11.24.2002

Hooghouden
Sommige dingen kan ik niet, en van een aantal van die dingen vind ik dat jammer. Een pen laten draaien tussen de vingers. Heb ik een tijdje geoefend, maar mooi dat het niet lukt. Ik kan er mee leven.

Wat ik soms nog wél vervelend vind, is dat ik niet kan hooghouden. Zelfs mijn trouwe fan (en PITA) vdW kan het, zegt hij impliciet (zou het waar zijn?). Een bal hooghouden bedoel ik.

Nou ben ik op zoek naar sites met tips. Deze oefensite gaat over virtueel hooghouden. Dat is makkelijk. Maar ik zoek beschrijvingen van het echte werk. Zou dit wat zijn voor een beginner?

Als ik zou weten hoe je "hooghouden" zegt in het Engels en/of Spaans zou ik misschien meer vinden. Wie weet dat? En wat is jullie moyenne, qua hooghouden?

11.23.2002

Klein plaatsje
'MONTEVIDEO : It is placed in "La Plata" river´s banks. Montevideo is a quite small town, 1.5 million people.'nog acht dagen...

Lied van het year
Daar moet ik nog eens rustig over nadenken... Wel veel 'oudere' artiesten en groepen erbij dit jaar, of lijkt dat nou maar zo? Weinig echt nieuwe sterren (of zoals Schuimpiep het zou zeggen: meer van hetzelfde).

Bij nummer vier las ik in eerste instantie 'Patty Brard' in plaats van 'Party Hard'.

(via het log voor echte mensen)
Chinees
Ik merk dat de mensen er graag een lolletje over maken, maar dat letterpoepen is wel degelijk een serieuze zaak. Het gaat immers over een belangrijke Grote Boodschap. Als de letters straks een bericht hebben gevormd, kan ik met recht zeggen: zo is het gedrukt. Maar voor het zover is...

De moeilijkheid is dat het een universele boodschap is. En dat betekent dat niet alleen het bij ons gebruikelijke alfabet wordt gebruikt. Ik haal bijvoorbeeld wel eens wel eens foe yong hai, hier om de hoek en verdomd dat je daar ook Chinees van gaat schijten. Om dat dan weer te ontcijferen, dat is een hele klus. En dat is maar één van de vele voorbeelden. Als medium krijg ik diverse grote geesten door. Soms is het Russisch en laatst leek het me eerder Arabisch, maar dat was lastig, want het was een dieplader-weecee en de hele boel schoof zo plons het water in.

Ik wil niet klagen, maar het is zeker niet een gemakelijke taak. Zo leuk en eenvoudig is het allemaal niet als je uitverkoren bent. De verantwoordelijkheid drukt.

11.22.2002

Bekentenis
Nu ik in het gastenboek een bekende site tegenkom (minder bekende naam erbij: Peter? = Grobbo???), zal ik het ook maar toegeven: IK KIJK AL VIER DAGEN NAAR EEN STOM SPELLETJE ALLEEN MAAR VANWEGE HAAR!!!!!!!!!!!!!!

(en ik hoop dat ze nog heel lang te zien zal zijn)
Shit
Ik had toch verteld van die boodschap die ik ontvang via de stoelgang? Elke dag een letter, maar dan moet je wel opletten, natuurlijk. Vanochtend, met m’n duffe kop: ik trek door voor ik er erg in heb, dus zonder eerst even de letter te bestuderen en er een foto van te nemen!! Dat wordt puzzelen…

11.21.2002

Reuzen
Een tijdje terug onthulde ik al dat kabouters echt bestaan. Vandaag ben ik er na intensief onderzoek achtergekomen dat er ook echt reuzen zijn!

It has, for the most part, been kept from the public. Proof of giants' existence - their skeletal remains - has been quickly secreted away in obscure museums, when not destroyed. Additionally, time has cloaked and sugar-coated these creatures' true perverse nature, the majority too vile, too demonic for bedtime stories. However, history is replete with their tales of unimaginable cruelty, sexual perversity, cannibalism and pagan rituals. This is only the beginning. Some things are best forgotten. . . or are they?

Where did these giants come from and what was their connection with ordinary humans? Just who were they? What happened to these extraordinary creatures? Is it possible they could ever return? The last question I will answer right now - YES, they most definitely could return! And they have something much worse in mind for mankind.


Als dat maar goed gaat! En het meest angstaanjagende van alles is.... de Amerikaanse geleerde die het bovenstaande schreef, heeft ontdekt dat de reuzen uit Nederland komen!!! Hij toont een paar foto's van een reuzenvrouw uit Holland (even naar beneden scrollen), met een stel joekels van reuzentieten!

