10.20.2002

Deze vuist op deze vuist
Onvergetelijke avond gehad trouwens, gisteren op de fistfuckmeeting. Net even een bedankje gepost bij de jongens, met wat eerste impressies. Later meer.
Heb ik weer...
Net de nummers van de nieuwe (op 18 november uit te brengen) plaat van Wobbie Williams naarbenedengeladen (Escapology), doen ze het niet.

Het lijken gewone normale mp3's maar in Winamp slaan ze na één seconde af. In Realplayer spelen ze wel, maar zonder geluid. De Grote Man heeft er natuurlijk mee gerommeld, omdat ze niet willen dat wij gewone mensen gratis muziek naarbenedenladen. De tering voor die kapitalisten. Muziek is een basisbehoefte, net als wonen (toch, dr. D?).

Heeft iemand dit ook gehad? Tips?

10.19.2002

Toppen van de poppen
Vroeger had je Avro's Toppop, met Ad Visser. Veel groepen hadden nog geen clips, en als ze niet in de studio konden komen, dan deed Penny de Jager een dansje in het decor, met haar showballet.

Tegenwoordig heb je Top of the Pops. Penny hoeft niet meer te komen, want de meeste groepen doen nu zelf zo'n dansje. Dat is vooruitgang. Een hit hebben, dat is tegenwoordig één keer in de studio iets inzingen, de boel laten oppoetsen door een producer en dan de wereld afreizen om simultaan danspasjes uit te voeren. Instrumenten bespelen, dat is niet meer nodig. Dat wordt gedaan door anonieme inhuurkrachten, eenmalig in de studio.

De dansers krijgen een headsetje op, net als de meisjes van het callcenter ('ik mag u een proefabbonnement aanbieden van het Algemeen Dagblad voor maar 4,99 euro!') en tussendoor doet iemand heel even het schuifje open. Dan roepen ze 'yeah!' of 'put your hands in the air'. Alsof het live is.

Bij Top of the Pops in Nederland vind je alleen de finalisten van de Henny Huisman Soundmixshow, zoals Replay en Brainpower. De echte groepen staan in Londen. Het wordt zo opgenomen dat het nét echt is. Alsof die beroemdheden nog even knipogen naar Ruud de Wild. Maar in plaats van de zusjes Appleton of de Sugababes krijgt Ruud alleen knipoogjes van Hollandse wannebees zoals Jennifer de Jong en Tatum Dagelet.

En MTV is tegenwoordig ook al niet meer echt MTV, maar een slap Nederlands aftreksel. Toet toet! Het gaat slecht, maar verder gaat het goed.

10.18.2002

Dirrty
Muzikaal stelt het allemaal weinig voor, maar die nieuwe clip van Christina Aguilera: rrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
Hoe is het mogelijk
Het is 2002, maar voor beftips kan de leergierige surfer nog maar op één plaats terecht.

10.17.2002

Doordevil bestaat niet echt! (the end of an era)
Lief zijn is helemaal hot. Kijk maar naar Snotverjeppie. Ze heeft een heel betoog geschreven om Nico Dijkshoorn te steunen, en dat vind ik ontzettend lief van haar. Het is het gebaar dat telt.

De inhoud, om onze Nico te vergelijken met dokter Van der Ploeg van Zeg 'ns Aaa, tsja... Dat was inderdaad niet de eerste persoon die mij te binnen schoot als ik aan Nico dacht. Maar dat was dus naïef van me. Sinterklaas bestaat niet en Doordevil ook niet, dat is de boodschap. Nico is geen sprookjesprins, maar een mens van vlees en bloed en met gevoelens.

Dat laatste is maar al te waar, en vanaf deze kant wil ik me aansluiten bij Aliëtte (die in het echt natuurlijk heel anders is dan de personage Snotverjeppie). Nico is lief! En hij ziet er best prima uit (voor zijn leeftijd). Nico, ouwe pik, trek je er maar niks van aan wat ze roepen! Nimo staat achter je.

P.S. Ik ga nu overál aan twijfelen. Roel R. en Roel N., die bestaan toch wel echt?
Waar Bicat de mosterd haalt
Tijdens het lezen van Stone Alone, de autobiografie van Bill Wyman, kwam ik eens op de volgende passage. Bill had al 634,3 meisjes genomen, die zich allemaal aan hem hadden aangeboden, zonder dat hij daar enige moeite voor had gedaan, en nu ging hij het voor het eerst doen met een prostituée, oftewel een hoerrrrrrrrrr. Het was voor Bill zo gek dat hij moest betalen, dat hij hem van de weeromstuit niet omhoog kreeg. 'And presto, I learned the toothpaste trick'.

