10.27.2002

50 medewerkers, 2 WC's
Een prachtig verhaal bij zero:
"En toen was ik na een jaar ineens overbodig geworden. Rara. Hoe kon ik ook zo stom geweest zijn?"

In een flits zie ik weer die oude man, waar ik ooit werkte.
In plat Haags: 'van mij zullen ze niet wijzer worden, alles zit hier' hij wees op zijn hoofd.
'Weet je wat het is, jongen?' hij keek om zich heen, om te zien of er niemand meeluisterde en kwam wat dichterbij.
Geheimzinnig fluisterend: 'weet je wat het is? Als je een aap leert klimmen, kijk je in z'n reet. Zó is het.'
Hij liep weg.

'Knoop het in je oren, jongen!' riep hij nog.
Tussen de buien door is het droog
Rick de Kikker bracht weer even het nostalgische woeigevoel terug. Helaas is de fanclub allang opgeheven.
Windkracht 11
Het heeft ook wel iets gezelligs, vind ik. Maar we houden ons hart vast voor onze jongens buitengaats. Een van de beste actuele weersites is die van Ed Aldus.
Actueel
DOVER FLADENGRONDEN
WEST TOT NOORDWEST 10.
THEEMS HUMBER DUITSE BOCHT DOGGERSBANK
WEST TOT NOORDWEST 11.
VISSERSBANK
NOORDWEST 11.
VIKINGBANK
NOORDWEST 8.

10.26.2002Lieber Herr Nimo, wir sind Wilhelm und Rudi, Nimofans vom Anfang. Sie haben ne echte geile Seite. Wir möchten es ja richtig sagen: Der Nimo ist ein ganz coolen Knaller!! Weiter machen so. Viele liebe Grüsse zu unsere holländische Freunde!

Ds. nimo spreekt
Loser. Kent u die uitdrukking? Komt uit Amerika. Bepaalde figuren horen Amerikaans-Engelse woorden op de radio, of lezen ze in hun stripboekjes (pardon: comics) en vinden het zo stoer (cool) klinken, dat ze het te pas en te onpas gebruiken.

"Loser" betekent verliezer. In Europa betekent 'verliezen' vaak het kwijtraken van iets dierbaars, een familielid, of het leven zelf. In de Amerikaanse context is het wat oppervlakkiger. Voor Amerikanen is het leven een spel, je kan winnen of verliezen. Dat wordt gemeten in bepaalde succesfactoren, meestal in geld. De 'Adams family' (Curry-Paay) hangt duidelijk deze 'filosofie' aan.

Eén van de bijverschijnselen is vaak een overmatige beschermingsdrang. Als de één zich aangevallen voelt (al dan niet met reden), komt de ander te hulp, zoals we laatst zagen in dat radioprogramma. Het ergste wat ze een booswicht vanuit hun levensvisie kunnen toebijten, is dat hij een 'loser' is.

Grappig genoeg heeft het bekende glamourstel in de weblogwereld een soort navolging gevonden, tegen wil en dank. Ook hier een soort glamourkoppel, dat zich constant aan het verdedigen is tegen vermeende aanvallen. 'Zie je Bassie staan, dan komt Adriaan eraan'. Een soort Peppi en Kokki. Steeds schieten ze elkaar te hulp. Ironie, humor en relativeringsvermogen is dan plotseling ver te zoeken. Onze eigen Adam en Patries. Best lief eigenlijk.

Verliezen of winnen? Een honkbalwedstrijd kan je in die termen uitleggen. Het leven is godzijdank geen spel of wedstrijd. Er staan geen prijzen of bokalen te wachten bij de eindstreep. We hoeven niemand te verslaan. Er is geen doel, behalve lief zijn voor elkaar.