Hier hadden we natuurlijk vroeger al Rigardus Rijnhout, beter bekend als de Reus van Rotterdam (filmpje), bezongen door The Amazing Stroopwafels.

Zelf schreef ik hier ooit een stukje in de stijl van C.B. Vaandrager (zonder dat iemand het doorhad). Ik las rond pasen het boek De reus van Rotterdam:

'Handen als kolenschoppen. Hoge uitgaven aan extra kleding en voeding. Naast de normale maaltijden per dag: drie eieren, half pond biefstuk, vijf sinaasappelen. Een kostuum kost hem ƒ 400.-. Paar schoenen, maat 62, ƒ 160.-.
Een bekend kledingmagazijn steekt hem (gratis, publiciteit) in de kleren. Vele andere geschenken van winkeliers. Firma Beenhakker, Adrianastraat 10, ontwerpt een aparte fiets: hoogte 34 inch, framelengte 76 cm, wielen 28 x 2. Extra zware spaken. De grootste fiets, ooit gefabriceerd: Batavus Rijwiel- en Motorenfabriek, Heerenveen.'

11.20.2002

PITA
Gisteren kreeg ik een foldertje in mijn handen gedrukt. Al snel bleek dat ik die folder had gekregen vanwege mijn vlotte, jeugdige voorkomen, want tekst en opmaak waren volledig gericht op moderne jongeren. Een boodschap van de Politie! Geheel in straattaal, weetjewel:

“Met een gestolen GSM-toestel is het vanaf nu YRS4L”

YRS4L? WTF, man!? O, gelukkig stond de betekenis er achter, tussen haakjes:

“You are spammed for life”

So! Gaan ze je elke vijf minuten sms-en, die juten.

“Denk nou niet dat het jou niet kan bommen, omdat je wel een vriendje hebt die effe een nieuwe SIM en password in je toestelletje knalt. Dat helpt geen bal!!! Wij blijven toch altijd jouw PITA.

Wat nou weer! PITA???

Aha, het staat er weer tussen haakjes achter:

“je weet wel: Pain In The Ass”.

“Wie koopt er nou een gestolen GSM? Geen heler, geen vriendje, geen hond. NR (No Reciever), NF (No Friend), ND (No Dog).”

Ik zie al helemaal voor me hoe dat ging op die vergadering, toen ze besloten om ‘de jeugd’ in de eigen taal aan te spreken. Hoofdagent Pietersen kreeg de opdracht, want die heeft een kleinzoon in die leeftijd. Bovenstaande ontroerende teksten zijn het resultaat. Zogenaamde Engelse straattaal vermengd met oudelullentermen als ‘het kan je niet bommen’ en ‘je hebt er geen fluit aan’.

De politie is harstikke wreed phat man! (not)

11.18.2002

Ooggetuigen
Op het web zijn jongeren (zoals ikzelf) oververtegenwoordigd. We hebben allemaal een website. Alleen, de meeste jongeren hebben nog niet veel meegemaakt, en dus weinig te vertellen. "Ik ben Joey en dit zijn mijn hobby's". Of we hebben juist overal een mening over. "Ik ben nimo en ik vind Femke Halsema een goede opvolgster van die huilerige Paultje". Who cares?

De mensen die wél wat hebben meegemaakt, en die daar over zouden kunnen vertellen, hebben meestal geen webstek. Dat is erg jammer. Maar gelukkig kan het wat dat betreft alleen maar beter worden. Eigenlijk zouden we allemaal onze ouders en grootouders moeten overhalen om een site te maken met hun verhaal.

Per toeval vond ik de prachtige stek van de heer Piet Scheele, die als twintiger naar 'ons Indië' werd gezonden. Een schitterende site, met fraaie foto's (dit is mijn favoriete plaatje). Zo zou ik er nog wel een paar lusten! Een mooi staaltje oral history:

'In Perbaoengan werden we, als zo vaak, in een school gelegerd. De veldbedden waren nog niet aangekomen en we lagen op een deken op de cementenvloer. We waren jong en sliepen toch wel. Mijn broek, een paar maten te groot voor een kleine magere jongen, had ik aan het voeteneind neergelegd. Hadden ze in militaire dienst ooit passende kleding? De te wijde pijpen waren een voordeel toen ik 's morgens de broek weer aantrok en in de kuit werd gebeten door een schorpioen. In een reflects pakte ik het beest samen met de stof van de broekspijp beet en kneep het fijn.'

Lees ook het mooie 'Seks in de tropen' en alle andere pagina's van de heer Piet Scheele.

Updeet: Zie ik nu pas: dezelfde auteur heeft ook een zéér lezenswaardige site over zijn belevenissen als onderhandelaar voor de vakbond in de Rotterdamse haven en een prettig ruimdenkende pagina over wereldstad Oud-Beijerland.