Dit heeft mij jarenlang geïntrigeerd. Hoe ging dat dan in z'n werk, met die tandpasta? Maakt het nog uit welk merk? Moet er fluor in zitten of juist niet? Mijn brieven werden niet beantwoord. Ik weet dus nog steeds niet hoe het zit. Misschien werkt het voor Bill, maar ik vind het niet fijn, zo'n koude tube in m'n hol.

Collega Bicat suggereerde laatst iet anders: "mosterd biedt soelaas". Dit naar aanleiding van het feit dat ik soms impotent word door de stem van Margriet van Big Brother (terwijl ik normaal natuurlijk zo potent ben als een dildo). Pas na lang aandringen gaf hij het geheim prijs:

Mosterd onder de ballen. Wil je echt vlammen dat smeer je een beetje sambal rond het toompje. Gegarandeerd een harde kneiter, Nimo.

Kijk, daar hebben we wat aan. Ik heb nog wel een potje sambal oelek staan. Is dat goed? Of moet het een ander soort zijn. Nou ja, we zien wel. Mosterd heb ik ook nog wel, altijd lekker 's avonds bij een kaasplankje.

10.16.2002

Het lief zijn slaat aan
Nico D, die naar het schijnt vanavond om 21.30 op teevee komt bij Yorin (ik moet het eerst nog zien) was vroeger soms best grof in de mond, ook tegenover zijn lezers. 'De tiefus voor jullie' was het dan. Maar ook Nico haakt in op de nieuwe trend. In zijn laatste stukje is het 'Dag, rekels'. Aààààààwww! Wat een lieverd, eigenlijk.

Updeet: Mijn God, het was geen hoax! Dijkshoorn was op teevee, vol in beeld, in meedogenloos oktoberlicht. Het lezen van Doordevils columns zal nooit, nee nooit meer hetzelfde zijn. Ik ben nu te geschokt om er meer over te zeggen. Later.
Stoppen? Dacht 't niiiiiiieeeeeeeeeettt!!
Ik lees nu pas die reacties op "liefde is..". Wat zijn jullie toch een lieverds!! Ik meen het echt. Maar helaas/gelukkig (doorhalen wat niet van toepassing is): ik heb nooit de intentie gehad om te stoppen. Het is ook nooit mijn bedoeling geweest om de indruk te wekken dat ik de pijp aan Maarten zou geven!

Yannah heeft het dus goed gezien. Allemaal heel erg bedankt voor de ontzettend aardige woorden (dit meen ik dus echt even zere neus), ik voel me zeer gevleid. Iedereen zou wel eens bij zijn eigen begrafenis willen zijn om te horen wat ze over je zeggen, en het lijkt wel alsof die wens is uitgekomen. Heel bijzonder. Bedankt!

Maar ik stamp gewoon door. Die keiharde sessie (LNA), daar hou ik je aan, Dr. D!
Opgeruimd staat netjes
Net een marathonzitting gehad voor de beeldbuis: de rechtstreekse uitzending van het debat in de Tweede Kamer. Vooral in het begin was het vuurwerk. Balkenende kreeg klapjes, en terecht. Hij deed in zijn beantwoording wel heel stoer, maar het is duidelijk dat hij veel te slap is geweest. Los daarvan is er natuurlijk maar één partij schuldig aan de val van het kabinet: de LPF.

Door een samenloop van omstandigheden, het handige mediaoptreden van de populist Fortuyn, de stuntelige respons van de zittende partijen (door de teevee onevenredig uitvergroot), én de moord, vlak voor de verkiezingen, waarna de campagne werd stopgezet (behalve voor de LPF met hun insinuaties en vuilspuiterij), heeft de nieuwe partij zo'n recordzege kunnen behalen. Een dergelijke samenloop van omstandigheden komt er nooit meer. Zo'n unieke kans (als tweede partij van land debuteren en in de regering komen) op zo'n manier verknallen, zonder enige hulp van buitenaf, dat is een prestatie van formaat.

De bevolking van de apenrots in diergaarde Blijdorp had het waarschijnlijk nog beter gedaan dan die bavianen van de LPF. En nóg hebben ze het niet door. Het is gewoon bijna niet te bevatten, die peilloze stupiditeit van die mensen. Zo'n Van As die beweert dat het allemaal de schuld van anderen is, want binnen de LPF was alleen maar heel even 'wat ruis op de lijn' en dat is normaal in een nieuwe partij. Zo'n man heeft toch stront tussen z'n oren, of hoe zit dat? En die Herben. Rosenmöller moest hem op een kleutertoontje, heel welwillend, uitleggen hoe het zat.

