11.10.2002

Altijd leuk
Bus pikken en daarmee 's nachts over de grachten crossen. Gewoon een beetje lol maken. Daar zit geen kwaad bij. Laat die jongens toch!

11.09.2002voor vanzo


Huh?
Is dit nou een (slechte) grap, of toch niet?

Updeet: Het ziet er helaas angstwekkend 'echt' uit. Waren dit verhaal en de vele andere opmerkingen van vanzo over de dood dan echt profetisch?

Daar ben ik toch wel even stil van...

Zie ook de andere verhalen op Zinderend, zoals vanzo's verhaal De aanschouwing van een pyrrusoverwinning.
Ze bestaan dus echt! (ohee!)
'Kabouters hebben in alle culturen een andere naam, bijvoorbeeld kobolds (Duitsland), leprechauns (Ierland), trollen (Scandinavië), satyrs (Griekenland), jinn (Arabië) of seirim, letterlijk 'ruigen' of 'harigen' (Israël).

In Jesaja 13 en 34 worden veel meer bijzonderheden gegeven, met name over hun toekomstige woonplaats, een zoutmoeras aan de Oostoever van de Dode Zee. Daar zal de HERE God hen allen verzamelen bij de wederkomst van Christus, samen met al hun soortgenoten, zoals:

- de tziïm (‘hyena's’) of 'bewoners der verlatenheid', wier woonplaats de desolatie is, zie ook Mattheüs 12:43
- de ochim (‘uilen’), meervoud van oh-ach, die wij zouden kunnen noemen (o)wee- wezens (in spookhuizen bootst men hun geluid wel na)
- de benoth yaanah (‘struisvogels’), letterlijk de dochters der doolroep of de voor eeuwig verdwaalden
- de iïm (‘jakhalzen’), een samenvoeging van ohee, een andere wee-roep, waarin het tandengeknars openbaar wordt.

De folklore en sprookjes zijn (…) geen verzinsels, maar zijn goeddeels terug te voeren naar de wereld van vóór de kerstening, toen aardmachten en luchtgeesten op tal van terreinen van het leven de dienst uitmaakten.' (bron)

11.08.2002

Vrouwen en drugs
"misschien dat ik dan eens voor zo een party te porren ben en ja ik ben meester burgerlul, maar ik zie het meer als een vermomming, een burgerlul in disguise, want in me tikt een antihart, een zwart gat met een onmetelijke dichtheid."

Godverdomme, wat mooi gezegd. Door niemsz. Bij dj-zero.

(Of heb ik nou te veel bier gezopen?)
Jerney
Het komt niet vaak voor dat een er een nieuw teeveeprogramma is, gebaseerd op een 'format' dat echt een aanwinst is. Idols is wat mij betreft een gunstige uitzondering. Wat een heerlijk programma! Tranen in m'n ogen van het lachen. Echt leuk.
Naastenliefde
Deze christenmensen gaan wel heel erg ver: "nodig homofielen bij je thuis of neem ze mee uit eten". (link)
Schoenmakertje hou je bij je leest
Dat webloggen ook een vak is, bewijst de bekende platendraaier Giel Beelen. Die weblog van hem is echt helemaal kut. Niks meer dan een slappe beschrijving van wat er op de radio is geweest.

Het eerste plaatje vandaag was Christina Aguilera. Toen hij bijna was afgelopen zei ik keihard goverdomme in de microfoon, echt heftig! Helaas zei Jaap de technicus dat de mic nog uit stond, dus het moest een keertje over. Ik ben gewoon echt een gozer die zich nergens wat van aantrekt, dus middenin de volgende introductie liet ik een harde boer. Zo’n type ben ik dus, overal schijt aan. Daarna draaide ik weer een plaatje met muziek erop. Jammer dat het moet, die plaatjes, want het liefst hoor ik gewoon mijn eigen stem de hele tijd, want ik zeg dus gewoon echt alles weetjewel, en ik ben hartstikke vet omstreden. Ik had ff geen zin in de kennisquiz en die sloeg ik dus gewoon over, kijk zo’n jongen ben ik nou. Al met al een rare uitzending (kan ook komen omdat ik wat geblowed had tijdens de show) maar zeker leuk voor een keertje!

