11.30.2002

Inpakken en wegwezen
Als ik ergens een hekel aan heb, is het wel die prevakantiestress, dat gedoe met inpakken en niks vergeten. Daar ben ik slecht in. Maar goed, alles zit er in (weer veel te veel en veel te zwaar natuurlijk.

Morgen gaat de lange reis beginnen. Overmorgen zit ik aan een koud biertje in de schaduw, met uitzicht op de Rio Plata.

Ik heb me voorgenomen af en toe wat te posten, maar grote kans dat ik daar helemaal geen zin in heb en ik jullie voorlopig aan je trieste lot overlaat. De tijd zal het leren...

11.25.2002

Argentijnse eend
In het land waar ik aanstaande zondag naartoe ga, is zelfs een eend een macho: Om een wijfje te vangen te vangen, gebruikt hij zijn piemel als lasso. Kan makkelijk, want z'n pik is langer dan hijzelf. Monogaam is hij niet, maar wel schoon op ze eige, want voordat hij zo'n sletje helemaal volspuit, poetst hij eerst grondig heur geile gleuf schoon met het borsteltje aan het uiteinde van die lange vleeskwast van hem. En dan gááttie hoor! Met van die lange halen. Kwakend van plezier.

Het is allemaal echt waar:

"The discovery of an Argentine lake duck with a huge penis keeps Scientists stunned. "(...)in April we were in Argentina collecting birds for another genetic study, and we found this bird running around in its natural form, with its penis hanging out, which was something we'd never seen before.The Argentine lake duck is small, weighing a little more than a pound (640 grams) and extending about 16 inches (41 centimeters) long from head to tail. Its penis, at about 17 inches, is the longest of any bird known so far.

The base of the Argentine lake duck's penis is covered with coarse spines, while the tip is soft and brush-like. The researchers think a drake may use the brush-like tip as a sort of cleansing instrument before ejaculation to remove sperm in the females oviduct that was deposited by another suitor.

Our best guess is that the birds use [the long penis] as a kind of lasso. The males have to chase the females, and even during copulation the females are trying to escape."

Yihaa! The wonders of nature.

(indirect via Sargasso)
Site van de dag
Deze.Bijdehandje: Hij heeft nog nooit de klok horen luiden, maar de klepel ziet hij al hangen!

11.24.2002

Hooghouden
Sommige dingen kan ik niet, en van een aantal van die dingen vind ik dat jammer. Een pen laten draaien tussen de vingers. Heb ik een tijdje geoefend, maar mooi dat het niet lukt. Ik kan er mee leven.

Wat ik soms nog wél vervelend vind, is dat ik niet kan hooghouden. Zelfs mijn trouwe fan (en PITA) vdW kan het, zegt hij impliciet (zou het waar zijn?). Een bal hooghouden bedoel ik.

Nou ben ik op zoek naar sites met tips. Deze oefensite gaat over virtueel hooghouden. Dat is makkelijk. Maar ik zoek beschrijvingen van het echte werk. Zou dit wat zijn voor een beginner?

Als ik zou weten hoe je "hooghouden" zegt in het Engels en/of Spaans zou ik misschien meer vinden. Wie weet dat? En wat is jullie moyenne, qua hooghouden?