Hopelijk is het definitief gedaan met de LPF. In mei heb ik ogenschijnlijk verstandige mensen gehoord die op die partij gestemd hebben. Soit. Maar wie nú nog op die randdebielen stemt, die is echt niet meer serieus te nemen.

Balkenende wilde er niet op ingaan, maar Marijnissen heeft natuurlijk gelijk als hij stelt dat Heinsbroek en Bomhoff natuurlijk geen wachtgeld moeten accepteren. Twee jaar lang € 7.000 per maand accepteren, met deze geschiedenis, dat zou echt te gek zijn. Die gasten moeten met pek en veren overgoten de grens over worden gezet. Bomhoff, Heinsbroek, Winny de Jong, Herben, Eberhardt, Wijermars, Jansen van Raaij, noem ze maar op, die clowns. Aan de schandpaal!

Zo'n vrouwtje Winny. Waar was ze? In vijf maanden tijd heeft ze drie minuten spreektijd genomen in de Tweede Kamer, en driehonderd uur in talkshows en dergelijke. Maar wel lekker blijven zitten en een ruim salaris opstrijken! De "puinhopen van Paars" zijn molshopen vergeleken met de puinhopen van de LPF, zei de voorzitter van het CNV. Ik vind dat nog zacht uitgedrukt. Gelukkig zijn we er binnenkort vanaf. Good riddance of bad rubbish.

10.15.2002We hebben heel wat afgekibbeld,
dan weer bij die, en dan weer bij die op zijn of haar weblog....
een lach, en soms een traan, zo is het leven...
maar één ding is zeker,
en die waarheid bewaar ik diep in mijn hartje:
TOCH HOUDEN WE VAN ELKAAR!!
Bedankt lieve medebloggers,
en een dikke knuffel van nimo!
:-)

Nimo kwoot
Fernd Breudthsloot (42) uit Velsen pakte al na een uur teleurgesteld zijn koelbox in: "Saaie boel hier zeg. Ik hou het voor gezien, 5 mislukte pogingen om een wave in te zetten, dat is zelfs voor mijn goede humeur funest." Dat Fernd verontwaardigde blikken van omstanders te verduren kreeg toen hij naar de kist brulde: 'Claussie bedankt', is volgens hem typerend voor de aanwezige "achterkamertjespolitiek van hun gevoelsmanagement". Zijn vrouw Berdien voegt toe "Tuurlijk was die middelvinger ietwat overdreven, maar een beetje betere organisatie had het geheel wel verdiend. We wisten toch al jaren dat 'ie op sterven lag?".

(schreef Mark in het reactieblok van Tonie.)
Hallo lieve lezers
Even een testje om te kijken of die fijne loglijst al weer gerepareerd is.

10.14.2002

Ruzie maken is voor watjes
Rick de Kikker verbaast zich erover dat ik zo aardig ben tegen Sikkema. Welnu, ruzie maken is helemaal uit. Iedereen maakt tegenwoordig ruzie. Zelfs een lieverd als Marti!

Kiften is gemeengoed geworden, mainstream. De echte trendsetters (zoals ik dus) zijn al weer met iets nieuws bezig: lief zijn voor elkaar!

Een voorbeeld: nimo en stoethaspel, dat was vroeger water en vuur. Nu niet meer. We zijn respectvol en vriendelijk tegenover elkaar, om niet te zeggen LIEF!

En eigenlijk is het ook een lieverd. Echt! Een lieve brombeer!

Zonet kwam ik hem nog tegen, bij Puck (ook al zo'n schat, echt waar: ik bewonder die vrouw!). Even fijn gebabbeld en toen wilden we tegelijkertijd weg:

'Na u' zei stoet beleefd.
'Nee nee, geen sprake van, gaat u voor!' riep ik.
Nee, nimo, ik sta erop, na u' antwoordde stoet met een royaal gebaar.
Toen barsten we allebei uit in hartelijk lachen, en arm in arm gingen we naar buiten.
'Wat zit je haar trouwens leuk vandaag', zei hij nog, de schat.
Nincompoop guys!
"Een taart gooien in iemands gezicht blijkt een bijzonder effectief actiemiddel'', vertelt Jos vanTAART. ,,Het is een actie waar weinig mensen voor nodig zijn, het vergt geringe voorbereidingstijden kan in zeer korte tijd worden uitgevoerd, het oogt spectaculair waardoor de aandacht van demedia is gegarandeerd, mensen willen weten waarom er een taart wordt gegooid, het doelwit staatvoor gek met name als hij of zij agressief reageert. Tot slot heeft de actievorm voor de actievoerdersgeen ernstige juridische consequenties.'' (zie TAART)

Dat blijkt inderdaad zo te zijn, de taartgooiers van Pim Fortuyn hebben een boete gekregen van 'slechts' € 500. Ik heb me er nooit zo in verdiept, maar het lijkt me een teken van zwakte, dat taartgooien. Het doet misschien geen pijn, maar iemand in het openbaar een taart in zijn gezicht gooien, kan je toch wel aanmerken als een vorm van geweld. Waarom niet gewoon discussiëren, met argumenten en zo?