Wat is het toch een controversiële dondersteen, die Giel! (not)
Klerelijers
Anouk is terug. Na drie jaar. In de tussentijd won ze gewoon steeds ‘TMF Awards’, zo hoog is de nood in Nederland blijkbaar, maar dat terzijde. Ik ben benieuwd naar de nieuwe plaat. Meer hardrock, klinkt goed. Het debuut was veelbelovend. De concerten waren in het begin soms errug goed. ‘Onnederlands’ moet je dan zeggen. Daarna kwam helaas de klad erin. De tweede plaat was te gepolijst, te commercieel. Wat zal Graduated Fool brengen. De pers staat niet te juichen, dat is alvast een goed teken.

11.07.2002

I'm a slave 4u
De nakomelingen van de slaven willen meer geld, mo' money. Doekoe in da pocket. Het bedrag van € 140.000 is niet genoeg, ze willen jaarlijks € 150.000, anders komen er rellen. Ik weet het niet. Het waren misschien wel Nederlanders die in slaven handelden, maar in Nederland is er nooit slavernij geweest. Waarom dan een museum, en waarom moet dat museum zo'n uitgesproken politiek (of politiek-correct) tintje krijgen?

Wat ik ook niet begrijp, is dat het oude Griekenland altijd wordt opgehemeld als de bakermat van onze beschaving, terwijl slavernij daar heel gewoon was. Trouwens, als ze in Amerika geen slaven hadden gehad, was er ook geen bluesmuziek geweest.

Persoonlijk zou ik best een paar slaven willen hebben. Moet kunnen. Omdat ik heel modern ben, zou ik ze heel goed behandelen. Ze zouden me op handen dragen, door het vuur gaan voor 'hun' heer nimo. Eigenlijk zie ik niet in wat daar nou zo verkeerd aan is.

Je kan ze natuurlijk niet meer uit Afrika halen, dan krijg je problemen met allerlei organisaties. Bovendien is het heel ver weg en dat loopt in de papieren. Volgens mij zijn er ook dichter bij huis zijn er nog minder ontwikkelde volken. Ik denk bijvoorbeeld aan Twentenaren of Brabanders. Ze hebben een gezellig eigen taaltje en het zijn nog ouderwets harde werkers. Prachtige, sterke gebitjes! De link met de blues is natuurlijk snel gelegd, eens in de maand mogen ze vrij höken.

Ik zie het al helemaal voor me: van die wiegende Brabantse en/of Twentse slavenvrouwen die naar die bron gaan, drinken halen voor hun heer, het kratje bier met lege flesjes behendig op hun hoofd dragend.
Zwart zaad
Het is waar: het komt allemaal door de euro.‘We moeten allemaal ons steentje bijdragen. Mevrouw Knepper uit Bospolder-Tussendijken breit al drie jaar condooms voor de negertjes uit Afrika. ‘Ik doet een dubbele steek, dus knappen doenne ze nooit niet’. Meneer Knepper houdt het allemaal precies bij. ‘Is effe kijken, we zitten al op de zes..zeven..driehonderachtentachtig stuks, allemaal voor het goede doel, zal ik maar zeggen.’ Chapeau! Meneer en mevrouw Knepper zijn deze week de hele week surfers van de week.’

Poeha
In een documentaire, die een paar weken geleden werd uitgezonden, werd Joao Varela van de LPF gevolgd. Het enige waar die jongen zich druk om maakte, was of de vader van zijn knappe vriendin een leuk baantje in het kabinet kon krijgen. Staatssecretaris ‘van sport’ dat leek hem wel wat, maar lukte niet. Gelukkig moest even later die mevrouw van TV Rijnmond het veld ruimen en konden ze geen vervanger vinden. Vandaag staat in het AD te lezen hoe het afgelopen is.

11.06.2002

Donker
Naar het schijnt is in Amsterdam de stroom uitgevallen. Ik voorspel over negen maanden een baby boom.
Kom er maar eens achter
Er is een meisje dat ik sinds een paar weken ken. Een bijzonder leuk meisje. Gisteren vertelde ze me in de kroeg dat ze Ronald Giphart de grootste schrijver van deze tijd vindt. Heb ik me toch vergist. In Giphart. Of in dat meisje..
Hoi lieverds
Fijn zo'n weblog. Na een drukke dag even kijken en gewoon een kwartier bezig zijn om al die lieve reacties te lezen! Nu moet ik eigenlijk ook belangrijke (en dringende) dingen doen, maar toch zit ik hier weer, achter het scherm, met duizendeneen ideetjes om mijn lieve lezertjes te vermaken.