10.25.2002

Boterham
Via de statistieken (iemand zocht en vond nimo via de zoekopdracht "gekke plaatjes van grote borsten") kwam ik op de stek van slaaf407:

"En zo met ingekapselde tepels spoot ik mijn slavenzaad rechtstreeks op de klaargelegde boterhammen, om deze even later met verder beleg bedachtzaam op te eten. (...) In de middag moest ik op stap voor een bespreking en een receptie. Een mooie gelegenheid voor een tochtje op de racefiets. En daarbij de cockring omgedaan, want dat staat juist in de koersbroek erg gekleed. Donderdag al vroeg weer het zware gewicht tepelprogramma opgestart en opnieuw de zak weer goed geoefend met de knijpers. De tepels waren weer heerlijk groot gegroeid, maar wel zo gevoelig dat ik besloot het er maar op te wagen van een tweede kaarsvetbehandeling deze week af te zien."

"Slaaf407", zou dat .... nee, dat zou toch niet die andere 407 zijn?
Varkens
Vandaag was het 'feest' in het gebouw de Peperklip in Rotterdam. Het gebouw bestaat twintig jaar. Dat is dus twintig jaar ellende. De architect van dit rampzalige gebouw is Carel Weeber.

Zijn woningcomplex werd een protest tegen de gangbare architectuur, die volgens Weeber werd gekenmerkt door truttigheid. ,,Een demonstratie tegen de bebouwing van het heliportterrein, het Pompenburg, door Jan Verhoeven. Dat complex met al die puntdakjes,'' verklaarde de architect in een interview in 1998. Het ontwerp maakte korte metten met de kleinschaligheid. Geen puntdakjes en aparte eengezinswoninkjes, maar een strak complex, met 549 woningen, 480 meter lang, met prefab betonelementen en daarin gekleurde tegeltjes. (rd.nl)

Over de ruggen van de bewoners (allemaal 'sociaal zwakkeren') voerde de Grote Architect dus een soort polemiek met een collega. 'Hij truttig? Dan maak ik voor de gein een betonnen bak, zo'n ding waar ze in Brabant varkens in vetmesten', dacht die olijke Weeber.

Onlangs kwam hij met een flat voor echte varkens (ik verzin het niet). Zo'n ding moet dan in de haven komen. Bovenin worden de varkens vetgemest, één verdieping lager geslacht, in de etage daaronder wordt het vlees verpakt en dan gaat het zo de vrachtwagen in. Wat voor mensen kan, kan voor varkens ook.

De Peperklip is een totaal onleefbaar gebouw. Binnen een jaar waren er problemen. Van bovenaf heeft het de vorm van een paperclip, erg leuk, maar door de tegeltjes en het grauwe beton wordt het kleinste geluidje op de binnenplaats tienvoudig versterkt en weerkaatst. Een buitenwijk in de DDR zag er vrolijk uit vergeleken met de woonkazernes van Carel Weeber.

Maar dan zullen de opdrachtgevers er wel van geleerd hebben? Die man die kreeg toch zeker nooit meer werk? Ben je gek. In Den Haag lieten ze Weeber de Zwarte Madonna neerzetten. Een gebouw zo lelijk, zo gruwelijk om in te wonen, dat ze het na zestien jaar al weer gaan slopen. Weebers commentaar: 'Je moet je niet neerleggen bij een zwak ontwikkelde bevolking. De leek is niet getraind, hij weet niet wat hij moet zien.' (bron). Zo'n man schaamt zich nergens voor.

En Carel Weeber heeft nog veel meer leuke ideeën. Nederland is veel te groen. Die natuur, dat vindt Weeber maar niks: ' Die koeien lopen daar met z'n allen de zaak te verstieren. Uit onderzoek is gebleken dat de soortenrijkdom van planten in Zoetermeer hoger is dan in sommige gebieden die we als natuur bestempelen. Vrijgekomen landschap is juist te redden door het gespreide wonen.'