Het is nog de vraag of de taartgooiers van Fortuyn kots en stront in hun taart hadden verwerkt:

"Het OM zegt dat alles erop wijst dat dit het geval is geweest. De advocaten bezweren dat hun cliënten slechts vanille en slagroom hebben gebruikt en dat de stank uit een door onbekenden neergezet potje kwam."
(bron: Juridisch Dagblad)

Jaja, eendje Kwak bakt zijn eigen potje. Klinkt niet erg aannemelijk. Als er echt kots en stront in die taarten zat, dan zouden die actievoerders eigenlijk (letterlijk) een koekje van eigen deeg moeten krijgen. Maar ze durfden niet eens naar de zitting te komen.

En dat terwijl ze op hun site stellen:

"De publiciteit die aan een taarting gegeven wordt, is een belangrijk aandachtspunt. De media zijn er erg in geïnteresseerd waardoor je dus veel mensen kunt bereiken met je politieke ideeën."

Of er nou wel of geen stront in die taart zat, het zijn in elk geval schijterds.
Petje alfabet
Wat is er eigenlijk gebeurd met Gilles? Is hij gestopt?
Kittelorig
Bijna klaar met het lezen van al die reacties naar aanleiding van die rel uit het vorige postje. Hoe meer ik lees, hoe minder ik er van begrijp. Wel zie ik dat ik zelf ook nog even ben genoemd, in de aanloop. Iemand verwijt Webkim dat ze ooit zelf kittelorig was (viel best mee, dacht ik). Mooi woord: kittelorig!
Zal je altijd zien
Is er weer eens een fijne rel, zit ik net wat anders te doen. Via Sikkema kwam ik bij Marti (zie ook linkje "de volgende ronde bij Sik) en Carin. Nu ga ik naar Luna en vandaar waarschijnlijk weer verder. Jummie!

Prima leesvoer, veel leuker dan Big Brother kijken! Sommige mensen laten zich kennen, en niet zo'n beetje ook...
Heer nimo heeft die spiegoloog niet nodig
Ik moet toegeven dat ik de laatste tijd met veel plezier naar Big Brother kijk. Er heersen spanningen, en dat is erg bevorderlijk voor het kijkgenot. We kunnen grofweg drie groepen bewoners onderscheiden:

1) de manipulatoren / dwingelandjes die alles naar hun hand willen zetten:
Judith en Laurens op één, dan Daniëla, Arthur, Margriet en Ting (is een kleine stiekemerd);

2) de dommige types:
Joyce en Martijn in de eerste plaats, maar ook Dennis (sukkeltje), Stefan (weinig inhoud), Geesje en Ursula (voorlopig, heeft nog weinig laten zien);

3) de onafhankelijken:
Mustapha (lijkt me duidelijk), maar in zekere zin toch ook wel Jeanette.

De twee jongsten (Mustapha en Jeanette) springen er dus positief uit, wat mij betreft. De oudste, Margriet, is heel erg door de mand gevallen. Als er iets is dat mevrouw niet zint, wordt ze heel vervelend. Categorie 2: de dommigen, vormen eigenlijk alleen vulling. Die doen er niet zo veel toe. Hopelijk gaan die er het eerste uit. De strijd tussen Groep 1 en Mustapha is het interessantst.

Mustapha houdt moedig stand, maar tegenover die overmacht zal hij waarschijnlijk ten langen leste toch bezwijken. Die arme jongen heeft geen enkele medestander. Ondertussen laten vooral de vrouwtjes (Judith, Daniëla, Laurens, Ting en nu ook Margriet) geen middel onbenut om hem onderuit te halen. Dat ze het tot nu toe niet lukt, maakt ze razend. Leuk om te zien. Vooral als ze steeds zeggen dat het ze niks kan schelen, en daar dan de hele dag over door zaniken.

Tussen Arthur en 'zijn' Ursula gaat het fout, dat is duidelijk. Die jongen pakt het dus helemaal fout aan. Legt het er te dik bovenop. Basisfouten. Kijk en leer, lieve lezertjes! Die Ursula die zie je denken 'hoe kom ik hier in jezusnaam vanaf?'. Maar ze weet niet hoe ze het moet aanpakken. Dus, suddert het door totdat de bom barst. Let op mijn woorden.