verplicht aan De Prins, het was zo'n fijn mens". Met gebroken stem en tranen in de ogen.

In de regeringsstad geldt de noodtoestand. Geen auto komt er in of uit, en op elke straathoek staat politie. De hele binnenstad is afgezet. In de Prinsenstad, waar De Prins zal worden begraven, is eveneens de noodverordening van kracht. Hele stadsdelen worden opnieuw bestraat, grafitti wordt verwijderd, auto's worden weggesleept, bomen en struiken gesnoeid, onkruid verwijderd.

Ook hier overal politie. Het is voor mensen langs de route verboden om naar buiten te kijken als men De Prins langsrijdt. Alle snelwegen in de wijde omgeving worden door het leger afgezet. Het volk zal massaal toestromen. De lijkwagen wordt met applaus begroet. Mensen werpen bloemen en teddybeertjes op de wagen. Er wordt luid geweend. Sommigen heffen spontaan het volkslied aan. De Prins is dood. Leve de Prins!
Noodverordening
Net op de radio (het nieuwsbulletin): In Delft geldt aanstaande dinsdag de noodverordening. Het is mensen die langs de route wonen op die dag verboden hun hoofd uit het raam te steken. Ik verzin het niet!

Als iemand het nu toch doet? Gewoon je eigen raam openen en even naar buiten kijken? Misschien hebben leger en politie op grond van de noodverordening dan de bevoegdheid je kop eraf te schieten? Ze moeten nu toch echt ophouden! In wat voor land ben ik toch opeens beland?
Mop
Zegt Ertan (hier) tegen nimo: "bah, wat ben jij vrouwonvriendelijk"...

10.09.2002

Ik geef het op
"Liever niet lief", schreef hij, en "ruzie maken is leuk, dat zou meer moeten gebeuren". In mijn goedertierenheid gaf ik die jongen meteen een voorzetje. Maar nee, hij kopte hem niet in. Kan gebeuren, dacht ik nog. Maar daarna miste hij nog een kans voor open doel. En nóg een. En nóg een.

Helaas is nu het moment aangekomen dat ik hem opgeef. Die jongen is niet meer te redden. Té aardig. Gisteren: hij had een link gedumpt, een hele leuke, iets met poesjes. Komt dat kreng van een Snotverjeppie met een bijzonder lelijke opmerking: "Wat is er toch met je hand? Wat een ouwe hap tegenwoordig!", met een zure bek van heb-ik-jou-daar. Echt een steek onder de gordel.

Frank (de verlorenzoon, zelf ook zo'n eeuwige mr. Nice Guy) wreef het er nog een beetje dieper in. Laag-bij-de-gronds en gemeen.

Ik denk "nou komt het! Dit gaat hij niet pikken, om op zijn eigen site zó te kakken te worden gezet! Nou wordt'ie link! Hij gaat dodelijk uithalen, die gast, kan niet missen! Zelfs aan Remco's pikkie komt een einde, daar kunnen ze niet op blíjven trappen!"

Maar niks van dat alles!! He-le-maal niks. Weet je wat hij zegt? "De ouwe hap kan wel kloppen, ben een beetje van slag wat dat aangaat". En dan zo'n schaapachtig-slappe smily erachteraan. Zo van "sorry dat ik besta". Zo'n onderdanige, kruiperige, geslagenhond-achtige smiley.

Dat komt dus nooit meer goed met die jongen. Die krijgt nooit, maar dan ook nooit ruzie. De scheet! Véél te lief en vééééls te aardig.

"Liever niet lief" zei hij. Nou, dan heb ik slecht nieuws voor je, ventje. Je bent echt de liefste, knuffigste, onschuldigste, schattigste, vertederendste, ontwapenendste, ontroerendste, beminnelijkste, aimabelste, engelachtigste aller webloggers. Jij bent echt liever dan liever dan liever dan lief, veel liever dan hij. Geef oom nimo maar eens een kusje! Je bent een droppie!!!