Verder wil Weeber de Amsterdamse binnenstad het liefst slopen, platgooien die boel. Dat moet modern! Pim Fortuyn vond dat zo'n goeie, dat hij Weeber heeft gevraagd om in Rotterdam wethouder van Ruimtelijke Ordening te worden. Gelukkig weigerde hij. Je moet er toch niet aan denken dat iemand met zulke waanzinnige ideeën het voor het zeggen zou krijgen. Als ik aan de macht kom gebeurt het volgende: Carel Weeber gaat, samen met alle bestuurders en volksvertegenwoordigers die hem steeds maar weer aan opdrachten hebben geholpen, verplicht woningruilen met een aantal gezinnen in de Peperklip. Daar zouden ze de rest van hun leven moeten blijven wonen. En als dat niet kan, dan wordt het de varkensflat.
Heidense symbolen
Tonie (weer helemaal beter) linkt naar een uitspraak van de secretaris van de Gereformeerde Bond, dat we ons teweer moeten stellen tegen Halloween. Eigenlijk ben ik het wel een beetje eens met die stelling, zij het om andere redenen dan de gereformeerden. Dat het een heidens ritueel is, is voor mij het probleem niet. Ik ben tegen Halloween omdat dit Nederland is, en niet Amerika. Dat de Amerikanen hun eigen tradities hebben, vind ik heel leuk voor ze. Maar daarom hoeven wij dat nog niet allemaal over te nemen. Waarom in Nederland niet het aloude Sint Maarten gevierd?

Het valt me de laatste tijd ook zo op dat de publieke omroep Amerikaanse sporten, zoals honkbal zo aan het promoten is. Dat wordt de kijker een beetje door de strot geduwd.

Amerika is een mooi land, en op bepaalde gebieden hebben ze hele goede dingen bereikt. De Onafhankelijkheidsverklaring was het eerste document waarin officieel werd erkend dat mensen bepaalde grondrechten hebben. Daar mogen de Amerikanen terecht trots op zijn.

Maar qua cultuur en tradities hoeven we echt niet op te kijken naar de Amerikanen. Het is wat mij betreft geen aanlokkelijk vooruitzicht dat we in Europa steeds meer Angelsaksische systemen overnemen. Nederland veramerikaniseert en dat is een slechte zaak.

'Waar een samenleving niet verder komt dan de pompoenen van Halloween, de kalkoenen van Kerst en de eieren van Pasen, is het geen wonder meer dat Pim Fortuyn als een messias bejegend werd’, zegt de secretaris van de Gereformeerde Bond. En hij heeft gelijk.

10.24.2002

Grandioze succesnummers (H)
Wat ben ik toch een trendsetter! Het herhalen van oude uitzendingen, zoals ik drie dagen geleden deed, heeft meteen al weer navolging gekregen bij gezaghebbende weblogs. Goed zo! Hier dan eindelijk, zoals beloofd het stukje over ‘Colonel’ René Frijters (H).

De wervende tekst over Arne Jansen in het vorige stukje (zie 24 januari - red.) is ontleend aan de website van René Frijters, uw partner in entertainment ( een "officieel, door het Ministerie van Financien erkend theaterbureau"!). Het zijn niet de minsten die René onder contract heeft: van Wilma Driessen tot Ria Valk, van Freddy Breck tot Henk Wijngaard, Trio Jan en Zwaan en onze persoonlijke favoriet: Dick Camu's Pretparade.

René is een toppertje wat betreft het schrijven van korte, bondige teksten. Met een paar pennenstreken kenschetst hij de artiesten uit zijn stal.

Kwis: wie worden bedoeld met de volgende stukjes? (niet spieken!)

1) Voormalig internationaal voetbalprof .......... is momenteel razend populair als TVpresentator ( Ken Dit ?, Now Or Neverland ) annex HITzanger ( Hep Ie Luis ? ). In beider hoedanigheid een opvallende aanwinst voor Uw feest of evenement !

2) Alle lokaties zitten bomvol als ...................... langskomt met zijn heerlijke meezingers en vele vrolijke babbels in z'n eigen streektaal. ...................... is een absolute topartiest en een publiekstrekker van jewelste. Dat hebben de vele optredens en ontelbare t.v.-optredens wel bewezen ! Dus: het is geen gok om clown-zanger-publiekslieveling-topsporter ...............te boeken en niet zo slim daarmee al te lang te wachten. Wedden dat hij dan alweer bezet is !