11.05.2002

Verspilling
Net zoals het eigenlijk raar is dat domme mensen gewoon maar mogen stemmen, is het vreemd dat iedereen zomaar foto’s mag nemen. Vanmiddag liep ik door de stad en daar kwam een bruidspaar de trappen af. Minstens drie familieleden liepen er omheen met een kleine camera. Met één hand, zonder door de zoeker te kijken, namen ze aan een stuk door foto’s. Gewoon terwijl ze liepen. Het ging maar van flits flits flits.

Wat een verspilling. Die foto’s moeten allemaal ontwikkeld en afgedrukt worden en daarna gaan ze iedereen er mee vermoeien. Foto’s kijken. Je ontkomt er niet aan. Zit je weer een kwartier naar allerlei vage, scheve, onder- of overbelichte plaatsjes te koekeloeren.

Ik heb het net even uitgerekend, dat kost per jaar zo’n 2,4 procent van het bruto nationaal product! Als je alle slechte foto’s op een rij legt, krijg je een rij van hier naar de maan en weer terug. Dat zijn 351 voetbalvelden. Van dat geld kunnen 6.548,3 kindertjes uiit Afrika 45,36 dagen lang elke dag macaroni eten!

Daarom zeg ik: fotograferen moet pas mogen na het behalen van een soort rijbewijs. Die partij die dat in het verkiezingsprogramma zet, krijgt mijn stem.
Paddo's
Zijn ook al niet meer legaal. Waar gaat dat heen?
Penisnijd
Dat komt alleen bij mannen voor, lees ik ergens. Graag wou ik dat even rechtzetten. Het is allemaal verzonnen door Sigmund Freud. Jongetjes hebben castratieangst (hetgeen leidt tot het zogenaamde oedipuscomplex) en meisjes hebben penisnijd, een onbewuste afgunst jegens de man omdat die wél een pikkie heeft, en het meisje zelf niet.

Omdat het over seks gaat, hebben deze denkbeelden altijd sterk tot de verbeelding gesproken. Hondereenentwintig jaar na de dood van Herr Doctor hebben we het er nogs steeds over. Wetenschappelijk gezien zijn de theorieën van Freud echter al lang achterhaald.

11.04.2002

Cisca geeft raad
De gemiddelde weblogger (m/v) is behoorlijk oversekst, dat is bekend. Deze link naar tips voor 'zowel beginnende als gevorderde casanova’s' heeft waarschijnlijk al op vele weblogs gestaan en diverse webloggertjes hebben de regeltjes in hun oortjes geprent.

Toch komen er steeds weer nieuwe webloggertjes bij, waaronder vele schuchtere jongetjes, die wel stoer praten op het schoolplein, maar in werkelijkheid nog niet helemaal van de hoed en de rand weten. Ik merk het aan de statistieken: veel bezoekers die informatie zoeken over seks.

Die jongelui hebben recht op goede voorlichting. Speciaal voor hen ging ik naar seksvraagbaak.nl om wat tips door te nemen. Wat mij meteen opviel is het strenge toontje. Ik zag direct dat feministiese hoofd van de hoofdredactice van Opzij voor me. Niet bevordelijk voor de potentie, maar goed. Vol verwachting begon ik te lezen.

Ben jij de jongen die gebruik maakt van een urinoir of anders gezegd de pisbak? Dan zwabber je de laatste druppels er zeker af en stop jij je toch nog natte pik terug in je onderbroek! roept Cisca beschuldigend.

Leuke binnenkomer! Met het schaamrood op de kaken moet ik bekennen dat ik inderdaad wel eens in een urinoir pis. Strafpunten voor nimo! Dat begon al goed.

Heb je veel schaamhaar? Dan is niets netter om dit een beetje bij te trimmen zodat het netjes in model zit.

Gauw in de weer met schaar en tondeuse. Helemaal kaal leek me te koud voor de winter, dus ik maakte er een geinig boplijntje van. Er kwam aardig wat vanaf. Tevreden hees ik mijn broek weer omhoog en las verder. Wat tips voor het uitkleden. Niks nieuws onder de zon. Je sokken uitdoen! Ja, die kende ik al, stelde ik tevreden vast.

Behandel haar borsten met respect en masseer ze sensueel. Friemelen alsof je aan het knopje van de radio draait is zeer vervelend.

Shit! Dat doe ik dus wel altijd. Om het ijs te breken. 'Even een muziekje erbij' en dan zogenaamd de zender opzoeken, ondertussen geile radiofrequentiegeluidjes lispelend. Niet grappig, zegt Cisca!