10.08.2002

Afke's tiental
De actie stropdas af is een hartverwarmend initiatief, maar persoonlijk voel ik meer voor het plan van Jetze Mellema:

“Claus ging ook graag uit jagen, laten we daarom op de dag van de begrafenis allemaal een willekeurig dier afschieten.” (tonie.net)

Leuk trouwens dat de echte ouderwetse homepage nog bestaat. Kijk maar eens bij Jetze, Teunie, Auke en Femke Mellema.
Grootbroer Nico
Het slechte nieuws kwam hard aan in het BB-huis. Nico brengt het weer mooi onder woorden:

“Erg genoten van de dood van Claus. Werd als een dilemma opgevat. Hoe laat ik merken dat dit mij echt raakt? Tranen, dat helpt, maar wat nu als die niet komen? Het lachwekkends was Dennis. Het raakte hem echt, zei hij. “Potverdomme, wat een slag, mensen mensen, wat deed hij daar in dat huis!! Claus dood. Hij had er gestaan hoor, zeker weten, langs die route. Poeeeee, man, het begon nu pas tot hem door te dringen, waaaanzin gewoon, dat hij er niet meer was Claus. Clausie boy, heeee, man respect van Dennis, echt wel.” Ondertussen zag je Dennis koortsachtig bedenken wie dat in godsnaam was, Claus. Hij dacht eerst even dat de kerstman dood was. De televisie-uitzending bracht uitkomst.”

Vooral bij de emotionele rede van onze minister-president kwamen de traantjes goed los. Ik denk dat Mustapha bij het Nederlandse publiek wel een paar bonuspuntjes heeft gescoord. Allochtoon en dan toch als eerste huilen om de prins. De rest stond meteen op achterstand en ze mochten snotteren wat ze wilden, dat haalden ze niet meer in.

Afgezien van die huilpartij is Mustapha veruit mijn favoriet. Hij had het gisteren weer goed gezien met Dennis. In tegenstelling tot Dijkshoorn geloof ik niet dat die jongen thuis Malcolm X aan de muur heeft hangen. Mustapha had dat goed gezien, die Dennis heeft alleen het uiterlijk van een neger, maar voor de rest wast hij witter dan wit. Hij praat, loopt en danst als een kaaskop.

Mustapha legde feilloos de vinger op de zere plek. Dennis stond er schaapachtig om te lachen. Hij wil alleen maar aardig gevonden worden. De Sikkema van Big Brother, dát is Dennis.
Wilskracht
Deze man is een held.

10.07.2002

Nimo spreekt zich uit
De teevee kan je niet meer aanzetten, de radio evenmin, de krant kan ongelezen blijven en dan blijken de meeste weblogs het er ook nog eens over te hebben.

Ik word er niet goed van. Alsof er moeder Teresa is overleden. Het ‘coolste lid van de koninklijke familie’? Laat me niet lachen. Als hij een zin van tien woorden moest uitspreken, zat het hele gezelschap glimlachend een uur te wachten. Die malle prins toch! Echte dijenkletsers, die grappen van hem. En dan die timing! En wat zielig voor hem dat hij prins was geworden. Is zwaar hoor, voor zo’n man. Zo zie je maar, geld maakt niet gelukkig. Bla bla bla.

Een heel leven samengevat: hij nam een meisje achterop de fiets en hij deed een keer z’n stropdas af. Fantáástisch. Tot bloedens toe wordt het erin gestampt: die man was een heilige JA!!

Laten we nu eindelijk eens verstandig zijn in dit land en die hele poppenkast opdoeken. We zijn toch zeker volwassen mensen onder mekaar. Die hele operette hebben we toch niet nodig. Een familie een erfelijk recht geven op allerlei privileges, ze boven de wet stellen, medelijden met ze moeten hebben omdat ze hun mening niet mogen geven. Ooooh en aaaah roepen als ze eens in de tien jaar er blijk van geven bijna ‘gewone mensen’ te zijn.

Weg met de monarchie. Leve de republiek!