3) ..............., 'The Voice of Europe' heeft een heuse house-versie gemaakt van zijn smartlap Cherié. De zingende marskramer uit het oostvlaamse Ertvelde trekt hiermee van de ene discotheek naar de andere. Bij de jonge dansmeute doet ....... het buitengewoon goed met deze house- en cover-versie die als titel meekreeg 'Cherié is in da house'. Zo goed zelfs, dat je kunt spreken over 'Doe Maar'-achtige taferelen tijdens zijn live-optredens. Cherié is een absolute klapper ! Optreden 1x 30 minuten met orkestband.

4) Bekend van haar hits: 'Bossa-nova-boy', 'Maak je niet dik', 'Dansen is plezier voor twee', 'Samen', 'de Toeteraar' en talloze radio- en tv-optredens. Zij zingt, presenteert en amuseert op business-meetings, feestavonden, jubilea en dinner-party's. Op vocaal gebied trakteert ........ haar publiek op een omvangrijk repertoire. Dit varieert van oergezellig hollands tot sfeervolle internationale evergreens. Op presentatie-niveau is .......... de spil van uw programma en speelt ze spontaan in op elke situatie. Door haar jarenlange ervaring weet ze elk publiek te onderhouden en zorgt ze dat ieder evenement perfect verloopt.

5) .........heeft een gevarieerd commercieel Country en Hillbilly/Feest repertoire waar iedereen van uit z'n dak gaat. Deze 'te gekke' live-act van ..............is in combinatie met de dansgroep 'The Show Can Can Girls' een feest voor iedereen !
Eddy Wally was laat
In die veelgeprezen film over de Zangeres Zonder Naam zagen we ook nog een oude bekende, niemand minder dan René Frijters.

René zat te wachten in een kleedkamer, zo'n typische kleedkamer met bakstenen muren, een groene vloer, en een tafel midden in de kale ruimte. On tour in Nederland, wie schrijft daar nou eens een roman over?

René kreeg hartkloppingen, want over een half uurtje moest Eddy Wally op, maar hij was nog steeds niet gearriveerd. ‘Vader Abraham, die is het wel eens vergeten, maar dan belde ik hem en binnen 5 minuten stond hij er.’

Binnenkort op veler verzoek een herhaling van onze uitzending van 24 januari 2002 met René Frijters.
De denker
Vaak heb ik van die problemen in mijn hoofd, waar ik dagenlang in gedachten op zit te puzzelen. Nu zou ik graag zeggen dat het belangrijke vraagstukken betreft, de wereldvrede, normen en waarden, de honger in de wereld en de uitbreiding van de unie, maar meestal zijn het hele irreële dingen waar ik over tob.

Zo loop ik al dagen te dubben over de volgende vragen: als ik zou mogen kiezen uit een van de meisjes van de Sugababes, wie zou het dan worden? Ik twijfel nog heel sterk. Het gaat tussen dat meisje met die gekke vlecht op haar hoofd (zie de videoclip van Round) en die goedlachse blonde, met dat kuifje.

Waar ik wel uit ben, is wie de leukste is van Atomic Kitten, dat is die ene met die grote ogen. Ik vind ze alle drie leuk, maar die ene, die heeft net een kind gebaard, dus die valt af. De derde lijkt heel veel op de nieuwbakken moeder (zijn het zusjes?). Zij is ook niet mis, maar een beetje kattig, denk ik. En omdat ik zoals bekend de laatste tijd voor “lief” ga, ben ik na veel wikken en wegen tot de slotsom gekomen dat die met die grote ogen (die ze steeds zo verleidelijk neerslaat) de begeerlijkste is.

Rest nog de vraag wie de voorkeur zou genieten als de keuze zou gaan tussen mijn favoriete Kitten en de leukste Sugababe. Daar ben ik dus ook nog lang niet uit. Het valt niet mee…

10.23.2002

Mary en Sjo
Wat een schitterende documentaire toch weer van Michiel van Erp: Vergeet mij niet: Verhalen over de Zangeres Zonder Naam.