Of wat dacht je van trekken aan de tepels alsof dit trekdrop is? Nee, ook dit niet.

Mag dat ook al niet? Vreemd, want ook die move hoort tot mijn vaste reportoire. 'Even kijken of ze niet leeglopen,' zeg ik dan altijd guitig. Foute boel. Mag dus niet.

Wees niet geobsedeerd door haar vagina. Hoewel de meeste mannen tegenwoordig de clitoris wel kunnen vinden zonder aanwijzingen of een kaart, geloven veel mannen nog steeds dat de vagina de plek is waar het allemaal gebeurt.

Ja, dat dacht ik ook.

Stop je hand er niet in alsof je gestolen bankbiljetten in de schoorsteen verstopt.

Het begint vervelend te worden! Doe ik dus gewoon altijd standaard op een eerste date. 'Even checken op smokkelwaar, mevrouwtje!' roep ik dan gekscherend, 'inwendige controle, wilt u de benen even spreiden, ja!'. Gaat altijd goed, dus wat zeurt die Cisca nou!

Wil jij graag wilt dat zij haar mond gebruikt, gebruik dan eerst de jouwe.

Dat maken we zelf wel uit!

Duw haar hoofd niet naar beneden. Vrouwen hebben daar een hekel aan. Het is alsof je haar aan haar haren naar je grot sleept.

Juist! Zuigen, slet! haha!

Als je eenmaal aan het neuken bent moet jij je niet gelijk gedragen als een super-naai-machine.

Ik kan me ware aard toch niet verloochenen! Verdomme Cisca! Wat zijn dat voor adviezen!?

Er volgt nog een hele lijst met verboden:

Begin ook niet te beuken! Niet met je buik tegen de hare kletsen! Manoeuvreer haar niet in rare standjes! Druk haar niet plat! als je te lang op haar ligt of hard duwt wordt zij blauw! Lig niet te kreunen! Roep geen aanmoedigingen! Fluister geen vieze woorden! Waag geen poging tot anale seks! Neem geen pauze! Vraag niet of zij is klaargekomen! Kom als man niet te snel klaar! Kom als man wel snel genoeg klaar! Bedank een vrouw nooit na de seks! Ruim je vieze kleren op en maak smerige spermavlekken schoon! Ze is je moeder niet!

Ik word er zeker niet vrolijk van, en al helemaal niet geil. Nu ben ik zelf natuurlijk een ervaren jonge seksgod, die zich niks aantrekt van zo'n overrijpe uitgedroogde ouwe taart, maar ik hou me hart vast voor beginners die dit allemaal serieus nemen. Als zo'n jongen deze 'tips' van zo'n Cisca Dresselhuys heeft gelezen, bakt hij er uit angst om iets fout te doen nooit meer wat van. Steeds ziet hij Boze Cisca voor zich:

Zo mannetje, dus jij wilde neuken? Gatverdegatver! Wat denk jij wel? Volgens mij ben jij die jongen die gewoon uit z'n piemel pist op de weecee! En die wil jij nu in een meisje steken? Wat denk jij wel? Vuile, smerige kleine viezerik! Gááá je weg? En snel!! Voordat ik hem er af knip!

Het lijkt de anti-mannensite wel!
Van bed tot bordeel
"Gratiano praat een ontzettende hoop onzin, meer dan wie dan ook in Venetië, zijn verstandige woorden zijn als twee tarwekorrels in twee schepels kaf: u moet de hele dag zoeken voor u ze vindt, en als u ze hebt, zijn ze de moeite van het zoeken niet waard." (uit: De koopman van Venetië)

Erg fijn dit: zo maar geheel gratis en voor niets alle 37 toneelstukken en 5 poëzie-teksten van William Shakespeare op het internet, in een prachtige vertaling van Jan Jonk.

Het gebruikte Nederlands is niet de Noord-Nederlandse Reclame-taal van 1998, met haar vele modernismen en het gebruik van het Nederlandse namaak-Engels; het is ook niet het Hollands van 1998, of het Vlaams; maar de vertaling wil een correct Nederlands zijn in al zijn schakeringen, van kerk tot kroeg, van hof tot schutting, van bed tot bordeel.
Weet u wat het is, mevrouw?
Mensen hebben geen gevoel voor humor meer, vandaag aan de dag. Het is een feit, waar ook ikzelf vaak hinder van ondervind.

Neem nou dit geval. Gewoon een geintje.