Alles was weer even mooi, de cameravoering, de locaties, de mensen en vooral wat ze zeiden:

'Mary was dól op eten. Het liefst at ze bij de Chinees.'
'Wat at ze dan bij de Chinees?'
'Nou, ook Chinees. Ja.'

'Spinazie, dat lustte ze niet'.
'Nou, dan kon ze mooi met mij mee, daar geef ik ook niks om, spinazie.'

Op het eind van haar leven was Mary eenzaam, en ze werd niet gebeld:

'Ze had een toestel: je van het! Maar het ging nooit af. Niemand wenste haar een vrolijk kerstfeest.'

En alsof dat alles al niet mooi genoeg was, werd er ook een stukje vertoond van een optreden samen met het genie uit Katendrecht, Johnny Hoes, de auteur van de volgende prachtige regels, die hij samen met de Zangeres zo welluidend ten gehore bracht:

'De pompbediende, zijn taak is zwaar;
Voor iedereen staat zo'n jongen steeds klaar.'

(Voor wie het gemist heeft: de herhaling is zaterdag 26 oktober om 13.40u, bij de NPS op Nederland 3.)
Moeders, met elk vele dochters
“Welke zijn die kwade drijfveren? Het zijn er te veel om op te noemen. Elke opsomming zou dan ook onvolledig zijn. Niettemin worden vanouds door vele conservatieven zeven kwade aandriften in het bijzonder benadrukt, die in ieder van ons van nature schuilen. Traditioneel worden ze aangeduid als hoogmoed, hebzucht, wellust, toorn, gulzigheid, afgunst en traagheid. Men noemt hen de zeven wortel- of hoofdzonden, niet zozeer omdat ze de ergste vormen van het kwaad in de mens representeren, alswel omdat het de kwade affecten zijn waaruit alle andere ondeugden voortvloeien: moeders, met elk vele dochters.

De aandrift die traditioneel hoogmoed wordt genoemd, staat tegenwoordig vooral bekend onder namen als eigenwaan, trots, arrogantie, inbeelding, verwaandheid, hooghartigheid, zelfingenomenheid. De hebzucht is verwant aan de gierigheid, vrekkigheid, inhaligheid. De wellust is niets anders dan geilheid, hitsigheid, bronstigheid. Toorn uit zich als wrok, rancune, verbolgenheid, woede, verontwaardiging. Gulzigheid wordt vanouds gedefinieerd als onmatigheid inzake voedsel en drank. In extreme gevallen spreken we van vraat- en drankzucht. De afgunst, de nijd, is geparenteerd aan jaloersheid en leedvermaak. En met de traagheid ten slotte wordt bedoeld: inertie, luiheid, ledigheid, slonzigheid, slordigheid, onverzorgdheid, onverschilligheid.” (uit: A.A.M. Kinneging, Conservatisme versus Verlichtingsdenken ).

Aan welke van de zeven wortelzonden maken jullie je het meeste schuldig, lieve lezers? Zelf bezondig ik me eigenlijk niet zo veel. Behalve aan de wellust, maar dat is toch helemaal niet zo erg? Verder ben ik heel bescheiden, nooit boos, matig en nooit jaloers. Een beetje lui, dat wel. Maar verder ben ik perfect.
Nimo toont zich bezorgd
Charis ziet de laatste tijd wat bleekjes. Niet te hard studeren, hoor meid! Er moet ook tijd zijn voor ontspanning. Ga bijvoorbeeld eens lekker naar een kuuroord met je nieuwe vriend!
De emotionele breedband tussen mens en machine
Aangeboord door Curry. Snel naar .::[HEFTKLAMMERN]::..........sowhatzine.

10.22.2002

Gelijkheidsbeginsel
Bovenstaand principe houdt niet in dat ik altijd gelijk heb. Dat is natuurlijk wel zo, maar dat heet anders. Dat heet nimologie. Het gelijkheidsbeginsel houdt in dat je gelijke gevallen gelijk behandelt.

George Orwell schreef echter: All animals are equal, but some animals are more equal than others. Dat wordt geïllustreerd door ons aller Sikkema.

Op diens vernieuwde site is er maar plaats voor vijf links, waarvan twee vaste. Blijven over drie links naar collegabloggers. Wie wil, kan een fraaie banner inzenden. Dat deed ik, maar ik ben niet zo goed in die dingen: mooi om te zien was hij niet. Prompt maakte Remco er zelf één voor mij, wat ik erg lief van hem vind.

Het toeval bepaalt welke banners er verschijnen als je op sikkema.net klikt. Slimme zet! Ik klik (ververs) per keer minstens vijftien keer om mijn eigen banner te zien. Zo krijg je wel hits.

Dat sommige dieren gelijker zijn dan anderen, bleek al snel. Er zijn namelijk banners die (los van de bovenste twee, die niet veranderen) vaker verschijnen dan anderen. En misschien ook wel terecht.
Nimo gaat zich mengen in het maatschappelijke debat
Wat zijn normen en waarden? ‘Als je fatsoenlijk en netjes bent, dan heb je normen en waarden en als je onbeschoft bent, dan heb je geen normen en waarden. Normen en waarden moeten terug!’ Dit is natuurlijk onzin. Iedereen heeft normen en iedereen houdt vast aan bepaalde waarden. Het zijn slechts neutrale verzamelnamen voor begrippen waar je zelf invulling aan geeft. Als je vindt dat je best een gestolen fiets mag kopen, dan is dat een ook waarde.

10.21.2002

Updeet 21 oktober
Uniek op Joke's geile website (gemaakt door webmaster Webkont):
WEBSITE VOOR BLINDEN!!

Joke, de skoonste vrouw van België
(herhaling van onze uitzending van 20 juli 2002 - op veler verzoek)
Seks met buitenlanders is helemaal passé deze zomer. Want heren, onze Nederlandse en Vlaamse meisjes hebben heel wat te bieden!

Heer Nimo presenteert: Eddy Lipstick: sex van eigen bodem!!

En wat een mooi pakje heeft Joke weer aan!!! Let op die kinky lieslaarzen!!! Deze Belgische seksprinses heeft zelfs haar eigen fanclub!!

Zoals Sexprinses het zelf zegt: Het zijn niet enkel mijn fans maar ook mijn pc vrienden. Maak u gratis lid en voeg u bij de duizenden fans van Sexprinses Joke. Samen houden wij Sexprinses aan de top !!!

Klik hier!!! Speakers aan!!! Joke, Eddy en hun schoonzus Thea.

Is Belgenland wat te ver, dan hebben we ook nog Ans uit Duivendrecht. Neem gerust een kijkje in haar fotoalbum!!!
Record
Ik wilde net weer een briljant stukje posten, opdat de kijkcijfers niet al te ver zouden inzakken, blijkt dat het vandaag een recorddag was! En dat allemaal dankzij de Vlaamse seksprinses Joke. Via diverse zoekmachines heeft men Joke gezocht, en steeds kwam men op mijn weblog uit. Zo bracht deze seksgodin mij vanavond tot een ongekend hoogtepunt.

Speciaal voor alle Jokefans herhalen wij daarom vanavond onze uitzending van 20 juli van dit jaar (zie boven).
Daar had ik wel bij willen zijn
'Pas dán kan de carrousel gaan draaien en is het woord aan de vele kandidaten. Sommigen menen dat zij door hun werk als interim-managers geknipt zijn voor de job. Een ander refereert aan de adellijke familie van haar man. ,,1500 jaar traditie''. Sommigen hebben goede bedoelingen, maar stotteren of komen niet uit hun woorden. Een kandidaat lijkt in de war. Een mevrouw zegt nu al adviezen te verstrekken aan de koningin, de geheime dienst en de premier. ,,Ik stuur ze nu ook naar Amerika en ik heb het idee dat er daar nu ook naar mij wordt geluisterd!'' Veel stemmen zitten er niet in.' (ad.nl)